DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Odp: DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO
Przewinęło się przez moje ręce kilka różnych szkieł i nigdy nic nie musiałem robić, żadnych problemów. Teraz mam inne body (używka), nowe 24-105, nowa 50/1.8 i żadne z tych szkieł nie jest "widziane" przez DPP :banghead:
ACR widzi normalnie...
Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2Komentarz
-
Zgodnie z tym co pokazuje zdjęcie, obiektyw jest w bazie DLO, więc DPP na pewno go widzi. Ale DLO reaguje wyłącznie na RAWy. Nie próbujesz czasem wywoływać pliku JPG lub któregoś ze sRAWów?"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”Komentarz
-
Na tej samej fotce widać, że otworzył CR2 więc nie JPG...
Może podobny problem jak chyba w tym wątku ktoś już opisywał ? coś z windows....Komentarz
-
Już napisał VomitroN,to zdjęcie to S-RAW lub M-RAW a tego typu plików DLO nie obsługuje.Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.htmlKomentarz
-
Sprawdzę i dam odpowiedź...
Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2Komentarz
-
VomitroN i Jerzy, macie rację a ja o tym nie wiedziałem...
Zdjęcia wykonane w S-Raw'ach nie są "obsługiwane" przez DLO, wielkie dzięki za naprowadzenie
Ostatnio edytowany przez YaneC; 23575.Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
Poradziłem sobie ściagajac te pliki na starym komputerze pod Windows XP, ale niestety pod Win7 x64 nie działa. DPP jest niby "za darmo" i nie ma żadnej informacji o kontakcie czy customer support dla oprogramowania. Z ogólnym CS Canona nie chce mi się nawet rozmawiać, bo to raczej na próżno -- jakaś firma robi to dla Canona i oczywiście ma jakieś problemy z wersja 64.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
Problem jest chyba gdzie indziej.Poradziłem sobie ściagajac te pliki na starym komputerze pod Windows XP, ale niestety pod Win7 x64 nie działa. DPP jest niby "za darmo" i nie ma żadnej informacji o kontakcie czy customer support dla oprogramowania. Z ogólnym CS Canona nie chce mi się nawet rozmawiać, bo to raczej na próżno -- jakaś firma robi to dla Canona i oczywiście ma jakieś problemy z wersja 64.
Używam Windows7x64 i ściągnięcie bazy obiektywów odbywa się bez żadnego problemu. Może Twój fiewall blokuje pobieranie?
Komentarz
-
Witam
Potwierdzam to nie problem wersji 64 bitowej.
Mam Windows 8 Pro. PL X64.
Bez problemu można pobierać dane do obiektywów.
PozdrawiamKomentarz
-
W takim razie coś innego, może być mnóstwo powodów. Firewall wyłaczałem kompletnie, dawałem specjalne pozwolenia komponentom DPP i nic.
Dobre programowanie w dzisiejszych czasach to coś więcej niż šmieszny komunikat "an error occurred". Wszystko inne działa, programy pobieraja updaty, łacza sie z internetem jak chca, tylko DPP ma problem. Fakt, że chyba dosyć rzadki, ale to włašnie jest najgorsze, bo nie ma tego w sieci, z wyjatkiem przypadku Windows na Unixie, bez rozwiazania innego jak ściagnięcie z innego komputera.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
-
Zobacz ten post moze cos podobnego i u Ciebie jest.
http://www.canon-board.info/pierwsza...ml#post1088956Komentarz

Komentarz