a używał ktoś generatorów Profoto?
Świecenie w plenerze z agregatem
Zwiń
X
-
-
nie uzywalem, ale widzialem w uzyciu - wielgus i nazdraczew uzywaja acute. zreszta o profoto tez myslalem. seria acute jest jeszcze (biorac pod uwage promocje) w zasiegu cenowym, ale akcesoria dobijaja te cene juz mocno. serie 7 i 8 byly by spoko cenowo, gdyby nie fakt, ze ceny sa w euro
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CBKomentarz
-
A jam mam pytanie (być może lamerskie
). Jak patrzę na ceny tych zabawek to nie można kupić zwykłego spalinowego agregatu albo alternatywnie przetwornicy do samochodu? To są rozwiązania dużo tańsze i bardziej wydajne - nie myśleliście o tym? Bo jak rozumiem potrzebujecie tego w plenerze?
Nie wiem - chodzi o wielkość i ciężar? - ale przecież na taki plener i tak nikt nie idzie piechotą?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
tutaj maja spalinowy agregat ktory robi halas a miedzy nim a lampami jakies "travel packi"
widzialem jakis miesiac temu sesje gdzie przyjechala ekipa z dwoma lampami elfo podlaczonymi do agregatu i jakos pstrykali niestety nie wiem jakiej mocy lampyOstatnio edytowany przez traphezz; 22257.Komentarz
-
Agregat z filmu to: http://www.mojahonda.pl/agregaty-pra...kg-91db%28a%29Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Komentarz
-
no wlasnie cena agregatu takiego odpowiedniego do tego typu elektroniki nie zacheca w ogole. przy tej cenie, to spokojnie mozna zaczynac myslec juz o lampach profoto i ich generatorach..
tak de facto obecnie radze sobie bez. lampy, ktore posiadam nie naleza do slabych, jednak chcialbym w nich miec softbox i swiatlo modelujace do zdjec, kiedy slonce juz mocniej zachodzi..5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CBKomentarz
-
NIe jestem obeznany w przeliczaniu poboru prądu itp... dlatego mam pytanie o to jakie obciążenie (ile lamp i jakiej mocy - 100, 200, 500...) mógłby uciągnąć taki wynalazek
agregat inwerterowy (wyciszony) 2,6kVA
w ofercie sklapu są podobne ale o mniejszej wydajności (1,0 i 2,0 kVA) - ale tych pewnie nie ma sensu brać... chociaż cena i gabaryty kusząKomentarz
-
-
Fomei jest spoko ale ograniczone pojemnością aku (chyba że dokupisz kolejne drogie ogniwa)... no i zasila max 2 lampy (przynajmniej ten model który znalazłem)... w przypadku agregatu - ograniczeniem czasu pracy jest tylko pojemność karnistra z benzyną - nie wiem tylko ile uciągnie lamp ...Komentarz
Komentarz