Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
-
*.xmp zapisuję się w tym folderze,w jakim jest obrabiany RAW. Nazwa pliku to nazwa zdjęcia tylko z innym rozszerzeniem(.xmp)5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8LKomentarz
-
-
Ok, znalazlem! A jak otworzyc ten folder w systemie Mac, tak aby bylo widac .xmp? Kolega ktory ma mi wyslac ten plik nie ma 'prawego myszy', gdzie ja znalazlem 'show in explorer'. Gdzie znalezc show in explorer w Mac?Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Jaki folder? Folder tam gdzie trzymasz RAWy? Klikasz myszą? Nie wiem jak działa Mac i wiem, że niektórzy jego posiadacze lekceważą znajomość swojego sprzętu, ale wejść do katalogu w którym mają zdjęcia chyba powinni potrafić.Komentarz
-
Nie znalazłam na pierwszej 50 odpowiedzi na moje pytanie, a nie mem siły przez pozostałe posty przechodzić...
Mam taką dziwna sytuację: po eksporcie z Lightrooma z RAW do jpg, miniatura zdjęcia w folderze w przeglądarce Win 7 jest szara do połowy lub więcej. Po otworzeniu zdjęcia jest ok. Po kilku-kilkunastu próbach zdjęcie eksportuje się ok. Nie pomaga odświeżani podglądu, przenoszenie do innych folderów, itp. Ki czort?Agnieszka
5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX IIKomentarz
-
Pokombinuj (usuń
) z thumbs.db w którym to Windows trzyma sobie miniaturki zdjęć. Możesz spróbować zrobić nowy folder i tam wrzucić zdjęcia i miniaturki powinny się wygenerować w Win7 na nowo.
Komentarz
-
WItam
Proste pytanie: czy mozna podlaczyc Canon 5d mkII do Lightroom w takiej opcji, aby po zrobieniu zdjecia - wyswietlalo sie ono od razu na ekranie laptopa? Czy mozliwe jest to tylko przy uzyciu Canon Utilites?
Jezeli jest opcja w LR to gdzie moge znalezc jakas krotka instrukcje?
Jezeli pytanie to padlo wczesniej, to przepraszam za dubel, ale jakos wyszukiwarka forumowa mi zamuliła
WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.plKomentarz
Komentarz