Lightroom 2 + spolszczenie do pobrania w sieci
Jaki prosty program do obróbki PO POLSKU?
Zwiń
X
-
-
Uważam, że nie ma sensu płacić pare stówek za jakiś program graficzny, który nie wiadomo jak długo będzie użytkowany. Najlepszym i najrozsądniejszym wyborem będzie zainstalowanie Gimpa, a jeśli interfejs jest za skomplikowany to warto wybrać się na wycieczkę do Empika i poszukać odpowiedniej lektury..
Komentarz
-
Sprawdzić w oknie dosa komendą "set". Może (ale nie musi*) pojawić się na liście wpis typu LANG=en. Zmienić można w Menu Start/Mój komputer/(prawy przycisk myszki)Właściwości/Zaawansowane/Zmienne środowiskowe.
*Na komputerze w pracy tę zmienną miałem ustawioną na LANG=pl, ale sprawdziłem w domu i takiej zmiennej nie było w ogóle, a Gimp uruchamiał się po naszemu. Możliwe, że siedzi to w jakimś konfiguracyjnym pliku tekstowym. Nie chce mi się szukać, bo LANG=pl załatwia sprawę na 100%.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Merde dzięki.Jeżeli możesz to napisz gdzie to sprawdzić bo jestem z tego zielony.Gdzie jest okno dosa.
W zmiennych środowiskowych mam u góry ZMIENNE UŻYTKOWNIKA i tam nie ma wogóle LANG,a poniżej ZMIENNE SYSTEMOWE tam jest ZMIENNA LANG a wartość 1024.
Nie wiem czy dobrze sprawdzam.Komentarz
-
Najprościej:
1. Skasuj katalog c:\program files\GIMP-2.0
2. Zainstaluj go jeszcze raz - podczas instalacji zwróć uwagę czy masz zaznaczoną opcję TRANSLATIONS.
Powinno grać.Komentarz
-
Zrobiłem tak jak kazałeś AMMarshall zaznaczone translations i skasowałęm wszystko co było w nazwie gimp.Dalej jest po angielsku.Makabra.Komentarz
-
Dobra, jak już dotarłeś do zmiennych, to dosem nie musisz sobie głowy zawracać. Popraw wartość zmiennej z 1024 (wtf w ogóle?) na pl i będzie git.Merde dzięki.Jeżeli możesz to napisz gdzie to sprawdzić bo jestem z tego zielony.Gdzie jest okno dosa.
W zmiennych środowiskowych mam u góry ZMIENNE UŻYTKOWNIKA i tam nie ma wogóle LANG,a poniżej ZMIENNE SYSTEMOWE tam jest ZMIENNA LANG a wartość 1024.
Nie wiem czy dobrze sprawdzam.
Wartość 1024 faktycznie powoduje uruchomienie Gimpa w j. angielskim.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Zrobię to dopiero jutro bo teraz jestem w pracy.Mam wielką nadzieję, że zadziała.Tak czy inaczej bardzo dziękuję za pomoc.Dam jutro znać.Komentarz
-
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Byłem pewien, że zadziała.
Ja się przyzwyczaiłem do angielskiej wersji, zawsze jak instaluję nowszą wersję (upgrade) i zapomnę odznaczyć TRANSLATIONS to mi się domyślnie instaluje polska wersja zamieniając poprzednią EN. Kasuję wtedy katalog gimpa w program files, instaluję jeszcze raz odznaczając TRANSLATIONS i mam EN.
Myślałem, że to śmiga w obie strony...Komentarz
-
Na jednej maszynie miałem tą zmienną ustawioną na pl (może jakaś wcześniejsza wersja Gimpa/GTK to zrobiła, sam nie wiem), na drugim zaś takiej zmiennej nie było w ogóle, więc to chyba nie sam Windows, tylko jakiś program tak dziwnie musiał ustawić.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Podczas instalacji locale na dysk trafia circa about 100 języków, jeszcze trzeba gimpowi wskazać, którego konkretnie ma używać...
Ze względu na nieznaną wartość zmiennej LANG program robi to, co powinien: używa języka domyślnego, jakim jest angielski.
PS: @rybkowski73: poskutkowało?Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Zmieniłem 1024 na pl.
DZIAŁAAAA.:-D
Merde i wszystkim bardzo dziękuje.
Jak by było "pomógł" to zaraz bym kliknął.Ostatnio edytowany przez rybkowski73; 24859.Komentarz
Komentarz