Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sbogdan1
    Początki nałogu
    • 2007
    • 359

A co sie stało z funkcja HDR bo w poprzedniej wersji było , tu natomiast nie ma , czy coś przeoczyłem ?
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• Seeker

Kilka klatek wczytuje sie przy uzyciu tej samej funkcji, co w przypadku jednej

Autor o tym wspominal.

Komentarz

• Piast
        Bywalec
        • 2007
        • 111

niektóre fragmenty na zdjęciach wychodzą niekorzystnie ,wiec przydałaby się opcja zaznaczenia obszaru który ma pomijać program np. zaznaczenie kółkiem w środku by efekt był pomijany ,a na krawędzi okręgu zaznaczenia był taki jak reszta obrazu tak aby płynnie przechodził efekt od krawędzi okręgu do jego środka.
        Można na PS potem na warstwach to zrobić ,ale tak to by było szybciej.
        Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
        Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
        http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Komentarz

• yerzu
          Bywalec
          • 2007
          • 160

Świetny soft - pozostaje mi tylko pogratulować. Mam nadzieję, że Twoja praca nie pójdzie na marne i będziesz miał z tego wymierne korzyści.

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Program nie obsługuje obecnie zarządzania barwą. Na monitorach z poszerzonym gamutem zdjęcia są upiornie przesycone. Nie idzie ocenić, jak fotka będzie docelowo wyglądać. Da radę coś w tym kierunku podziałać?

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
              Program nie obsługuje obecnie zarządzania barwą. Na monitorach z poszerzonym gamutem zdjęcia są upiornie przesycone. Nie idzie ocenić, jak fotka będzie docelowo wyglądać. Da radę coś w tym kierunku podziałać?
              Wrzucę jutro update, który powinien to wyeliminować.
              Digart

Komentarz

• Grzesiek_PL
                Uzależniony
                • 2008
                • 834

Ja mam problemik z programikiem, jak pobawię się suwaczkami to po pewnym czasie mam brak odpowiedzi i zużycie procesora 0% od programu.

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
                  Ja mam problemik z programikiem, jak pobawię się suwaczkami to po pewnym czasie mam brak odpowiedzi i zużycie procesora 0% od programu.
                  Ale program zdycha już całkowicie i nie odblokowuje się nawet po pewnym czasie?

P.S
                  Zrobiłem otwieranie RAWów i jeszcze pare nowych ciekawych rzeczy. Jutro powinien być update jak sobie trochę potestuję.
                  Digart

Komentarz

• Grzesiek_PL
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 834

No program zdycha, zostawiłem tak na 10 minut i nic.
                    Dzieje się to za każdym razem w kroku drugim zmieniając światła/cienie. Jak troszkę się pobawię tymi suwaczkami to program zdycha.

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
                      No program zdycha, zostawiłem tak na 10 minut i nic.
                      Dzieje się to za każdym razem w kroku drugim zmieniając światła/cienie. Jak troszkę się pobawię tymi suwaczkami to program zdycha.
                      Tak się dzieje przy włączonym autostarcie? Jaka operacje jest w tym czasie wykonywana i której wersji programu używasz?
                      Digart

Komentarz

• Tezet-gdynia
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1283

Wlasnie sprawdzilem to zdychanie, wersja najnowsza ktora lezy pod linkiem w pierszym poscie. Wszedlem odrazu w krok 2 - wykrywanie swiatel/cieni na 5% - zwiesil sie na moment ale przemielil i odzyl. Ale jak zjechalem z cieniami do 9% - zdechl

Na dole napis: Gotowe: (0.1sek.)
                        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
                          Ale jak zjechalem z cieniami do 9% - zdechl

Na dole napis: Gotowe: (0.1sek.)
                          Czy z suwakami "gamma" i "nasycenie" robi się tak samo?
                          Digart

Komentarz

• Grzesiek_PL
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 834

Zamieszczone przez MMM
                            Tak się dzieje przy włączonym autostarcie? Jaka operacje jest w tym czasie wykonywana i której wersji programu używasz?
                            Tak przy włączonym autostarcie, używam wersji 0.9.8 (najnowszej), teraz zauważyłem że dzieje się to jak włączę filtr zmiękczający (krok 3 miękkość),a później bawię tamtymi suwaczkami światła/cienie.

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

a możesz napisać jak bardzo powinny się różnić wyniki przy otwartych 3 plikach a podbijaniem jednego - tzn. mam z dzisiaj krajobraz zrobiony z bracketingiem 0/-2ev/+2ev i efekt jest bardzo podobny jak przerobienie tylko obrazka bez korekcji.. i nie wiem czy coś źle ustawiam czy po prostu tak są skonstruowane algorytmy?
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez arturs
                                a możesz napisać jak bardzo powinny się różnić wyniki przy otwartych 3 plikach a podbijaniem jednego - tzn. mam z dzisiaj krajobraz zrobiony z bracketingiem 0/-2ev/+2ev i efekt jest bardzo podobny jak przerobienie tylko obrazka bez korekcji.. i nie wiem czy coś źle ustawiam czy po prostu tak są skonstruowane algorytmy?
                                Jeśli możesz to pokaż to na przykładzie bo nie bardzo rozumiem.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...