Proshow Producer - jakość zapisu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

Proshow Producer - jakość zapisu

Mam pytanie do użytkowników tej aplikacji. Jak optymalnie zapisać całą prezentację żeby uzyskać najlepszą jakość na monitorze komputera. W opcjach są ustawienia jakości i wydajności, ale praktycznie po włączeniu wszystkiego na full obraz wciąż mi nie leży (ząbkowanie na krawędziach). Do prezentacji dodaję zdjęcia z maksymalną możliwą rozdzielczością. Może lepiej skalować do mniejszych wymiarów. No nie wiem może ktoś poradzi w tej kwestii.
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

Już doszedłem do tego. Nie ma to jak zadać pytanie i samemu na nie odpowiedzieć he, he...

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Ale to może napisz coś więcej - pewnie się komuś przyda .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Haimon
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 15

Jeśli mógłbyś się podzielić, też mam z tym problem.

Komentarz

• Shadow
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1572

No stary to wiedza tajemna zdobywana latami, za którą się płaci sporo kasy

Plik wyjściowy ---- Plik exe --- Opcje --- i teraz istotne są trzy parametry rozmiar obrazu, zmiana rozmiaru oraz renderowanie. Najlepiej ustawić identyczną rozdzielczość dla wszystkich i taką jaką mają zdjęcia w projekcie. Na dole suwakiem Jakość regulujesz wagę całego pliku. Można też dać na maksa w okienku rozdzielczość i jakość dźwięku.

Haimon stawiasz browara

Komentarz

• marekb
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2273

to zrób sobie z menu i kilkoma showami.

Komentarz

• heniek
              Uzależniony
              • 2004
              • 614

Zamieszczone przez marekb
              to zrób sobie z menu i kilkoma showami.
              ja robię kilka ale w proshow gold, bez problemu, jakość jest ok
              Heniek

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

tak, w PSG tak w PSP już nie. Z tego co pamiętam w wersji 4,5 PSG również były jakieś podobne kłopoty.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez marekb
                tak, w PSG tak w PSP już nie. Z tego co pamiętam w wersji 4,5 PSG również były jakieś podobne kłopoty.
                jest na to oczywiście sposób. Acha pamiętam, w PSG w pierwszym wejściu do menu (plik .exe), jeśli stosowałeś tło w postaci zdjęcia miałeś pixeliozę, gdy rozpocząłeś którykolwiek show i wróciłes do menu było już ok.
                Ostatnio edytowany przez marekb; 4878. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Shadow
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1572

Ty się Marek lepiej już nie odzywaj bo pomóc nie chciałeś a teraz będziesz pierdoły pociskał.

Komentarz

• manfred1
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 842

Zamieszczone przez Shadow
                    Ty się Marek lepiej już nie odzywaj bo pomóc nie chciałeś a teraz będziesz pierdoły pociskał.
                    Kiedyś bawiłem się w kadrowanie zdjęć pod wymiar niby to pod prezentację. Teraz wkładam jak leci bez kadrowania i nie widać różnicy a jeśli nie widać ble ble ble.
                    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• horak
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 589

Witam,

Mam problem z tym programem ponieważ gdy tworzę prezentację na komputer zapisując do pliku .exe przy każdym pierwszym uruchomieniu prezentacji na menu głównym jest pikseloza. Gdy ponownie odtworzę prezentację pikseli nie ma - jest tak jak powinno być. Sytuacja za każdym razem się powtarza gdy na nowo puszczę prezentację. Bardzo proszę o pomoc bo nie nie mam zielonego pojęcia co robię nie tak.

Komentarz

• blackninja
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 378

A ja mam taki problem:

Tworzę jeden pokaz zdjęć (Show), zapisuję, potem drugi, trzeci... Wybieram "Create Output", tam jako rodzaj wybieram DVD. Dodaję poszczególne wcześniej utworzone pokazy, tworzę menu itd. Wybieram Create, no i czekam na efekt. Program pokazuje w oknie co się dzieje w danym momencie. Generuje menu, dochodzi do tworzenia poszczególnych filmów prezentacji i klapa. Zwiecha jak na screenie.
                        Komputer nie za słaby raczej. Procek Intel Q9400 (2.66 GHz), 8GB RAM, dysk SSD (systemowy).
                        Ki diabeł? Ktoś mnie oświeci?
                        Marki trzy.

Komentarz

• horak
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 589

Nie pomogę ponieważ nie tworzyłem nigdy prezentacji na dvd z racji tego, że jakość zdjęć jest opłakana. Jak u ciebie się odtwarza na kompie gdy zapiszesz do pliku exe. ???? Chodzi mi o wygląd menu przy pierwszym uruchomieniu - jak pisałem wyżej u mnie są straszne piksele. Dopiero przy ponownym puszczeniu prezentacji jest dobrze ale pod warunkiem, że z niej nie wyjdę bo jak wyjdę i otworzę od nowa to znowu są piksele.

Komentarz

• blackninja
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 378

Masz rację co do jakości. Jednak ograniczenie prezentacji tylko do możliwości obejrzenia na PC mi nie odpowiada. Nie tak sobie wyobrażam prezentację zdjęć. W tym roku chcę przekonywać do prezentacji w HD, ale wiadomo mało jeszcze sprzętu tego typu w domach. Co do problemu o jakim piszesz, to nie zauważam takowego u siebie. Wszystko śmiga jak trzeba.
                            Marki trzy.

Komentarz

• manfred1
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 842

Odp: Proshow Producer - jakość zapisu

Witam serdecznie mam proszę o pomoc w jaki sposób umieścić podkład zdjęciowy do gotowego "szablonu" slajdu. Chodzi o to że zdjęcie posiada jakiś efekt przemieszczania się i w pewnym momencie jest czarne tło. Nie chcę powiększać zdjęcia tylko zależy mi aby pod głównym zdjęciem było to same tylko w jakimś stopniu rozmyte lub powiększające się. Masakra mam nadzieje ze ktoś czai o co mi chodzi.
                              Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

Pracuję...