Czy ja dobrze rozumiem, w najnowszej wersji Firefoksa nie ma zarządzania kolorem. Dodatek Color Management jest niekompatybilny dla tej wersji. Takie uwstecznienie?
Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem
Zwiń
X
-
Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem
5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.Tagi: Brak -
-
Taki urok zabawy wersjami RC a nie "full official release"
. Po oficjalnym release pewnie większość dodatków się skompatybilni (skompatybilnuje?
).
Równie dobrze ja mogę narzekać że mi się Norton Internet Security 2009 wysypuje na Windows 7 RC 32bit (a na 64bit śmiga) ... ale nie - to moje własne ryzyko używania wersji RC i jestem prawie pewien że tuż przed/tuż po wypuszczeniu pełnej wersji Windows 7 Symantec wypuści pacza/nową wersję nie wysypującą się na tym systemie.Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Nie wiem dokladnie co to za dodatek itp ale sam zaktualizowalem FF i 2 dodatki nie dzialaly (slownik poprawnej pisowni i Photoinfo)
Wsytarczy sciagnac ich instalke (archiwum) i w total commanderze zmodyfikowac plik instalacyjny w archiwum zmieniajac parametr maxversion na np 3.6
- pozniej odpalamy ta instalke w FF i stary dodatek smiga az milo
Komentarz
-
Komentarz
-
Dokładnie - poza tym dodatek Color Management nie miał zupełnie nic wspólnego z możliwością zarządzania kolorem przez FF !Komentarz
-
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz
-
A propos firefox 3,5. Na pewnym forum znalazłem ciekawy myk na kompatybilność wtyczek. Chyba nie będzie nadużyciem, jeśli wrzucę cytat:
"Cytat:
Napisał velaskez
No i jedyne czego mi brakuje na razie to wtyczek kompatybilnych z tą wersją Ale się pojawią na pewno.
Odp. motzel:
Mi wszystkie wtyczki działają, a mam ich ok. 30. Tylko manifest musiałem dla niektórych ręcznie przerobić. W skrócie robi się to tak:
1. Wchodzicie do katalogu Document&Settings\NAZWA_TWOJEGO_PROFILU_WINDOWS\Da ne Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\NAZWA_PROFILU_F F\extensions
2. Każdy z podkatalogów zawiera dane jednej wtyczki. Wchodzicie do każdego z nich i edytujecie notatnikiem plik install.rdf.
3. Szukacie wpisu em:maxVersion="x.x.x" dla Firefoxa i zmieniacie na "3.5.*"
4. Po zmianach we wszystkich "niekompatybilnych" wtyczkach wychodzicie do katalogu wyżej i kasujecie plik extensions.cache
5. Teraz tylko wystarczy uruchomić FF. Program sprawdzi kompatybilność wtyczek i o dziwo wszystkie będą teraz kompatybilne
PS. Aha, katalog Dane aplikacji jest ukryty, żeby go pokazać trzeba zaznaczyć "Pokaż ukryte pliki i foldery" w Mój komputer/Narzędzia/Opcje folderów/Widok."
Koniec cytatu.
Może się komuś przyda
Ja nie sprawdzałem jeszcze.
C-F-K - foreverKomentarz
-
OT
Tylko krótko odpowiem - tak, od wielu lat i nie miałem żadnego wirusa. Każdy używa tego co mu pasuje a flejm na temat wyższości jednego antywirusa/firewalla nad drugim był już i tu na forum ( http://canon-board.info/showthread.php?t=9005 , http://canon-board.info/showthread.php?t=6867 ) i setki razy na forach komputerowych. Bez odbioru. EOOT.Komentarz
-
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz

Komentarz