Problem z Kartą Lexar 1 GB

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Moze czytnik albo kabel podczas transmisji cos nie kontaktuje, bo karty (skoro wymienione) oznacza ze sa OK, ale generalnie sprawa jest conajmniej dziwna
    Instagram

Komentarz

• antonjo
      Bywalec
      • 2005
      • 108

udało mi się odzyskac prawie wszystkie zdjęcia softem " Zero Assumption Recovery " ale sam fakt że takie coś się dzieje jest bardzo denerwujący ..
      Fotograf Warszawa

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Hmm... bardzo podejrzanie to wygląda. Jeśli jesteś to w stanie w jakiś powtarzalny sposób odtworzyć, to ja bym proponował spróbować najpierw odczytać zdjęcia przez czytnik, a potem przez aparat. Stawiałbym raczej skopany card-reader/kabel, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo, może to (odpukać) jakiś babol w body?
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

Zamieszczone przez muflon
          Hmm... bardzo podejrzanie to wygląda. Jeśli jesteś to w stanie w jakiś powtarzalny sposób odtworzyć, to ja bym proponował spróbować najpierw odczytać zdjęcia przez czytnik, a potem przez aparat. Stawiałbym raczej skopany card-reader/kabel, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo, może to (odpukać) jakiś babol w body?
          ale jak to by byl babol w body to chyba przegrywalo by sie normalnie jedeynie raw'ow by sie nie dalo otwierac... tak mi sie wydaje ale nie bede sie upieral ;-) i pozniej nie znikaly by pliki z karty
          Instagram

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez Jac
            ale jak to by byl babol w body to chyba przegrywalo by sie normalnie jedeynie raw'ow by sie nie dalo otwierac...
            Ja już (co prawda przy chyba lekko walniętej karcie) miałem takie efekty, że nic mnie nie zdziwi Moja rada to było bardziej w stronę ograniczenia możliwych przyczyn problemu. Bo nigdy nie wiadomo...
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• antonjo
              Bywalec
              • 2005
              • 108

narazie spróbuje chyba zainstalowac drivery do 5d na kompie i zgrywać z Aparatu ... moze to rzeczywiście walnięty czytnik
              Kabel jest dobry bo nówka ...
              Fotograf Warszawa

Komentarz

• imaginee
                • 2007
                • 13

wątek zamarł, a efektu końcowego nie poznaliśmy...
                antonjo, wiesz już co było przyczyną takiego zachowania?

a czytnik pod usb, tak?
                a może Windows ma zezwolone wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii???
                www.danielczyk.net

EOS 30D | EF 28-135/3.5-5.6 | EF 85/1.8 | 580EX II | torba LOWEPRO | SANDISK ULTRA II 2GB| filtry B+W MRC

Komentarz

Pracuję...