Capture One 6
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Wiesz, jakiś czas temu zmieniłem C1 na LR. Właśnie z powodu jakości obrazu i ilości detali. Ale pewnie czepiamy się drobiazgów a zwycięży i tak wygoda pracy.Pojawiła się nowa wersja Capture One:
PhaseOne's Capture One CH offers improved control in cultural heritage digitization. Discover image software designed for precision document scanning.
Moim zdaniem C1 od dawna oferuje lepszą jakość obrazu wyjściowego (zwłaszcza ilość detali) niż Adobe LR, ale być może to kwestia gustu.
Pod windowsy jest dostępna zarówno wersja 32- jak i 64-bitowa.
Muszę zerknąć w wolnej chwili na triala, 69$ to jeszcze nie majątek.JarekKomentarz
-
Komentarz
-
Jestem ich użyszkodnikiem, widać zarejestrowanym klientom wysyłają spersonalizowaną wersję spamu :-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ta.. aż tak dobrze to nie ma.. 69Euro.. ale zawsze :-DJarekKomentarz
-
Komentarz
-
-
-
Niby zrobili podgląd na ipad. tylko że nadal jak rozumiem najpierw kabelkiem do kompa a potem już ipad widzi pliki z katalogu kompie. hmmmm. szkoda że nie bezpośrednio szybki podgląd na ipad. no chyba że sie jakoś da. Ktoś wie jak podłączyć ipad jako dodatkowi ekran do podglądu zdjeć?Komentarz
-
Tu jest: http://help.phaseone.com/en/CO6/Capt...ure-Pilot.aspxNiby zrobili podgląd na ipad. tylko że nadal jak rozumiem najpierw kabelkiem do kompa a potem już ipad widzi pliki z katalogu kompie. hmmmm. szkoda że nie bezpośrednio szybki podgląd na ipad. no chyba że sie jakoś da. Ktoś wie jak podłączyć ipad jako dodatkowi ekran do podglądu zdjeć?Komentarz
-
Dzieki za link jednak jak już mam podłoczony aparat d okompa to oglądanie zdjęc na kolejym ekranie /w tym wypadu ipad/ jest na wyrost. Pytanie brzmi. Czy można wykorzystać ipad podpinając go kabelkiem, jako ekranu do podglądu wlasnie zrobionego zdjęcia?Komentarz
-
Bez udziału kompa się na razie się nie da, yu masz wyjaśnione why:
http://www.ononesoftware.com/blog/20...3-on-the-ipad/
Podsumowując: "Those SDKs, provided by Canon and Nikon, are only available in a format that runs on a Macintosh or Windows based computer. "
Czyli cza czekać na SDKa pod ipada/iphona.
Pozdrawiam
arraKomentarz
-
Zmiany w stosunku do 5pro troszkę śmieszne.
Działający system presetów i pseudo zmiany lokalne - zmiana ekspozycji i nasycenia poprzez color balance (działające potwornie wolno) za jedyne 70 E w update
Komentarz
-
A ja wprost przeciwnie, jakość obrazka z C1 powala Lightrooma na dzień dobry, przy plikach trudniejszych i słabiej naświetlonych dyskusja staje się wręcz bezprzedmiotowa C1 zmiata Lightrooma na Amen. To oczywiście moja opinia i moje doświadczenia.Komentarz
-
A moje sa inne
Kwestia przyzwyczajenia i tego co kto umie wyciagnac, takie dyskusje do nikad nie prowadza, ciekaw bylem tylko zmian w stosunku do wersji 5
Komentarz
Komentarz