Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
    Brzmi co najmniej nieźle. Czekam zatem na Effects. Mam nadzieję, że cena upgrade'u nie przekroczy kwoty, jaką trzeba obecnie zapłacić za pełną wersję 1.5.x.
    Dla tych, którzy zakupili już dotychczasową wersję Effects w ciągu roku aktualizacja będzie bezpłatna. Jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć możliwość aktualizacji to dostanie jakąś zniżkę.
    Digart

Komentarz

• jaremo15
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 33

Jeśli Natural jest uboższą wersją Effects to dlaczego jest droższe ?

Komentarz

• fotna
        Początki nałogu
        • 2004
        • 454

W Effects brakuje mi balansu bieli - połączenie obu było by tym co potrzebuje.
        No chyba ze w Effects jest gdzieś możliwość balansowania.
        fotna.dlm.pl

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4250

Zamieszczone przez jaremo15
          Jeśli Natural jest uboższą wersją Effects to dlaczego jest droższe ?
          Bo Effects w wersji 2.0 będzie ok. 2 razy droższe niż teraz.

Zamieszczone przez fotna
          W Effects brakuje mi balansu bieli - połączenie obu było by tym co potrzebuje.
          No chyba ze w Effects jest gdzieś możliwość balansowania.
          Effects 2.0 będzie mieć taki sam interfejs i praktycznie wszystkie możliwości Natural 2.0 plus wiele dodatkowych funkcji.
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Będzie tez możliwość upgrade Natural 2.0 -> Effects 2.0.
          Ostatnio edytowany przez MMM; 4761. Powód: Automerged Doublepost
          Digart

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez MMM
            Dla tych, którzy zakupili już dotychczasową wersję Effects w ciągu roku aktualizacja będzie bezpłatna. Jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć możliwość aktualizacji to dostanie jakąś zniżkę.
            To ja może zapytam bardziej wprost.

Czy dla mnie, jako osoby posiadającej licencję na 1.5 bodaj od pierwszego dnia sprzedaży bardziej opłaca się:

1. kupować teraz na gwałt kolejny klucz na ten sam program wydając 69zł i otrzymać v2 bezpłatnie, czy też

2. kupić aktualizację do v2?

Która z tych opcji będzie tańsza? Wydaje mi się, że opcja pierwsza byłaby mocno patologiczna, dyskryminująca starych klientów i zmuszająca do absurdalnych posunięć, ale chciałbym się upewnić.

Wydaje mi się, że ten dylemat dotyczyć może całkiem sporej grupy użytkowników.

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
              To ja może zapytam bardziej wprost.

Czy dla mnie, jako osoby posiadającej licencję na 1.5 bodaj od pierwszego dnia sprzedaży bardziej opłaca się:

1. kupować teraz na gwałt kolejny klucz na ten sam program wydając 69zł i otrzymać v2 bezpłatnie, czy też

2. kupić aktualizację do v2?

Która z tych opcji będzie tańsza?
              Obie wyjdą tak samo.
              Uprzedzając jeszcze nastepnepytanie. Upgrade z Natoral 2.0 do Effects 2.0 będzie mniej więcej kosztował różnicę w cenie tych dwóch programów.
              Ostatnio edytowany przez MMM; 4761. Powód: Automerged Doublepost
              Digart

Komentarz

• enter
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1201

Zamieszczone przez MMM
                [...]

MACHINERY 2.0 HDR Effects pojawi się w niedługim czasie i będzie bardzo podobna do wersji Natural, jednak z różnicami wynikającymi z innego zastosowania tego programu. HDR Effects będzie posiadał warstwy przeznaczone do uzyskania efektów jakie daje obecna wersja 1.5.5

Zamieszczone przez MMM
                Wersja HDR Effects 2.0 będzie mieć praktycznie wszystkie funkcje Natural HDR, w tym również opcję wyrównywania zdjęć.

Zamieszczone przez MMM
                Dokładnie tak. Dlatego założyłem nowy wątek z programem ale został on połączony i teraz co chwilę ktoś się będzie o to pytać ponieważ nikt nie będzie czytać ostatnich 5 stron i szukać informacji od początku.

Machinery HDR Effects 2.0 będzie miał wszystko to co Natural HDR 2.0 oprócz filtrów krajobrazowych z którymi nie wyrobiłem się czasowo w wersji 2.0. Oprócz tego HDR Effects będzie miał dodatkowe warstwy z efektami dzięki czemu będzie można "podkręcać" obrazki.

Jak wejdziesz na www.machineryhdr.com to jest podział na dwa programy.

Marek
                czasami czytam że Natural to coś uboższego tańszego a czasami że to zupełnie coś innego

stąd moje pytanie, czy można liczyć na jakieś tabelaryczne porównanie jak już wyjdzie wersja Nat. 2.0 i Eff 2.0 który program co ma a czego nie ma
                bo ja się trochę pogubiłem.
                po jednym z postów wynika że wystarczy kupić effect a znów w następnym poście że jednak effect czegoś tam mieć nie będzie

pzdr.

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez enter
                  Marek
                  czasami czytam że Natural to coś uboższego tańszego a czasami że to zupełnie coś innego
                  Wersja Natural jest uboższa wersją Effects. Effects będzie mięć wszystkie możliwości Natural + dodatkowe rzeczy. Niektóre z funkcji Natural będą w wersji Effects bardziej rozbudowane np. z dokładniejszą kontrolą efektu większą ilością suwaków.
                  Digart

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

Zamieszczone przez MMM
                    Wersja Natural jest uboższa wersją Effects. Effects będzie mięć wszystkie możliwości Natural + dodatkowe rzeczy. Niektóre z funkcji Natural będą w wersji Effects bardziej rozbudowane np. z dokładniejszą kontrolą efektu większą ilością suwaków.
                    a co z filtrami krajobrazowymi ?

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Zamieszczone przez enter
                      a co z filtrami krajobrazowymi ?
                      To pewnie wyjaśni:
                      Zamieszczone przez MMM
                      'Natural' będzie miał filtry krajobrazowe. 'Effects' pozwoli uzyskać ten sam efekt ale bardziej zaawansowanymi narzędziami.

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

Rabat 30% dla posiadaczy wersji HDR Effects 1.x

Każdy posiadacz wersji Machinery HDR Effects 1.x otrzymuje rabat 30% na zakup wersji Natural HDR.
                        Cena aktualizacji wynosi 69zł. Aby otrzymać rabat, do złożonego e-mailem zamówienia należy załączyć plik klucza od wersji 1.x
                        Digart

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Fajnie, to kiedy będzie Machinery HDR Effects 2.xx ?
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Zamieszczone przez dinderi
                            Fajnie, to kiedy będzie Machinery HDR Effects 2.xx ?
                            W tym momencie trudno mi jeszcze o konkretną datę. Myślę że za jakieś 2 miesiące.
                            Digart

Komentarz

• Kolaj
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3293

Zamieszczone przez MMM
                              Obie wyjdą tak samo.
                              Zamieszczone przez MMM
                              Każdy posiadacz wersji Machinery HDR Effects 1.x otrzymuje rabat 30% na zakup wersji Natural HDR.
                              Cena aktualizacji wynosi 69zł.
                              Znowu się pogubiłem.

Skoro:

1. Aktualizacja z Effects 1.x do Effects 2.0 będzie kosztowała 69 zł, co wynika z pierwszego cytatu,

2. Natural jest uboższą wersją Effects, ergo nie ma sensu posiadać obu programów jednocześnie,

To po co, ktoś ma płacić 69 zł za aktualizację do Natural skoro za te same pieniądze będzie miał Effects? Tym bardziej nie rozumiem sensu kupowania Natural przez osoby, którym Effects należy się bezpłatnie.
                              Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
                                Znowu się pogubiłem.

Skoro:

1. Aktualizacja z Effects 1.x do Effects 2.0 będzie kosztowała 69 zł, co wynika z pierwszego cytatu,

2. Natural jest uboższą wersją Effects, ergo nie ma sensu posiadać obu programów jednocześnie,

To po co, ktoś ma płacić 69 zł za aktualizację do Natural skoro za te same pieniądze będzie miał Effects? Tym bardziej nie rozumiem sensu kupowania Natural przez osoby, którym Effects należy się bezpłatnie.
                                Dostaję od kilku dni co chwilę maile z pytaniami o rabat od użytkowników, którzy nie chcą czekać dwa miesiące na Effects 2.0. Wersja Effects 1.x w najbliższym czasie zdrożeje.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...