A co sie stało z funkcja HDR bo w poprzedniej wersji było , tu natomiast nie ma , czy coś przeoczyłem ?
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem -
Kilka klatek wczytuje sie przy uzyciu tej samej funkcji, co w przypadku jednej
Autor o tym wspominal.Komentarz
-
niektóre fragmenty na zdjęciach wychodzą niekorzystnie ,wiec przydałaby się opcja zaznaczenia obszaru który ma pomijać program np. zaznaczenie kółkiem w środku by efekt był pomijany ,a na krawędzi okręgu zaznaczenia był taki jak reszta obrazu tak aby płynnie przechodził efekt od krawędzi okręgu do jego środka.
Można na PS potem na warstwach to zrobić ,ale tak to by było szybciej.Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.plKomentarz
-
Świetny soft - pozostaje mi tylko pogratulować. Mam nadzieję, że Twoja praca nie pójdzie na marne i będziesz miał z tego wymierne korzyści.Komentarz
-
Program nie obsługuje obecnie zarządzania barwą. Na monitorach z poszerzonym gamutem zdjęcia są upiornie przesycone. Nie idzie ocenić, jak fotka będzie docelowo wyglądać. Da radę coś w tym kierunku podziałać?Komentarz
-
Komentarz
-
Ja mam problemik z programikiem, jak pobawię się suwaczkami to po pewnym czasie mam brak odpowiedzi i zużycie procesora 0% od programu.Komentarz
-
Ale program zdycha już całkowicie i nie odblokowuje się nawet po pewnym czasie?
P.S
Zrobiłem otwieranie RAWów i jeszcze pare nowych ciekawych rzeczy. Jutro powinien być update jak sobie trochę potestuję.Komentarz
-
No program zdycha, zostawiłem tak na 10 minut i nic.
Dzieje się to za każdym razem w kroku drugim zmieniając światła/cienie. Jak troszkę się pobawię tymi suwaczkami to program zdycha.Komentarz
-
Tak się dzieje przy włączonym autostarcie? Jaka operacje jest w tym czasie wykonywana i której wersji programu używasz?Komentarz
-
Wlasnie sprawdzilem to zdychanie, wersja najnowsza ktora lezy pod linkiem w pierszym poscie. Wszedlem odrazu w krok 2 - wykrywanie swiatel/cieni na 5% - zwiesil sie na moment ale przemielil i odzyl. Ale jak zjechalem z cieniami do 9% - zdechl
Na dole napis: Gotowe: (0.1sek.)Komentarz
-
-
Tak przy włączonym autostarcie, używam wersji 0.9.8 (najnowszej), teraz zauważyłem że dzieje się to jak włączę filtr zmiękczający (krok 3 miękkość),a później bawię tamtymi suwaczkami światła/cienie.Komentarz
-
a możesz napisać jak bardzo powinny się różnić wyniki przy otwartych 3 plikach a podbijaniem jednego - tzn. mam z dzisiaj krajobraz zrobiony z bracketingiem 0/-2ev/+2ev i efekt jest bardzo podobny jak przerobienie tylko obrazka bez korekcji.. i nie wiem czy coś źle ustawiam czy po prostu tak są skonstruowane algorytmy?5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Jeśli możesz to pokaż to na przykładzie bo nie bardzo rozumiem.a możesz napisać jak bardzo powinny się różnić wyniki przy otwartych 3 plikach a podbijaniem jednego - tzn. mam z dzisiaj krajobraz zrobiony z bracketingiem 0/-2ev/+2ev i efekt jest bardzo podobny jak przerobienie tylko obrazka bez korekcji.. i nie wiem czy coś źle ustawiam czy po prostu tak są skonstruowane algorytmy?Komentarz
Komentarz