Capture One 6
Zwiń
X
-
-
A zainstalowałeś wersję 64bit? Z tego co wyczytałem tylko ta wersja posiada akcelerację graficzną dla windows.Komentarz
-
-
Jest gdzieś w necie instrukcja w naszym języku lub spolszczenie?
Po pracy w lightroomie nie mogę się odnaleźć w c1.Komentarz
-
Prace i pierwsze kroki w C1 ułatwiaja wideo instrukcje umieszczone na stronie phaseone.com. Oczywiscie przydatne sa takze te od Capture One 5.x poniewaz interfejs jest ten sam a 6-ka jedynie dodaje nowe funkcje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zastanawia mnie to , ze twojej karty w wersji 512 MB nie ma na liscie suportowanych kart. Moze wiec nie wywyala sie, ale nie wspiera w pełni wszystkich funkcji...? Czy mozesz opisac swoje wrazenia obserwacji dzialania bez i z OpenCL?Komentarz
-
Komentarz
-
Tyle, że nie daję głowy czy C1 wykorzystuje OpenCL. Mam 9600 z 1 GB rozumu. Do wyboru są opcje Never lub Auto. W obu jest podobna prędkość (restartowałem go po zmianie ustawień).Komentarz
-
Komentarz
-
Hmm no wiec tak... Kupiłem i zainstalowałem karte AMD 5670 1GB zainstalowałem nowe sterowniki z openCL i ... ciagle mam zacienione openCL - never. Ciagle nie działa. Moze macie jakis pomysł. Mam wersje trial, moze to to...?Komentarz
-
Dzisiaj ręce mi opadły. Phase One wesoło zupdatował informacje o supportowanych kartach i w miejsce informacji Radeon 5xxx 1GB pojawilo sie AMD 57xx, 58xx, 59xx 1GB, A ja mam 5670. Zeby ich pokręciłoKomentarz
-
Używam C1 od kilku lat,mam wersję "pro" i "standard" ale tak spartaczonej wersji jak 6.0 jeszcze nie widziałem,nie zasługuje nawet na nazwę "BETA".PhaseOne poleca karty Nvidii serii 580 i 480.....Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.htmlKomentarz
-
Jest już poprawiona wersja 6.01.Większość funkcji działa już dobrze.Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.htmlKomentarz
-
Mam pytanie w jednym folderze mam Raw-y i jpg w jaki sposób wyświetlać tylko rawy?Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
w preferencjach... w zakładce image możesz wyłączyć jpg i tiff.
BTW. u mnie 6.0.1 już tak nie krzaczy bardzo, tylko czasami na GF8800 GTS.Komentarz
-
Komentarz