Mam pytanie do użytkowników tej aplikacji. Jak optymalnie zapisać całą prezentację żeby uzyskać najlepszą jakość na monitorze komputera. W opcjach są ustawienia jakości i wydajności, ale praktycznie po włączeniu wszystkiego na full obraz wciąż mi nie leży (ząbkowanie na krawędziach). Do prezentacji dodaję zdjęcia z maksymalną możliwą rozdzielczością. Może lepiej skalować do mniejszych wymiarów. No nie wiem może ktoś poradzi w tej kwestii.
Proshow Producer - jakość zapisu
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Ale to może napisz coś więcej - pewnie się komuś przyda
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
No stary to wiedza tajemna zdobywana latami, za którą się płaci sporo kasy
Plik wyjściowy ---- Plik exe --- Opcje --- i teraz istotne są trzy parametry rozmiar obrazu, zmiana rozmiaru oraz renderowanie. Najlepiej ustawić identyczną rozdzielczość dla wszystkich i taką jaką mają zdjęcia w projekcie. Na dole suwakiem Jakość regulujesz wagę całego pliku. Można też dać na maksa w okienku rozdzielczość i jakość dźwięku.
Haimon stawiasz browara
Komentarz
-
-
Komentarz
-
tak, w PSG tak w PSP już nie. Z tego co pamiętam w wersji 4,5 PSG również były jakieś podobne kłopoty.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jest na to oczywiście sposób. Acha pamiętam, w PSG w pierwszym wejściu do menu (plik .exe), jeśli stosowałeś tło w postaci zdjęcia miałeś pixeliozę, gdy rozpocząłeś którykolwiek show i wróciłes do menu było już ok.Komentarz
-
Komentarz
-
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
Witam,
Mam problem z tym programem ponieważ gdy tworzę prezentację na komputer zapisując do pliku .exe przy każdym pierwszym uruchomieniu prezentacji na menu głównym jest pikseloza. Gdy ponownie odtworzę prezentację pikseli nie ma - jest tak jak powinno być. Sytuacja za każdym razem się powtarza gdy na nowo puszczę prezentację. Bardzo proszę o pomoc bo nie nie mam zielonego pojęcia co robię nie tak.Komentarz
-
A ja mam taki problem:
Tworzę jeden pokaz zdjęć (Show), zapisuję, potem drugi, trzeci... Wybieram "Create Output", tam jako rodzaj wybieram DVD. Dodaję poszczególne wcześniej utworzone pokazy, tworzę menu itd. Wybieram Create, no i czekam na efekt. Program pokazuje w oknie co się dzieje w danym momencie. Generuje menu, dochodzi do tworzenia poszczególnych filmów prezentacji i klapa. Zwiecha jak na screenie.
Komputer nie za słaby raczej. Procek Intel Q9400 (2.66 GHz), 8GB RAM, dysk SSD (systemowy).
Ki diabeł? Ktoś mnie oświeci?Marki trzy.Komentarz
-
Nie pomogę ponieważ nie tworzyłem nigdy prezentacji na dvd z racji tego, że jakość zdjęć jest opłakana. Jak u ciebie się odtwarza na kompie gdy zapiszesz do pliku exe. ???? Chodzi mi o wygląd menu przy pierwszym uruchomieniu - jak pisałem wyżej u mnie są straszne piksele. Dopiero przy ponownym puszczeniu prezentacji jest dobrze ale pod warunkiem, że z niej nie wyjdę bo jak wyjdę i otworzę od nowa to znowu są piksele.Komentarz
-
Masz rację co do jakości. Jednak ograniczenie prezentacji tylko do możliwości obejrzenia na PC mi nie odpowiada. Nie tak sobie wyobrażam prezentację zdjęć. W tym roku chcę przekonywać do prezentacji w HD, ale wiadomo mało jeszcze sprzętu tego typu w domach. Co do problemu o jakim piszesz, to nie zauważam takowego u siebie. Wszystko śmiga jak trzeba.Marki trzy.Komentarz
-
Odp: Proshow Producer - jakość zapisu
Witam serdecznie mam proszę o pomoc w jaki sposób umieścić podkład zdjęciowy do gotowego "szablonu" slajdu. Chodzi o to że zdjęcie posiada jakiś efekt przemieszczania się i w pewnym momencie jest czarne tło. Nie chcę powiększać zdjęcia tylko zależy mi aby pod głównym zdjęciem było to same tylko w jakimś stopniu rozmyte lub powiększające się. Masakra mam nadzieje ze ktoś czai o co mi chodzi.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz

Komentarz