Gdybyś był jeszcze uprzejmy napisać jak wprowadzić ten parametr -x2...
Sns-hdr
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
No i wszystko jasne.
Kolejny raz dziękuję.
Coś mi się wydaje, że dołączę do grona zadowolonych użytkowników wersji pro :grin:Komentarz
-
-
He, he. Chciałeś uniknąć suwaczków ale też są. Co do samego programu. Porównałem go z tym co posiada PS CS5. Pierwsze co rzuca się w oczy to szybkość pracy. Każdy myśli że "piątka" to już taki kombaj że zamula cały system. I tu niespodzianka. W porównaniu do Twojego programu to prawdziwy sprinter. Ale przejdzmy dalej. Najważniejszy jest efekt końcowy. I tu wg mnie przewaga na korzyść SNS. Wygenerowany obraz ma bardziej naturalny wygląd. Nie pachnie na odległość sztucznością jak w większości tego typu programach. Elementy które wprowadziłeś do kalibracji faktycznie coś dają konkretnego i wpływają na te elementy obrazu które są istotne w odbiorze całości. Reasumując. Kawał solidnej roboty, gratuluję !
PS. Nie będzie jakiejś limitowanej darmowej wersji dla forumowiczów
?
Komentarz
-
Adobe poszło na łatwiznę z algorytmem wzmacniającym lokalny kontrast. Gdybym zastosował taki algorytm jak Adobe, też bym miał szybko i nawet miałbym taki ładny efekt halo jak oniHe, he. Chciałeś uniknąć suwaczków ale też są. Co do samego programu. Porównałem go z tym co posiada PS CS5. Pierwsze co rzuca się w oczy to szybkość pracy. Każdy myśli że "piątka" to już taki kombaj że zamula cały system. I tu niespodzianka. W porównaniu do Twojego programu to prawdziwy sprinter.
Przymierzam się do wdrożenia OpenCL, które pozwoli znacznie przyspieszyć obliczenia, ale to jeszcze trochę potrawa.
Dzięki.Ale przejdzmy dalej. Najważniejszy jest efekt końcowy. I tu wg mnie przewaga na korzyść SNS. Wygenerowany obraz ma bardziej naturalny wygląd. Nie pachnie na odległość sztucznością jak w większości tego typu programach. Elementy które wprowadziłeś do kalibracji faktycznie coś dają konkretnego i wpływają na te elementy obrazu które są istotne w odbiorze całości. Reasumując. Kawał solidnej roboty, gratuluję !
Raczej nie, forumowiczom musi wystarczyć zniżka.Komentarz
-
-
-
-
-
Dzięki, poklikam przez weekend. Myślę, Pebal, że należą Ci słowa uznania za starania - dokłądnie prześledziłem ten wątek: odpisujesz na każde pytanie, na każdy post, nie pozostawiasz żadnych pytań bez odpowiedzi. Biorąc pod uwagę kiepski (wg mnie) w obecnych czasach szacunek sprzedających do kupujących, to prawdziwa zaleta. Oby tak dalej :-)Komentarz
-
Mam jeszcze małe pytanie, jaki optymalny komputer żeby nie czekać "latami" na efekty.
Całość mi się podoba, ale nie chcę kupić i później nie używać(czas obróbki)SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2Komentarz
-
Dobrze mieść procesor z minimum dwoma rdzeniami, 4GB pamięci RAM i system 64-bit.
W wersji Pro w przeciwieństwie do wersji Home jest o tyle lepiej, że można uruchomić proces wsadowy i przygotować sobie obrazy do późniejszej obróbki.Komentarz
-
-
A czy przeiwdziane jest kiedyś uruchomienie obróbki wsadowej w wersji Home?Komentarz
Komentarz