Zainstalowałem pierwszą wersję i dostaję teraz komunikat 'błąd klucza autoryzacyjnego odmowa dostępu' na poprzednim kompie chodziło idealnie , co to może być??
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
'Odmowa dostępu' oznacza że nie uruchomiłeś programu z uprawnieniami administratora.
Aby uruchomić aplikację jako Administrator należy:
1. Otworzyć katalog z zainstalowanym programem.
2. Kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonie 'Machinery.exe'.
3. Wybrać pozycję 'Uruchom jako Administrator' (Run as Administrator).Komentarz
-
Dzięki chyba rutyna mnie zgubiła , nie przeczytałem instrukcji instalacji , już działa ok , pozdrawiamKomentarz
-
Do pobrania ze strony dostępne są nowe wersji językowe programu:
- francuska
- hiszpańska
- niemiecka
Dostępna jest też szczegółowa instrukcja programu:
Komentarz
-
-
Pobrałem ostatnio i poużywałem przez kilka dni wersję trial, wcześniej z Machinery miałem do czynienia jeszcze przed 'rozdzieleniem' programu i muszę powiedzieć, że program znów mnie zaskoczył, całość stoi na bardzo wysokim poziomie i co ważne jest bardzo intuicyjny w obsłudze.
Pozdrawiam.Komentarz
-
cieszę się że jesteś zadowolony. Różnica między 1.x a 2.x to przepaść, ostatnie 2 lata pracuję nad tym aby program był coraz lepszy.Pobrałem ostatnio i poużywałem przez kilka dni wersję trial, wcześniej z Machinery miałem do czynienia jeszcze przed 'rozdzieleniem' programu i muszę powiedzieć, że program znów mnie zaskoczył, całość stoi na bardzo wysokim poziomie i co ważne jest bardzo intuicyjny w obsłudze.
Dostępna wersja 2.4.4(1)
* Zwiększony kontrast plików RAW.Komentarz
-
Dostępna wersja 2.4.8
* Dodana opcja redukcji kolorowego szumu w panelu "Wygładzanie".
Zapraszam też do grupy Machinery HDR Effects na Flickr gdzie mozna prezentować zdjęcia przetworzone w Machinery.
http://www.flickr.com/groups/machineryhdr/pool/
Komentarz
-
-
To zdjęcie wykonała fotografka z Niemiec, a licencję programu wygrała w konkursie. Zapraszam do jej portfolio, od niedawna umieszcza zdjęcia przetworzone w Machinery:
http://www.flickr.com/photos/claudia_l/Komentarz
-
Dziś po wrzuceniu 3 zdjec dostalem komunikat ze "obrazy musza miec ten sam rozmier" i progral dal se siana ... pierwszy raz cos takiego widzialem ... ocywisciew zjwcia miały ten sam rozmiar
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nagle ruszył ale nie bardzo coś to wyglada .. albo cos zle robioe wczesniej nie mialem problemow ... dodam ze dzis program sie zupgradowal ... parę dni nie byl uzywany :
zdjecia z 5d mk III +/- 3 EV
Komentarz
-
Jak to możliwe? :-) Możesz podesłać te zdjęcia?
Jeżeli chodzi o ten różowy kolor to pewnie wczytujesz RAWa z 5D3, który nie jest jeszcze obsługiwany, ale program próbuje go wczytać i wychodzą takie kwiatki. Pojawiła się parę dni temu aktualizacja dcraw z obsługą 5D3, którą dołączę zaraz do programu i umieszczę poprawkę.[/QUOTE]Komentarz
-
A to juz rozumiem rawy sa z 5d mk III podesle spakowane zipemJak to możliwe? :-) Możesz podesłać te zdjęcia?
Jeżeli chodzi o ten różowy kolor to pewnie wczytujesz RAWa z 5D3, który nie jest jeszcze obsługiwany, ale program próbuje go wczytać i wychodzą takie kwiatki. Pojawiła się parę dni temu aktualizacja dcraw z obsługą 5D3, którą dołączę zaraz do programu i umieszczę poprawkę.
Komentarz
-
-

Komentarz