Moze czytnik albo kabel podczas transmisji cos nie kontaktuje, bo karty (skoro wymienione) oznacza ze sa OK, ale generalnie sprawa jest conajmniej dziwna
Problem z Kartą Lexar 1 GB
Zwiń
X
-
-
udało mi się odzyskac prawie wszystkie zdjęcia softem " Zero Assumption Recovery " ale sam fakt że takie coś się dzieje jest bardzo denerwujący ..Komentarz
-
Hmm... bardzo podejrzanie to wygląda. Jeśli jesteś to w stanie w jakiś powtarzalny sposób odtworzyć, to ja bym proponował spróbować najpierw odczytać zdjęcia przez czytnik, a potem przez aparat. Stawiałbym raczej skopany card-reader/kabel, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo, może to (odpukać) jakiś babol w body?Komentarz
-
ale jak to by byl babol w body to chyba przegrywalo by sie normalnie jedeynie raw'ow by sie nie dalo otwierac... tak mi sie wydaje ale nie bede sie upieral ;-) i pozniej nie znikaly by pliki z kartyZamieszczone przez muflonHmm... bardzo podejrzanie to wygląda. Jeśli jesteś to w stanie w jakiś powtarzalny sposób odtworzyć, to ja bym proponował spróbować najpierw odczytać zdjęcia przez czytnik, a potem przez aparat. Stawiałbym raczej skopany card-reader/kabel, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo, może to (odpukać) jakiś babol w body?Komentarz
-
Ja już (co prawda przy chyba lekko walniętej karcie) miałem takie efekty, że nic mnie nie zdziwiZamieszczone przez Jacale jak to by byl babol w body to chyba przegrywalo by sie normalnie jedeynie raw'ow by sie nie dalo otwierac...
Moja rada to było bardziej w stronę ograniczenia możliwych przyczyn problemu. Bo nigdy nie wiadomo...
Komentarz
-
narazie spróbuje chyba zainstalowac drivery do 5d na kompie i zgrywać z Aparatu ... moze to rzeczywiście walnięty czytnik
Kabel jest dobry bo nówka ...Komentarz
-
wątek zamarł, a efektu końcowego nie poznaliśmy...
antonjo, wiesz już co było przyczyną takiego zachowania?
a czytnik pod usb, tak?
a może Windows ma zezwolone wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii???www.danielczyk.net
EOS 30D | EF 28-135/3.5-5.6 | EF 85/1.8 | 580EX II | torba LOWEPRO | SANDISK ULTRA II 2GB| filtry B+W MRCKomentarz
Komentarz