Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Ja nie bardzo rozumiem, co to oznacza, że przeglądarka jest wolna. Może ja tępak jestem ale czytam znaaaacznie wolniej niż czas potrzebny na wyświetlenie strony www w tzw. wolnej przeglądarce. To, czy trwa ono kilkadziesiąt milisekund dłużej czy krócej nie jest przeze mnie dostrzeglane.
Fajnie byłoby mieć możliwość wyboru, czy chcę korzystać z super-szybkiego qcms, czy z poprawnie działającego lcms.Komentarz
-
Przegladarka jest wolna jak zamula, i tez to zauwazylem na ff3. Z wersjami 2.x bylo wszystko fajnie, ale na 3 nie dosc ze przegladarka sie wolno sama w sobie laduje, to jeszcze wolniej sie laduja strony itp
Komentarz
-
Dla mnie to oznaczało półtora-minutowy (mniej więcej bo zegarkiem nie mierzyłem - w każdym razie zbyt długi) start na dość szybkim komputerze i przy ograniczonej ilości zainstalowanych add-onów... Jak już ruszył to jakoś chodził...Komentarz
-
A dla mnie szybkośc przeglądarki to szybkość korzystania z niej a nie startowania jej. No cóż... inne kryteria...
A poza tym u mnie startuje w kilka sekund (C2Q 9650 @ 4GHz, 8GB RAM 1066MHz, Win7 RC 64bit).Komentarz
-
Firefox nigdy nie był demonem szybkości w ładowaniu stron, szczególnie przy kilku add-on'ach zainstalowanych. Opera jest dużo szybsza mimo że nie blokuje reklam."Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz
-
W 3.0 był problem z dużą ilością live marksów (rss). Poprawili to w 3.5.Komentarz
-
-
Powiedz jak widzisz pierwszy obrazek stąd: http://www.color.org/version4html.xalter
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
-
ja mam u siebie "The system supports ICC version 2 profiles only "Komentarz
-
Czyli wszystke lepsze monitory odpadają. EIZO używa standardu 4 i ... FireFox 3.0.x rulez
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Wyszedł stabilny FF 3.6 i niestety dalej z ICCv4 kiszka
Wygląda na to, że Mozilla nie traktuje zbyt poważnie zarządzania barwą, wychodząc z pewnie i słusznego założenia, że jest to istotne dla znikomej liczby userów.
Robi się nieciekawie, bo ile jeszcze można używać starej wersji, dla której żadne rozszerzenia nie są już rozwijane, no i nie wiem, jak z aktualizacjami bezpieczeństwa. Do Safari się nie mogę jakoś przekonać.Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.Komentarz
-
W HTML widzę jednolity obrazek, ale w PDF połówki są różne. Co jest nie tak?Powiedz jak widzisz pierwszy obrazek stąd: http://www.color.org/version4html.xalterEOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
Komentarz