Quantuum R+ Dual Power
Zwiń
X
-
-
Pomyślę w takim razie o wersji 600 (różnica w cenie nie jest jakaś ogromna), bądź o zestawie 600 + 300. Raczej chodziło mi o doświetlanie cieni, ew. kontrę dla światła słonecznego w przypadku gdzie lampy byłby dość blisko modeli/modelek. Ogólnie użycie ich wszędzie tam gdzie systemówka nie daje rady (a to się zdarzało mi dosyć często - 430 też potworem mocy nie jest).Komentarz
-
Mam pytanie do użytkowników Duala. Czy w czysty słoneczny letni dzień da radę z 600 przybić słońce lampą oddaloną 2-3m od obiektu i beautydishem? Czy jednak poniżej 1200 nie ma co nawet próbować powalczyć z popołudniowym słońcem?...Komentarz
-
-
Ale chcesz mieć słońce w kadrze? Jak tak, to 600Ws nie da rady raczej.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Popołudniowe słońce wg mnie jest do przebicia... Był gdzieś test ale z użyciem HSS-owszem micles, wiem że gdzieś tam pisałeś o stratach mocy poprzez hss ale efekt był wg mnie zadowalający..Komentarz
-
No więc sprawdziłem organoleptycznie że nie jest
Zakładając że słońce ma być w kadrze, oczywiście.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
-
Nie
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Słońce popołudniowe latem - 600Ws to za mało. Nawet z biuti diszem. Nalepiej jak by byłu 2x600, no albo jedna 1200. Wtedy na pełnej mocy będzie na styk.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Czy dobrze rozumiem iż, posiadając wyzwalacze obsługujące tryb HSS jesteśmy w stanie robić zdjęcia z czasami znacznie krótszymi od czasu synchronizacji ze wszystkimi lampami studyjnymi (nawet takimi w których specyfikacji nie ma słowa o HSS)
Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX IIKomentarz
-
Z większością. Ponadto mamy dość mały wpływ na ilość światła zarejestrowanego przez aparat, pochodzącego z błysku.Komentarz
-
Mógłbyś napisać kilka słów na temat tego, dlaczego w takim przypadku mamy mały wpływ na ilość światła z lampy która dociera do matrycy?
Bardzo zaciekawił mnie ten temat. Jeśli dobrze wyobrażam sobie sposób w jaki działa taka synchronizacja z krótkimi czasami przy pomocy wyzwalaczy to wyzwalacz po prostu w ciągu kiedy klatka jest naświetlana wysyła kilka sygnałów wyzwalających błysk. Co za tym idzie lampa musi mieć zapas "energi" aby w tym krótkim czasie błysnąć kilka(naście) razy. Jeśli tak jest to tryb HSS realizowany za pomocą wyzwalaczy z taką funkcją nie zadziała w przypadku kiedy lampa ustawiona jest na pełną moc? Czy moje rozumowanie jest poprawne czy działa to w jakiś inny sposób?Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX IIKomentarz

Komentarz