Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

Zamieszczone przez sluzalekmichal
    Popieram. Podgląd 100% i nowy silnik dla tego Tygrysa.

Pzdr.M.S.
    zalozenie bylo takie ze czas obrobki zostanie skrocony przez to ze obrazek zostanie zmniejszony do 800px wiec wygenerowanie podgladu 100% znow wydluzy proces.
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

Może i otwiera się w sekundę ale jak zacznie automatycznie przerabiać dużego jpg'a (z 5d2) to trwa i trwa.. poza tym i tak obrazek jest przeskalowany w okienku podglądu więc albo skalować do 800/1024 i dorobić lupkę bo tak to tylko trwa a nie widać efektów które dopiero widać w 100%
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez tpop
        zalozenie bylo takie ze czas obrobki zostanie skrocony przez to ze obrazek zostanie zmniejszony do 800px wiec wygenerowanie podgladu 100% znow wydluzy proces.
        W ogóle ten podgląd to bez sensu zrobiłem :-). Zamieniłem teraz okna widoków miejscami. Wprowadziłem ograniczenie do 1280px obrabianego zdjęcia. Każde o boku większym zostanie przeskalowane do takiego rozmiaru.

Digart

Komentarz

• tpop
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1465

Zamieszczone przez MMM
          W ogóle ten podgląd to bez sensu zrobiłem :-).
          nie no powiedzmy ze jakis tam mniej lub bardziej ukyty sens byl ale proponowane przez kolegow zachowanie tego podgladu w odniesieniu do rozwiazania, ktore zaproponowales do niczego by nie prowadzilo. Jesli dotychczasowy duzy obrazek obrabial sie 30 sek a 800px bedzie sie obrabialo 10 sek to ten 100% podglad znow bedzie trwal 30sek.

OT: a w ogole to zaraz przyjdzie "zło" i wywali watek w kosmos bos obrazki niezgodne z regulaminem zawiesił

Komentarz

• dj_drops
            Coś już napisał
            • 2009
            • 84

Zamieszczone przez MMM
            Wprowadziłem ograniczenie do 1280px obrabianego zdjęcia. Każde o boku większym zostanie przeskalowane do takiego rozmiaru.
            Trochę bez sensu wrzucałem do tego softu większe obrazki i szło bez bólu - jaki zamiar ma to ograniczenie ? może to tylko wersji beta ??
            Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
            http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• Kolaj
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3293

Zamieszczone przez tpop
              Zakładam, że okno podglądu 100% wyświetla tylko niewielki fragment zdjęcia i dodatkowe obliczenia są wykonywane tylko na tym małym wycineczku.

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4250

Zamieszczone przez dj_drops
                Trochę bez sensu wrzucałem do tego softu większe obrazki i szło bez bólu - jaki zamiar ma to ograniczenie ? może to tylko wersji beta ??
                Na razie to dopiero wersja alfa :-). Ograniczenie będzie dopóki nie poprawię znacząco prędkości algorytmu bo inaczej co jakiś czas bym musiał czytać posty o otwieraniu się plików 3 minuty :-)

Wprowadziłem jeszcze jedną zmianę. Po wciśnięciu prawego przycisku w dużym oknie pojawia się oryginalne zdjęcie (tak samo jakby ustawić 'opacity' na zero).
                Digart

Komentarz

• dj_drops
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 84

MMM proszę Cię, nie mam sprzętu pierwszej młodości, ale zdjęcia 4272x2848 łykał jak trzeba imo.
                  Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
                  http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• luciferi
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 181

dobre to jest, bede pilnie sledzil rozwoj tego projektu.

Komentarz

• noel
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 177

Zamieszczone przez gacek
                      Ale brzydki efekt...

pokaż lepszy, zwłaszcza zrobiony przez siebie , a nie PSa itp :-)

nie podoba się ? - twoja sprawa, masz do tego prawo jak każdy inny któremu nie podoba się dzieło MMM , ale cyniczne komentowanie co niektórych forumowiczów jest co najmniej nie na miejscu ,

dla mnie i zapewne wielu innych jest to kawał dobrej roboty , z której nie jednokrotnie skorzystamy , a przecież to dopiero początek

MMM - szacuneczek w twoją strone :-D
                      Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. &#187; Gabriel Laub

Komentarz

• tpop
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1465

Zamieszczone przez noel
                        pokaż lepszy, zwłaszcza zrobiony przez siebie , a nie PSa itp :-)
                        uwielbiam takie komentarze: co? nie podoba ci sie moje zdjecie? To pokaz swoje! Przeciez on nawet nie musi umiec zdjec robic zeby moc je oceniac.
                        Zamieszczone przez noel
                        cyniczne komentowanie co niektórych forumowiczów jest co najmniej nie na miejscu
                        jakie cyniczne? Faktycznie komentarz nie byl mocno wylewny ale zeby tak od razu po łbie.

Komentarz

• noel
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 177

Zamieszczone przez tpop
                          jakie cyniczne? Faktycznie komentarz nie byl mocno wylewny ale zeby tak od razu po łbie.
                          widać nie czytałeś wątku od początku (nawet się zarymowało )

i czy naprawdę chodzi o fotki ? - raczej o dzieło MMM
                          Ostatnio edytowany przez noel; 15789.
                          Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. &#187; Gabriel Laub

Komentarz

• Teo
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 474

"fotografia cyfrowa - triki i sztuczki" - pod takim tytułem widziałem książkę ostatnio... Do tego się to właśnie ostatnio zaczyna sprowadzać... Co, już się dusimy? Pomysł może i ciekawy, ale żeby od razu mówić, że z każdego gniota zrobi arcydzieło? Niebezpieczny slogan... Acz chwytliwy, nie powiem

Komentarz

• jacapa
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 453

Wielki szacun za to że potrafisz. Za to że Ci się chce, jeszcze większy.
                              Jacek Paduszyński
                              40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez Teo
                                Pomysł może i ciekawy, ale żeby od razu mówić, że z każdego gniota zrobi arcydzieło? Niebezpieczny slogan... Acz chwytliwy, nie powiem
                                No przecież to tylko żart :-). Z żadnego gniota arcydzieła nie da się niczym zrobić, a już na pewno moim programem.

Wrzuciłem nową wersję, działa ze 3 razy szybciej od poprzedniej.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...