Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez robercik
    to w takim razie pierwsze próby ....
    mam nadzieję że powstanie jakiś wątek (galeria) z pracami wykonanymi tym oprogramowaniem
    Rzuciłem tutaj pomysł na stworzenie galerii użytkowników na stronie projektu ale gdzieś przepadł w całym wątku. Dostałem już kilka zdjęć od użytkowników, jeśli ktoś chce zamieścić swoją pracę to bardzo chętnie, zapraszam. Zdjęcia oczywiście podpisane przez autorów.
    P.S Obróbka bardzo dobra, chętnie umieszczę w galerii.
    Digart

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

no cały kadr z 5d2 trochę długo robi - na laptoku na intelu t5800 (2 rdzenie 2ghz) jpg na presetach ludzie robił 6 minut..
      Edit:
      znalazłem błąd - jak powiększyłem zdjęcie do 30-40% i przesuwam myszką kilka razy to robi się tak:
      Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez arturs
        no cały kadr z 5d2 trochę długo robi - na laptoku na intelu t5800 (2 rdzenie 2ghz) jpg na presetach ludzie robił 6 minut..
        ech, już narzekanie na prędkość, wiedziałem ;-). Najdłużej robi się z tego wygładzanie. Jest to pierwsza rzecz do przyśpieszenia w update.
        Digart

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez MMM
          ech, już narzekanie na prędkość, wiedziałem ;-). Najdłużej robi się z tego wygładzanie. Jest to pierwsza rzecz do przyśpieszenia w update.
          nie narzekam.. piszę tylko jak jest - jutro w robocie zobaczę na 4 rdzeniach 3ghz - powinno być lepiej
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez arturs
            znalazłem błąd - jak powiększyłem zdjęcie do 30-40% i przesuwam myszką kilka razy to robi się tak:
            http://forum-cb.starz.pl/mmm/kolory_mmm.jpg
            Potwierdzam, przy przesuwaniu coś się psuje z kolorami.

Za to na prędkość nie mogę narzekać. Ja mam wprawdzie stosunkowo małe pliki (z 20D), ale "robią sią" do 20s na 4x3,2GHx.

Komentarz

• robercik
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 20

Zamieszczone przez MMM
              P.S Obróbka bardzo dobra, chętnie umieszczę w galerii.
              Dziękuję będę zaszczycony ...

co do Galerii ... bardzo dobry pomysł

Komentarz

• gutek
                Bywalec
                • 2007
                • 133

zakupione, zapłacone tylko czekać

jestem jak najbardziej za pomysłem z galerią

[Portfolio]

Komentarz

• jsm2

Wybaczcie powtórkę posta, ale to ważna kwestia:
                  Jak wygląda sprawa płatności przez PayPal? Jest szansa, że niebawem się pojawi taka opcja?
                  Nie mam konta na allegro bo wolę jednak ebay, więc wolałbym nie sprzedawać im swoich danych dla jednej transakcji, jednak jeśli nie będzie wyjścia to chyba będę musiał założyć

Komentarz

• MMM
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4250

Zamieszczone przez jsm2
                    Wybaczcie powtórkę posta, ale to ważna kwestia:
                    Jak wygląda sprawa płatności przez PayPal? Jest szansa, że niebawem się pojawi taka opcja?
                    Nie mam konta na allegro bo wolę jednak ebay, więc wolałbym nie sprzedawać im swoich danych dla jednej transakcji, jednak jeśli nie będzie wyjścia to chyba będę musiał założyć
                    Mam założone konto, ale to jutro się tym zajmę. Jeśli chcesz szybciej to napisz do mnie maila, zrobimy transakcję bez Allegro.
                    Digart

Komentarz

• jsm2

OK mail poszedł!

Komentarz

• sbogdan1
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 359

Dzięki Marku za Machinę i keya ,pozdrawiam...
                        EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• piotrr
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 436

Thx za key'a, jestem zadowolony z zakupów.
                          Ogólnie uważam, że zrobiłeś kawał dobrej roboty. A BTW cena jest dla mnie niespodziewanie niska, stosunek ceny do efektów jest rewelacyjny. Pozdrawiam.

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Odblokowałem skrzynkę, gdyby ktoś chciał do mnie PW.
                            W sprawie Maszynerii najlepiej jednak pisać do mnie na maila ze strony.

Pierwsze komentarze do pełnej wersji są pozytywne, to mnie cieszy. Czuję na sobie odpowiedzialność za każdego użytkownika, który mi zaufał i wydał swoje pieniądze na program. Postaram się was nie zawieść i w miarę możliwości wprowadzać proponowane zmiany.
                            Kilka dni sobie od programowania odpocznę bo poświęcałem temu cały wolny czas od 4 miesięcy i chciałbym się na chwilę od tego uwolnić :-). No ale już jest lista rzeczy do zrobienia, nowe pomysły i kilka drobnych poprawek, także niedługo wracam do pracy :-)
                            Digart

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

Zamieszczone przez MMM
                              Odblokowałem skrzynkę, gdyby ktoś chciał do mnie PW.
                              W sprawie Maszynerii najlepiej jednak pisać do mnie na maila ze strony.

Pierwsze komentarze do pełnej wersji są pozytywne, to mnie cieszy. Czuję na sobie odpowiedzialność za każdego użytkownika, który mi zaufał i wydał swoje pieniądze na program. Postaram się was nie zawieść i w miarę możliwości wprowadzać proponowane zmiany.
                              Kilka dni sobie od programowania odpocznę bo poświęcałem temu cały wolny czas od 4 miesięcy i chciałbym się na chwilę od tego uwolnić :-). No ale już jest lista rzeczy do zrobienia, nowe pomysły i kilka drobnych poprawek, także niedługo wracam do pracy :-)
                              no teraz odpoczynek i obserwacja jak słupki na koncie rosną
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Update do 1.1 już niebawem.

Pojawi się nowy parametr "światło", który dodaje do zdjęcia naturalne oświetlenie. Wspaniale to dodaje głębi, efekty są rewelacyjne.

Pojawi się też konfiguracja (wybór domyślnego edytora, włączenie/wyłączenie profilu koloru przy wyświetlaniu).

Zmniejszyłem zużycie pamięci i lekko poprawiłem prędkość.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...