Robi się coś takiego bo na granicy księżyca są śmieci po kompresji jpg, które program dodatkowo wyciąga "myśląc" że to jakieś detale. A te odchodzące linie kiedyś podczas testowania jeden raz już widziałem, pojawia się to raz na 10000 zdjęć właśnie na czarnym tle i jeszcze nie wiem czym spowodowane.
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
może słabym stosunkiem sygnału do szumu w cieniach po prostu?
przesunięcie punktu czerni pewnie by to rozwiązało, ale to efekt odwrotny do HDR niestety :/Komentarz
-
Wracam z urlopu, a tu taki prezent
Działa! Mniód z cebulką 
Przepraszam, kto jest ostatni w kolejce do kasy?
(nie mogłem się powstrzymać)
- Pan tu nie stał!
- Panie wsiądzie pan w 125, dojedzie na plac Zamkowy. Tam jest kolumna Zygmunta, trzeciego. Pójdzie pan i mu powie: "Pan tu nie stał".40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
Capture One 5, GIMP, Machinery
Komentarz
-
Przymykamy i czyścimy a MMM niech da znać jak wyjdzie pełna wersja to otworzymy...
Przepychanki MMM vs Pebal wylądowały tu
http://canon-board.info/showthread.php?t=52154
Tam sobie możecie nawrzucać czyj program lepszy
.
Komentarz
-
I tak szczęśliwie dobrnęliśmy do wersji 1.0
Napisałem całkowicie od nowa algorytm przetwarzania. Wreszcie wymyśliłem liniowo zależny od wielkości obrazu sposób, który przy dużych obrazkach daje nawet 8-krotne przyśpieszenie. Zresztą to był podstawowy problem od początku powstawania programu i obawiałem się że pełna wersja z algorytmem który pliki 12mpix z włączonymi wszystkimi opcjami liczy w 5 minut może wywołać dużo narzekań. Teraz działa to już normalnie i prędkość jest zbliżona do Photomatixa.
Mam gotowy instalator i licencję użytkownika, jeszcze trochę cierpliwości i będzie full-wersja :-)
Nowy sampelek do zabawy w galerii
Wersja 1000px na Digarcie www.digart.pl/zoom/4349752Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.Komentarz
-
Wow, sampel wymiata.
PS. Dostałeś wiadomość ode mnie MMM?"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz
-
W najnowszej wersji programu masz błąd w algorytmie składania ekspozycji.
Po złożeniu poniższych ekspozycji, fragment obrazu wygląda tak jak na zaprezentowanym zrzucie ekranu.
Istnieje także błąd w procedurze odrysowywania obrazu.
W przypadku gdy szerokość oraz wysokość obrazu, nie mieszczą się w oknie programu, podczas przesuwanie obrazu myszką, tworzy się coś takiego:
Komentarz
-
Nie daloby sie zrobic, zeby program sam sie aktualizowal i podmienial plik exe? Tak jak to robi np. uTorrent.FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George CarlinKomentarz
-
-
???
Moje antywirusy niczego nie pokazują :-). Myślę że masz coś w systemie albo antywirus nadgorliwie tak wykrywa co się czasem zdarza. Jedyna rzecz którą program robi i może się to antywirusowi nie spodobać to sprawdzanie aktualizacji na moim serwerze. Śmiało uruchamiaj.Komentarz
-
Sugeruję zmienić oprogramowanie antywirusowe.
Jedne z wiodących programów (Kaspersky i Norton) nic nie znajdują - zarówno ręczny skan zipa, ręczny skan .exe jak i próba instalacji.Komentarz
-
Komentarz
-
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz

Komentarz