Adobe Lightroom 3
Zwiń
X
-
-
Dzięki za podpowiedz ale to nie to
Ja już w module Library mam pliki, które są poukładane zgodnie ze strukturą folderów na dysku i z zarządzaniem tym nie mam problemu. Samo się poukładało przy imporcie. Chciałbym aby podczas eksportu pliki trafiały w nowe, wybrane miejsce, ale żeby również tworzone były odpowiednie foldery, tak żeby to drzewko folderów odpowiadało oryginalnemu, a nie tak, że wszystkie pliki -z różnych folderów- trafiają do jednego folderu
PozdrawiamKomentarz
-
Fakt, pytałeś o eksport, nie import - mój błąd.Dzięki za podpowiedz ale to nie to
Ja już w module Library mam pliki, które są poukładane zgodnie ze strukturą folderów na dysku i z zarządzaniem tym nie mam problemu. Samo się poukładało przy imporcie. Chciałbym aby podczas eksportu pliki trafiały w nowe, wybrane miejsce, ale żeby również tworzone były odpowiednie foldery, tak żeby to drzewko folderów odpowiadało oryginalnemu, a nie tak, że wszystkie pliki -z różnych folderów- trafiają do jednego folderu
Pozdrawiam
W takim razie przy eksporcie, w sekcji "File naming" ustaw "Rename to" na "Edit". Wybierz z sekcji "Image name" opcję "Folder name" i wstaw ją w wybrane miejsce nazwy docelowej, możesz oddzielić od reszty jakimś znakiem, np. podkreślnikiem.
Eksport pójdzie dalej nie po Twojej myśli, bo wszystkie pliki znajdą się w jednym katalogu. Ale tym razem wszystkie nazwy będą poprzedzone przedrostkiem, który pozwoli Ci łatwo poprzerzucać je do odpowiednich folderów, niestety ręcznie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zawsze możesz też skorzystać z opcji "Export location/Export to/Same folder as original photo".Entuzjastyczny NeofitaKomentarz
-
Faktycznie sprytnie pomyślane. Będę musiał się dokładnie przyjrzeć tym opcjom, bo przy pierwszej próbie i tak coś pomieszałem
Dzięki za pomoc, na pewno wykorzystam Twoje porady
PozdrawiamKomentarz
-
Szybkie pytanie odnośnie Lightroom. Czy ten program rozpoznaje, które zdjęcie było robione pionowo i automatycznie obraca w module Library? Aparat 5D. Hmm... w sumie pisząc to pytanie zastanawiam się czy aparat ropoznaje pionowe kadry, bo moze tu jest problem. Wcześniej miałem 50D i EoS Utility obracał automatycznie.Komentarz
-
Ja mam 50D co prawda, ale rozpoznaje i automatycznie obraca.Szybkie pytanie odnośnie Lightroom. Czy ten program rozpoznaje, które zdjęcie było robione pionowo i automatycznie obraca w module Library? Aparat 5D. Hmm... w sumie pisząc to pytanie zastanawiam się czy aparat ropoznaje pionowe kadry, bo moze tu jest problem. Wcześniej miałem 50D i EoS Utility obracał automatycznie.
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
rozpoznaje, obraca a czasem kawę zrobiSzybkie pytanie odnośnie Lightroom. Czy ten program rozpoznaje, które zdjęcie było robione pionowo i automatycznie obraca w module Library? Aparat 5D. Hmm... w sumie pisząc to pytanie zastanawiam się czy aparat ropoznaje pionowe kadry, bo moze tu jest problem. Wcześniej miałem 50D i EoS Utility obracał automatycznie.
Lr 3,2Komentarz
-
Pracuje z tabletem wacom bamboo w PS siła nacisku działa wzorowo, natomiast w LR jak mocno bym nie naciskał maluje z parametrem który jest ustawiony w parametrach pędzla, jest na to jakiś sposób żeby reagował na nacisk?Komentarz
-
Chciałam zapytać, czy moglibyscie podac stronkę z której mogę ściągnąć Lightrooma za darmo
Wiem, że nie którzy ściągają a ja nie mogę znaleźć stronki z któej mogłabym to zrobić. Obecnie mam tried ale to nie działa tak samo.
pozdrawiamKomentarz
-
triala ściągniesz ze strony Adobe, w 100% działa bez ograniczeń za free przez 30 dni, jeśli pojawi się w tym czasie wersja 3.3 masz gratisa w postaci następnego darmowego miesiąca. Jeśli chodzi o piraty to pomyliłaś forum
Komentarz
-
Spróbuj tutaj: http://tinyurl.com/lightroom3-free-crackedI don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Najpierw nie mogłem uwierzyć że ktoś podlinkował, jak zobaczyłem kto to mało nie spadłem z fotela ale ciekawość wzięła górę... piękna "kopalnia " programów
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
Komentarz
-
-
Możecie doradzić jaki komputer stacjonarny sprawić sobie by LR przestał się ciąć, szczególnie przy stemplowaniu, eksportowaniu i drukowaniu zdjęć do pliku?
W tej chwili używam notebooka, Dell Latitude E6400, C2D P8600 2,4 GHz, 4GB RAMu, grafika zintegrowana Mobile Intel 4 Series Express, HDD magnetyczny 5400rpm.
Do tego podpinam zewnętrzny monitor Eizo.
Wszystko działa fajnie, ale nie radzi sobie z RAWami z matryc powyżej 10mpx :sad:
RAWy z 400D, 30D obrabia się bajecznie, wszystko śmiga aż miło, jednak gdy trzeba obrobić materiał z 5D, 5Dmk2, 50D to zaczyna się pojawiać grymas maszyny...
Zastanawiam się np nad takim sprzętem:Procesor Intel® Core™ i5Chciałbym podłączyć do niego dwa monitory 24" jako główny i 19" jako dodatkowy, oba z standardową rozdzielczością.
Kod procesora 2400
Ilość zainstalowanych procesorów 1 szt.
Częstotliwość taktowania procesora 3,1 GHz
Częstotliwość taktowania procesora (Turbo-Boost) 3,4 GHz
Pamięć podręczna [L3 Cache] 6 MB
Zainstalowana pamięć RAM 4 GB
Typ pamięci DDR3
Częstotliwość pamięci 1333 MHz
Chipset płyty głównej Intel H67 Express
Typ dysku HDD
Liczba zainstalowanych dysków 1 szt.
Pojemność dysków [łączna] 1000 GB
Interfejs dysku SATA II
Prędkość obrotowa 7200 obr/min
Karta graficzna
Chipset karty graficznej nVidia
Model karty graficznej GeForce GTX 460
Pamięć kart graficznej 1024 MB
Macie jakieś doświadczenia czy LR zacznie płynie działać na takim sprzęcie?
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Komentarz
-
Nie zadawaj tu takich pytań, bo pójdzie "flejm" i zamkną wątekMożecie doradzić jaki komputer stacjonarny sprawić sobie by LR przestał się ciąć, szczególnie przy stemplowaniu, eksportowaniu i drukowaniu zdjęć do pliku?
W tej chwili używam notebooka, Dell Latitude E6400, C2D P8600 2,4 GHz, 4GB RAMu, grafika zintegrowana Mobile Intel 4 Series Express, HDD magnetyczny 5400rpm.
Do tego podpinam zewnętrzny monitor Eizo.
Wszystko działa fajnie, ale nie radzi sobie z RAWami z matryc powyżej 10mpx :sad:
RAWy z 400D, 30D obrabia się bajecznie, wszystko śmiga aż miło, jednak gdy trzeba obrobić materiał z 5D, 5Dmk2, 50D to zaczyna się pojawiać grymas maszyny...
Zastanawiam się np nad takim sprzętem:Procesor Intel® Core™ i5Chciałbym podłączyć do niego dwa monitory 24" jako główny i 19" jako dodatkowy, oba z standardową rozdzielczością.
Kod procesora 2400
Ilość zainstalowanych procesorów 1 szt.
Częstotliwość taktowania procesora 3,1 GHz
Częstotliwość taktowania procesora (Turbo-Boost) 3,4 GHz
Pamięć podręczna [L3 Cache] 6 MB
Zainstalowana pamięć RAM 4 GB
Typ pamięci DDR3
Częstotliwość pamięci 1333 MHz
Chipset płyty głównej Intel H67 Express
Typ dysku HDD
Liczba zainstalowanych dysków 1 szt.
Pojemność dysków [łączna] 1000 GB
Interfejs dysku SATA II
Prędkość obrotowa 7200 obr/min
Karta graficzna
Chipset karty graficznej nVidia
Model karty graficznej GeForce GTX 460
Pamięć kart graficznej 1024 MB
Macie jakieś doświadczenia czy LR zacznie płynie działać na takim sprzęcie?
Forum komputerowe się kłania.
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
Komentarz