dzięki
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Nie każdy zmieści się w tym terminie, ja zakupiłem licencję w październiku 2009
Z niecierpliwością czekam na nową wersję i jestem ciekaw ceny.
Oooops... nie wiem dlaczego nie wyświetliły mi się posty napisane po 7:32
Troche dziwnie wygląda mój wpis
Ostatnio edytowany przez RHF; 15827.5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RTKomentarz
-
Zakładam, że poniższa deklaracja jest wciąż wiążąca.
Przepraszam za namolność, mam nadzieję, że nie wyprowadzę Cię z równowagi, ale często diabeł tkwi w szczegółach a ponieważ rozmawiamy o sprawach finansowych, to szczegóły bywają istotne. Zatem dopytam:
1. Czy pod sformułowaniem "cena obecnej wersji programu" rozumiesz "obecna cena programu tj. konkretnie 69 zł"? To w kontekście informacji o planowanej podwyżce.
2. Czy zakup upgrade-u także zagwarantuje rok bezpłatnych aktualizacji?Komentarz
-
-
a ja mam 2 pytania
1) Skoro Effects 2.0 ma mieć wszystko to co natural i jeszcze dodatkowe opcje to po co rozwijać równolegle 2 programy? Nie lepiej skupić się na jednym z full opcjami, szybko go wypuścić i zając się później dodatkami typu inne wersje językowe, inne os'y itp itd...
2) Kiedy wyjdzie Effects 2.0 i dlaczego tak późno?
) Poważnie jednak to czekamy wszyscy bardzo na tą wersję i chętnie bym już wykupił upgrade.
Komentarz
-
Ponieważ oba programy bazują na wspólnym kodzie to rozwijanie wersji Natural jest równocześnie rozwijaniem wersji Effects.
Jest kilka powodów dla których zdecydowałem się na dwa programy, jednym z nich to, że nie każdy chce "podkręcać" obrazki a jedynie składać ładne HDRy. Dzięki temu programy będą w różnej cenie, z dużo tańszą wersję Natural.
Będzie dostępny także upgrade Natural -> Effects w cenie ~różnicy między tymi programami.
Planuję na początek września, mam nadzieję że zdążę zrobić wszystko co zamierzam.Komentarz
-
-
-
MACHINERY 2.0 HDR Effects
Z wielka satysfakcją zapraszam do pobrania najnowszej wersji programu w wersji 2.
Machinery Effects to ponad 2,5 roku zebranych doświadczeń oraz mojej wiedzy w obróbce fotografii.
Zmiany jakie przeszło Machinery od wersji pierwszej są ogromne, wersja 2.0 to całkowicie nowy program.
Życzę wspaniałych efektów, jestem pewien że będziecie zadowoleni :-)
Do zapoznania się z kluczowymi funkcjami programu zapraszam do instrukcji:
Machinery HDR Effects 3 generates fantastic effects and is unbelievably easy to use! You do not need to be an expert to achieve dazzling effects, even from a single image saved in JPG format!
Jak powstają takie efekty?
Jest to możliwe dzięki technice HDR (High dynamic range imaging), która pozwala poszerzyć zakres jasności oraz kolorów w porównaniu do standardowej fotografii.
MACHINERY jest programem wykorzystującym technikę HDR. Nie potrzebujesz żadnej specjalistycznej wiedzy aby w prosty sposób osiągać takie wspaniałe efekty nawet z pojedynczej fotografii w formacie jpg.
Świetnie zorganizowany interfejs powoduje że MACHINERY jest narzędziem łatwym w obsłudze. Gotowe zestawy ustawień pozwalają osiągać efekt jednym kliknięciem myszy.
Program ma już ponad 21000 użytkowników!
Wersja 2.0 (19-09-2011)
Edytor:
Edycja plików RAW - korekta ekspozycji, krzywej kontrastu, balansu bieli.
Automatyczne tworzenie bracketingu z jednego pliku RAW.
Wyrównywanie przesunięć zdjęć zrobionych "z ręki".
Tryby przetwarzania dla obrazów panoramicznych 180 i 360 stopni.
Funkcja Cofnij / Ponów.
Pełne wsparcie oraz konwersja profili kolorów ICC.
Zaawansowana edycja koloru i kontrastu.
Zaawansowana regulacja poziomu detali.
Usuwanie wad optycznych obiektywów.
Wyostrzanie zdjęć.
Redukcja szumu.
Mikser kanałów RGB.
Połówkowy podgląd oryginalnego obrazu.
Odczyt metadanych EXIF.
Obracanie, zmiana rozmiaru obrazu.
Ustawienie rozdzielczości w DPI.
Nowy interfejs użytkownika.
Tryb pracy na pełnym ekranie.
Przetwarzanie wsadowe.
32 oraz 64-bitowa wersja programu.
Explorer:
Pełne wsparcie dla profili kolorów ICC.
32 oraz 64-bitowa wersja programu.Komentarz
-
Dostaję ciągle maile z pytaniem czemu klucz od 1.x nie działa z nową wersją. Wszystkie informacje o zasadach aktualizacji są na stronie:
Komentarz
-
Myślę że jednak będzie potrzebna łopatologiczna instrukcja jak zrobić bezpłatny update z wersji 1.5
Skąd pobrać nową wersję?
"W ciągu roku od zakupu bezpłatnie. (Dotyczy licencji zakupionych przed 19.09.2011)"
Chyba PO?Ostatnio edytowany przez Fotofil; 5287.„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Komentarz
-
Wczytawszy się w tekst na stronie, wysłałem mail z prośbą o aktualizację. Żyję w przeświadczeniu, że to prawidłowe działanie.
PRZED jest zupełnie logiczne.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Dobrze jest, PRZED. Kupiłem tydzień temu wersję 1.5.5 i rok od zakupu mam bezpłatną aktualizację do wersji 2.0. Ci, którzy obudzili się dzisiaj, muszą zapłacić.R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II + EF 135 f/2Komentarz

Komentarz