Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

No więc jest :-)

Celowo nie zdradzałem szczegółów aby konkurencja nie zdążyła w tym czasie wymyślić niczego ciekawego. Postanowiłem podzielić program na dwa, każdy do innej specjalizacji.
    Wersja którą znacie (1.5.5 w tej chwili gdy to piszę) ma od dziś nazwę MACHINERY HDR Effects. Zupełnie nowy program, który mam przyjemność właśnie wam zaprezentować to MACHINERY Natural HDR i jest przeznaczony do naturalnego łączenia obrazów.

http://www.canon-board.info/showthread.php?p=957153

Uprzedzając pytania o aktualizacje.
    MACHINERY HDR Effects i MACHINERY Natural HDR to zupełnie dwa różne byty i klucze od tych programów są zupełnie inne. Każdy kto zakupił do tej pory MACHINERY HDR Effects ma aktualizację tylko do tego programu.

MACHINERY 2.0 HDR Effects pojawi się w niedługim czasie i będzie bardzo podobna do wersji Natural, jednak z różnicami wynikającymi z innego zastosowania tego programu. HDR Effects będzie posiadał warstwy przeznaczone do uzyskania efektów jakie daje obecna wersja 1.5.5
    Digart

Komentarz

• amroz
      Uzależniony
      • 2006
      • 772

nareszcie coś ruszyło w temacie Próbuję testować demo 2.0 ale coś mi nie wychodzi. Program odczytuje tylko jpg . rawy i psd to błąd odczytu. Czy będą też tak jak w poprzedniej wersji Ustawienia predefiniowane?

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Mam licencję kupioną w Marcu 2011. Jak uaktualnić wersję 1.5.5 do 2.0?
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Już doczytałem w drugim wątku.
        Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• enter
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1201

czy będzie promocyjna cena za dwa progsy dla posiadających 1,5 wersję [effectx] ?

Komentarz

• Parteq
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1159

Zamieszczone przez dinderi
            Mam licencję kupioną w Marcu 2011. Jak uaktualnić wersję 1.5.5 do 2.0?
            Już doczytałem w drugim wątku.
            Dlatego lacze zeby nie robic balaganu.
            Jak chcesz zmienic temat na dotyczacy nowej wersji - daj znac.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• model
              Początki nałogu
              • 2008
              • 346

Zamieszczone przez Hubolsky
              MMM - rozumiem że będzie to update do wersji 2.0 z wersji 1.5.5 a nie nowy program - czyli nowa licencja?
              Zamieszczone przez MMM
              Tak, to będzie update. Oznacza to że jeśli ktoś kupił licencję nie dalej niż rok wcześniej niż data wypuszczenia 2.0 to będzie działać.
              Czyli należy rozumieć, że powyższe stwierdzenie jest już nieaktualne?
              Podpisy kłamią

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Zamieszczone przez model
                Sadząc po treści tego posta: http://canon-board.info/showthread.p...156#post957156 niby jest aktualne.
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

MMM, mógłbyś pokazać przykładowy HDR zrobiony w Natural Effects, w którym rozpiętość tonalna rzeczywiście nie mieściłaby się w pojedynczym .jpg? Chciałbym zobaczyć jak program się sprawdzi w sytuacji gdy naprawdę będzie potrzebny
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• amroz
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 772

no to chyba rozumię Dla mnie będzie wersja MACHINERY 2.0 HDR Effects i na nią czekam. Ale mimo to pytam dlaczego raw-y nie wczytują się w demówce natural?
                    aparat to 5dII
                    Ostatnio edytowany przez amroz; 8596. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

Zamieszczone przez model
                      Cały czas jest aktualne. Update z Machinery 1.5.5 do Machinery HDR Effects 2.0 w ciągu roku będzie bezpłatny.

Zamieszczone przez sniper88
                      MMM, mógłbyś pokazać przykładowy HDR zrobiony w Natural Effects, w którym rozpiętość tonalna rzeczywiście nie mieściłaby się w pojedynczym .jpg? Chciałbym zobaczyć jak program się sprawdzi w sytuacji gdy naprawdę będzie potrzebny
                      Nie wiem o co chodzi. Pokaż przykładowe zdjęcia to je wrzucimy do programu.

Zamieszczone przez amroz
                      Ale mimo to pytam dlaczego raw-y nie wczytują się w demówce natural?
                      aparat to 5dII
                      Prześlij mi takiego RAWa do przetestowania na adres mailowy ze strony machinery bo z 5D1 u mnie normalnie się wczytuje i nie mam jak wykryć problemu.
                      Digart

Komentarz

• model
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 346

A już rozumiem, zmyliły mnie trochę te oznaczenia wersji
                        Podpisy kłamią

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez enter
                          czy będzie promocyjna cena za dwa progsy dla posiadających 1,5 wersję [effectx] ?
                          To dobry pomysł, jeszcze dziś coś wymyślę i informacja o tym będzie na stronie Machinery.
                          Digart

Komentarz

• tormentor
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 218

Zamieszczone przez amroz
                            Ale mimo to pytam dlaczego raw-y nie wczytują się w demówce natural?

aparat to 5dII
                            U mnie to samo.
                            FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
                            Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
                            "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Zamieszczone przez tormentor
                              U mnie to samo.
                              Nie wiem jeszcze w czym problem. Ten RAW od Amroza z 5D2 normalnie się u mnie wczytał.

Jak możesz to prześlij rawa na adres machinery ze strony.
                              Digart

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez enter
                                Dopisuję się

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...