Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek Kidoń
    Coś już napisał
    • 2005
    • 86

Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem

Czy ja dobrze rozumiem, w najnowszej wersji Firefoksa nie ma zarządzania kolorem. Dodatek Color Management jest niekompatybilny dla tej wersji. Takie uwstecznienie?
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.
  • jz7
    Bywalec
    • 2008
    • 113

Jak autorzy zupdate'uja rozszerzenie pod nowa wersje przegladarki to nie bedzie uwstecznienia.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Jacek Kidoń
      Czy ja dobrze rozumiem, w najnowszej wersji Firefoksa nie ma zarządzania kolorem. Dodatek Color Management jest niekompatybilny dla tej wersji. Takie uwstecznienie?
      Taki urok zabawy wersjami RC a nie "full official release" . Po oficjalnym release pewnie większość dodatków się skompatybilni (skompatybilnuje? ).

Równie dobrze ja mogę narzekać że mi się Norton Internet Security 2009 wysypuje na Windows 7 RC 32bit (a na 64bit śmiga) ... ale nie - to moje własne ryzyko używania wersji RC i jestem prawie pewien że tuż przed/tuż po wypuszczeniu pełnej wersji Windows 7 Symantec wypuści pacza/nową wersję nie wysypującą się na tym systemie.

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Nie wiem czy wiesz, ale jest juz wersja final 3.5

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez allxages
          Nie wiem czy wiesz, ale jest juz wersja final 3.5
          Uuuu, no to się spóźniają z tymi updejtami pluginów, powinny być w sekundę po wypuszczeniu 3.5 final, prawda?

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Zamieszczone przez Vitez
            Uuuu, no to się spóźniają z tymi updejtami pluginów, powinny być w sekundę po wypuszczeniu 3.5 final, prawda?
            W aż sekundę? A ty wiesz ile klatek można wystrzelać w 1DmkIII w sekundę?

Komentarz

• dentharg
              Uzależniony
              • 2005
              • 867

The MDN Web Docs site provides information about Open Web technologies including HTML, CSS, and APIs for both Web sites and progressive web apps.
              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• ElSor
                Uzależniony
                • 2008
                • 504

Nie wiem dokladnie co to za dodatek itp ale sam zaktualizowalem FF i 2 dodatki nie dzialaly (slownik poprawnej pisowni i Photoinfo)
                Wsytarczy sciagnac ich instalke (archiwum) i w total commanderze zmodyfikowac plik instalacyjny w archiwum zmieniajac parametr maxversion na np 3.6 - pozniej odpalamy ta instalke w FF i stary dodatek smiga az milo
                A490+SDK
                Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• gregohr
                  • 2008
                  • 10

Zamieszczone przez Jacek Kidoń
                  Czy ja dobrze rozumiem, w najnowszej wersji Firefoksa nie ma kolorem. Dodatek Color Management jest niekompatybilny dla tej wersji. Takie uwstecznienie?

a to Firefox jest do dodatku czy dodatek do FF?

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Dokładnie - poza tym dodatek Color Management nie miał zupełnie nic wspólnego z możliwością zarządzania kolorem przez FF !
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• sirlukas
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 301

Zamieszczone przez Vitez
                      Równie dobrze ja mogę narzekać że mi się Norton Internet Security 2009 wysypuje na Windows 7 RC 32bit (a na 64bit śmiga) ... .
                      Używasz Nortona? :-|
                      "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                      ... mój zestaw...

Komentarz

• Mellan
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1851

A propos firefox 3,5. Na pewnym forum znalazłem ciekawy myk na kompatybilność wtyczek. Chyba nie będzie nadużyciem, jeśli wrzucę cytat:

"Cytat:
                        Napisał velaskez
                        No i jedyne czego mi brakuje na razie to wtyczek kompatybilnych z tą wersją Ale się pojawią na pewno.
                        Odp. motzel:
                        Mi wszystkie wtyczki działają, a mam ich ok. 30. Tylko manifest musiałem dla niektórych ręcznie przerobić. W skrócie robi się to tak:

1. Wchodzicie do katalogu Document&Settings\NAZWA_TWOJEGO_PROFILU_WINDOWS\Da ne Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\NAZWA_PROFILU_F F\extensions
                        2. Każdy z podkatalogów zawiera dane jednej wtyczki. Wchodzicie do każdego z nich i edytujecie notatnikiem plik install.rdf.
                        3. Szukacie wpisu em:maxVersion="x.x.x" dla Firefoxa i zmieniacie na "3.5.*"
                        4. Po zmianach we wszystkich "niekompatybilnych" wtyczkach wychodzicie do katalogu wyżej i kasujecie plik extensions.cache
                        5. Teraz tylko wystarczy uruchomić FF. Program sprawdzi kompatybilność wtyczek i o dziwo wszystkie będą teraz kompatybilne

PS. Aha, katalog Dane aplikacji jest ukryty, żeby go pokazać trzeba zaznaczyć "Pokaż ukryte pliki i foldery" w Mój komputer/Narzędzia/Opcje folderów/Widok."

Koniec cytatu.
                        Może się komuś przyda Ja nie sprawdzałem jeszcze.
                        C-F-K - forever

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez sirlukas
                          Używasz Nortona? :-|
                          OT
                          Tylko krótko odpowiem - tak, od wielu lat i nie miałem żadnego wirusa. Każdy używa tego co mu pasuje a flejm na temat wyższości jednego antywirusa/firewalla nad drugim był już i tu na forum ( http://canon-board.info/showthread.php?t=9005 , http://canon-board.info/showthread.php?t=6867 ) i setki razy na forach komputerowych. Bez odbioru. EOOT.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 8623

Zamieszczone przez Mellan
                            A propos firefox 3,5. Na pewnym forum znalazłem ciekawy myk na kompatybilność wtyczek. Chyba nie będzie nadużyciem, jeśli wrzucę cytat:
                            Łatwiej:
                            Download Nightly Tester Tools for Firefox. Nightly Tester Tools (NTT) is an add-on for aiding testers of Nightly builds of Mozilla apps including Firefox.
                            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Kolaj
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3293

Kurcze, coś mi to w nowej wersji nie działa. Na FF3 wszystko było ok, a po upgrade mam kolory znacznie przesycone w stosunku do tego, co jest w PS

Komentarz

Pracuję...