Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dr11
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1143

16bit TIF na jednolitej powierzchni nieba otrzymał pattern, z którym nie wiem co zrobić Przy lewej krawędzi nieba widać też skok jasności.
    Parametry defaultowe. Coś przesunąć, zmienić? Niebardzo ruszałem, bo przetwarzanie trwa wieki (C2D 7300).

Załadowanie trzech takich w HDR rozłożyło program, wyświetlił się błąd przetwarzania, potem przestał odpowiadać.
    .

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

Zamieszczone przez arturs
      a widzisz, czyli na coś się moje wypociny przydały Mac adress dobra sprawa - powiązać z emailem i hasłem rejestracyjnym (jakby ktoś kompa zmienił) i będzie śmigać
      Chyba zbyt optymistycznie podchodzicie - wystarczy że program stanie się na tyle popularny by był na niego popyt na rapidzie i w 5 min po każdej aktualizacji będzie w sieci wisieć crack. Nie to bym popierał ale takie są realia i kijem wisły nie zawrócicie.

Mi to tam lotto bo i tak tego typu efektu nie cierpię ale przy tego typu programach sensowniejsze są jednak dotacje, już więksi od MMM się na opłatach przejechali(winrar, totalcomander, opera, skijump itd itp).
      www.kwapisz.org

Komentarz

• MaXi_JaZz
        Coś już napisał
        • 2005
        • 81

Zamieszczone przez wojkij

Mi to tam lotto bo i tak tego typu efektu nie cierpię ale przy tego typu programach sensowniejsze są jednak dotacje, już więksi od MMM się na opłatach przejechali(winrar, totalcomander, opera, skijump itd itp).
        Inaczej, to i tak zależy od end usera. Mam licencję na każdy drobny program (Total commander, the bat!, acdsee, ptlens, ptassambler) a nie kosztują dużo i z łatwością mógłbym pozyskać cracki czy patche. W mentalności polskiej nie ma jednak wciąż znaku równości pomiędzy pobieraniem, crackowaniem, a kradzieżą.
        http://www.nemezis.org

Komentarz

• 5y12u3k
          Bywalec
          • 2006
          • 103

Nie działa, na parę sekund pojawia się splash screen po czym pojawia się komunikat "An unsupported operation was attempted."

Procesor Q9550, system Windows 7 rc
          hdr & urbex

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez dr11
            16bit TIF na jednolitej powierzchni nieba otrzymał pattern, z którym nie wiem co zrobić Przy lewej krawędzi nieba widać też skok jasności.
            Parametry defaultowe. Coś przesunąć, zmienić? Niebardzo ruszałem, bo przetwarzanie trwa wieki (C2D 7300).
            Jeśli przetwarzanie trwa za długo to zrób sobie najpierw miniaturkę zdjęcia w rozdzielczości np. 800x600, baw się na niej i zapisz na końcu ustawienia. Wszystkie ustawienia są w procentach więc na większym zdjęciu dadzą prawie identyczny efekt. Jak pojawia się pattern to trzeba ruszyć suwakiem "jakość" na większe wartości, a jak na maksymalnych nie pomaga to jeszcze suwak "wygładzanie".

Zamieszczone przez dr11
            Załadowanie trzech takich w HDR rozłożyło program, wyświetlił się błąd przetwarzania, potem przestał odpowiadać.
            Błąd przetwarzania to jakiś problem z pamięcią lub z GDI+ czyli tez brak pamięci. Przypuszczam jednak że w tym wypadku wszystkie te problemy i zwisy na różnych kompach powoduje biblioteka odczytująca TIFFy, która robi jakiś bajzel w pamięci.
            Digart

Komentarz

• dr11
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1143

OK, dzięki za wyjaśnienia. To jeszcze coś pokręcę A z tą pamięcią to możliwe, nie mam swapa, więc może zabrakło. A jakby program sobie swapa robił... ?
              .

Komentarz

• allxages
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2549

Zamieszczone przez MMM
                oczywiście, tylko że to nie będzie w twoim interesie bo jak w zabezpieczonej wersji zobaczę że na jednym kluczu równocześnie jest ~10 mac adresów to od razu kończę autoryzację
                równoczesnie to ciezka sprawa. przeciez to nie program ktory masz odpalony 10 godzin dziennie
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez dr11
                A jakby program sobie swapa robił... ?
                O jezuśku!
                Ostatnio edytowany przez allxages; 5614. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• dr11
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1143

Zamieszczone przez allxages
                  O jezuśku!
                  PS robi, LR robi, PTGui nawet robi. Można określić gdzie ma robić i jazda
                  .

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

Zamieszczone przez dr11
                    PS robi, LR robi, PTGui nawet robi. Można określić gdzie ma robić i jazda
                    Ja wywodze się z innej rodziny i jestem zwolennikiem zostawiania takich rzeczy innym, a nie konkretnego programowi. Ale co ja tam wiem ;-) Nawet nie widziałem MMM softu w działaniu, bo nie mam jak odpalić

Komentarz

• dr11
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1143

Ja wywodze się z innej rodziny i jestem zwolennikiem zostawiania takich rzeczy innym, a nie konkretnego programowi. Ale co ja tam wiem ;-) Nawet nie widziałem MMM softu w działaniu, bo nie mam jak odpalić
                      Postaw swapa na SSD to zobaczysz co Ci system z dyskiem zrobi Nevermind
                      .

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

równoczesnie to ciezka sprawa. przeciez to nie program ktory masz odpalony 10 godzin dziennie
                        "Równocześnie" to będzie np. w ciągu kilku dni. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać to będzie koniec autoryzacji. W licencji do programu zastrzegę sobie blokowanie wedle własnego widzimisię i bez ostrzeżenia. Jeśli ktoś będzie normalnie używał to nie będzie żadnych problemów.

Program oficjalnie zmienił nazwę
                        i jest aktualizacja 0.8.9.6, która mam nadzieję eliminuje problemy ze zwisami.

UWAGA! Razem z nazwą zmieniła się lokalizacja programu na moim serwerze i w związku z tym wersje z nazwą "AutoLevels" nie będą pokazywać już nowszych aktualizacji poza tą którą właśnie wrzuciłem.
                        Digart

Komentarz

• piotrr
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 436

dobra nazwa,pzdr.

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Zamieszczone przez MMM
                            W licencji do programu zastrzegę sobie blokowanie wedle własnego widzimisię i bez ostrzeżenia.
                            Naprawdę chcesz tak zrobić? Zastanów się jeszcze. To dosyć odstraszająca klauzula. Również dla tych, którzy nie zamierzają "cudować".

PS. Nazwa fajna.

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
                              Naprawdę chcesz tak zrobić? Zastanów się jeszcze. To dosyć odstraszająca klauzula. Również dla tych, którzy nie zamierzają "cudować".
                              Czemu odstraszająca? Nie mając zamiaru kombinować niczego bym się nie obawiał. Przecież ja nie będę odcinał ludzi na samo tylko podejrzenie bo ktoś uruchomił sobie na drugim kompie i mam logowanie z nowym MAC adresem. Odcinałbym tylko w ewidentnych przypadkach np. klucz pojawia się na torrentach albo jest uruchamiany w ciągu kilku godzin w 10 miejscach na świecie czy w ciągu tygodnia w 50.
                              Digart

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

juz widze w CRACK.README ten opis...ustaw w swoim firewallu blokade polaczen wyjsciowych dla programów typa od trzech M.

A jeżeli chcesz teraz napisać, że bez autoryzacji w sieci program się nie odpali, albo odpali się w wersji trial to pachnie troszkę biedą, bo to już jest maksymalne ograniczenie co do sposobu używalności programu.

Komentarz

Pracuję...