Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym edytorem
Nowy edytor RAW - rawtherapee
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Ciekawy bo darmowy ;-) Jak narazie to szybki jak Lightroom beta 3Zamieszczone przez CzarekCzy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym edytorem
http://www.rawtherapee.com/features.html
Jest o tyle lepszy, że przynajmniej gada co robi a nie jak Lightroom "working..."
Poza tym jedyne co można powiedzieć to, że to działa
Janusz
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Ze skrinszota wyglada ciekawie. Ja niestety nie sprawdze bo nie ma wersji na Maka. Na prfc pisza ze cholernie wooolny...Komentarz
-
Hmm... odpaliłem, pobawiłem się chwilę... niestety, ale C1 to nie jest (jakość)
Choć miło że na Linuxa. Ciekawe jak wypada w porównaniu z Bibble.
Komentarz
-
-
Po godzinnej "zabawie" jestem na nie... woooooolny tak jak Lightroom na windoze. Działa na całym dużym obrazku czyli wykonuje pełny processing dla najmniejszej korekty czegokolwiek (zupełnie jak LR). Czyli można oszaleć podczas obróbki (zupełnie jak LR). Coś tam się dzieje z demozajkowaniem i ostrzeniem - chyba algorytm coś nie tego - bo to samo zdjęcie z C1 czy RSP wychodzi "żyleta" bez ostrzenia a tutaj jakieś takie nie za bardzo.
Janusz,
-
No fakt, powolny. Troche mnie też wkurza to jego powolne tworzenie thumbnaili, a brak jest "drag and drop" czy menu open. Ale to jakaś wczesna wersja, no i grunt że darmowy.
Po 20 minutach zabawy udało mi się go zawiesić, zobaczymy co się z niego rozwinie.
PS. ło matko to mój 100tny post, piwo trza jakieś z tej okazji otworzyć :-)Ostatnio edytowany przez p_lar; 4467.Can-on, can-off...Komentarz
-
Próbowałem otworzyć katalog z ok. 600 RAW. Po 10 minutach odpuściłemZamieszczone przez p_lar...Troche mnie też wkurza to jego powolne tworzenie thumbnaili, ....
Janusz,
-
-
Faktycznie wolny, ale dobrze, że powstaje freewarowe oprogramowanie, pozostane przy Silkypix i ACR.Komentarz
-
Najśmieszniejsze jest to że jeden facet napisał program funkcjonalnie porównywalny z Lightroom'em pisanym przez potężny zespół AdobeZamieszczone przez stdanieloFaktycznie wolny, ale dobrze, że powstaje freewarowe oprogramowanie,...
Janusz
Janusz,
-
-
No wlasnie nieZamieszczone przez Janusz BodyNajśmieszniejsze jest to że jeden facet napisał program funkcjonalnie porównywalny z Lightroom'em pisanym przez potężny zespół Adobe
Gdyby ten program byl "funkcjonalnie porownywalny", to natychmiast porzucilbym wszelkie mysli o zakupie PS/C1/cokolwiek.
Jak chcesz zobaczyc prawdziwy (i potezny, choc chyba ciagle beta) klon produktu Adobe, to zajrzyj tutaj: http://www.kanzelsberger.com/pixel/?page_id=12
Komentarz
-
To była z mojej strony złośliwość pod adresem AdobeZamieszczone przez muflon... "funkcjonalnie porownywalny"...
Dla mnie to on nawet jest "funkcjonalnie porównywalny" - stopień mojej frustracji w oczekiwaniu na wynik jest tali sam jak w LR 3B. Ta "funkcja" działa (na mnie) tak samo
Janusz,
Komentarz