Żadnych pomysłów ?
Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
-
A foldery które "zaginęły" są podświetlone czy wygaszone ze zn. zapytania?
Jeśli są podświetlone, może spróbuj PPM i Update Folder Location.
BDW ...trochę namieszałeś
Generalnie takie operacje jak opisałeś powinieneś robić z poziomu LR...sprzętu kupa, tyko fotograf d...Komentarz
-
Foldery są wygaszone i ze znakiem zapytania. Gdy próbuje je odnaleźć i wreszcie znajduje folder gdzie takowe zdjęcia się znajdują pisze mi "The selected folder or a folder it contains is already in lightroom".
Co ciekawe, wcześniej nie było takiego problemu. Nie wiem czy to coś pomoże, ale zdjęcia są przechowywane na zew. dysku.
Kiedyś, dawno temu, robiłem podobną czynność na wew. dysku i nie było problemuKonserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Komentarz
-
Czy nazwy tych nowych folderów są takie same jak starych - tych w bibliotece?
Porównaj , które foldery ci zostały a które zniknęły. Czy np.nowe foldery na zewnętrznym nie są w folderach nadrzędnych o takiej samej nazwie jak folder nadrzędny w bibliotece LR. BTW - jest coś takiego jak "uaktualnienie (?) do folderu nadrzędnego - nie pamiętam jak to jest dokładnie z ang - PPM na folder i są tam opcje do wyboru (teraz jestem w pracy - sprawdzę w LR jeszcze wieczorem ), jest tez coś takiego jak "update folder location" albo coś podobnego - tylko nie wiem czy to działa na "zaginionych folderach"
Kiedyś narobiłem sobie bałaganu w podobny sposób i jakoś to rozkminiłem. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba chodziło głównie o nazwy folderów i nazwy folderów do nich nadrzędnych i ich umiejscowienie.
Cóż, ...kombinuj...sprzętu kupa, tyko fotograf d...Komentarz
-
Komentarz
-
-
Nie muszą być w dwóch rożnych folderach. Stwórz po prostu wirtualna kopię (swoją droga to możesz ich zrobić dowolna liczbę) Każda kopię możesz dowolnie edytować jak osobne zdjęcie...sprzętu kupa, tyko fotograf d...Komentarz
-
ściągał ktoś ze strony adobe update do ver 3.3? zassałem już 2 razy i wypakować się nie chce
400D, MZ-5N, RZ67ProII Hung!Komentarz
-
Tak, jeśli przy eksporcie do jpega nie wyciąłeś metadanych to wszystkie tam są. Napisałem kiedyś mały util do wyciągania ustawieć z jpega prosto do preseta. jak chcesz to Ci wyślę.Komentarz
-
kiedys napewno zadano już to pytanie ale nie moge tego znalezc wiec
przy otwarciu zdjęcia zauważyłem ze zostaje ono rozjaśnione, nie wiem czy jakieś inne parametry również, jasność najbardziej rzuca się w oczy o co w tym chodzi i jak to wyłączyć ??Komentarz
-
odpowiedz na to pytanie juz byla. setki, jesli nie tysiace razy...Komentarz
-
Nie kasowałem metadanych w jpg-u.
Jakby dało się podesłać ten util to byłbym bardzo wdzięczny.
E-mail : [email protected]
Jeszcze raz dzięki!Komentarz
-
-
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz

Komentarz