Lightroom czy Photoshop?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • More86
    Bywalec
    • 2008
    • 138

Zamieszczone przez akustyk
    Lightroom to nie jest do konca program do obrobki graficznej.

to jest kombajn do zarzadzania kolekcja zdjec i konwersji plikow RAW. nie jest zamiennikiem Photoshopa. ale dzieki funkcjonalnosci katalogowania jest duzo od niego lepszy
    Dokładnie.

Lightroom jest raczej intuicyjny i jeżeli dobrze radzisz sobie z PSem to jego opanowanie nie będzie problemem.
    Jeżeli masz możliwość wydania pieniążków na PSa to chyba to jest najlepszy wybór.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez aniah13
      Bede wdzieczna za rady
      Proszę najpierw używać wyszukiwarki: http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20 przed założeniem nowego wątku, by nie łamać 3. Punktu Regulaminu. Połączyłem z praktycznie identycznym .

Komentarz

• michal_sokolowski
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1159

hm...
        właśnie ciągne lightroom 2 trial na komputer.
        jednej rzeczy nie rozumiem...
        skoro piszecie o dużych możliwosciach edycyjnych photoshopa, a mniejszych lightroom...
        to czy lokalne korekcje balansu bieli, jasności itd w LR to mało ? czego więcej potrzeba ? Pomijam usuwanie pryszczy, szparowanie i inne typowo szopowe kwestie..

???
        moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• ripek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1486

Zamieszczone przez michal_sokolowski
          hm...
          właśnie ciągne lightroom 2 trial na komputer.
          jednej rzeczy nie rozumiem...
          skoro piszecie o dużych możliwosciach edycyjnych photoshopa, a mniejszych lightroom...
          to czy lokalne korekcje balansu bieli, jasności itd w LR to mało ? czego więcej potrzeba ? Pomijam usuwanie pryszczy, szparowanie i inne typowo szopowe kwestie..

???
          Wystarczy dlatego wielu przerzuca się na LR. Ja PS używam przy 10% zdjęć.. reszta to tylko LR.
          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• michal_sokolowski
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1159

Zamieszczone przez ripek
            Wystarczy dlatego wielu przerzuca się na LR. Ja PS używam przy 10% zdjęć.. reszta to tylko LR.
            grzebię i grzebię i nie wiem jeszcze jak się robi lokalną korektę WB pędzelkiem..

ps. nie uważacie że moda na lokalną "nachalną" korektę WB trochę trąci myszką ?
            oczywiście nie mówię nie, ale nie mówię również tak....
            moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• luckylucas
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 46

Zamieszczone przez michal_sokolowski
              grzebię i grzebię i nie wiem jeszcze jak się robi lokalną korektę WB pędzelkiem..
              Pędzelkiem lokalnej korekty WB sie raczej nie da zrobic w Lr, chyba że o czymś nie wiem...
              FF
              www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Komentarz

Pracuję...