Capture One 4 Beta

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • albercikk
    Początki nałogu
    • 2006
    • 258

Kupiłem ostatnio Sandisk Extreme III 8GB i dostałem kod do C1 LE, i teraz zastanawiam sie nad następującymi kwestiami:
    1.Czy mam zainstalować wersje 3.X.X i potem dokonać tego jednego darmowego upgrade ? - jak to jest ? mogę dokonać upgrade z np: 3.7.4 do 3.7.5 czy mogę od razu do 4.0 ? a może do wersji 4.0 już nie da rady ?
    2.A może mogę zrobić tak że zainstaluje od razy C1LE 4.0 i będę miał jeszcze w zapasie jedną aktualizacje do którejś kolejnej wersji ? 4.X.... rozjaśnicie mi jak to jest i jak mogę postąpić ?

Pozdrawiam
    - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• MARANTZ
      Uzależniony
      • 2005
      • 928

Ściągnij sobie betę za darmo. Kupon wykorzystasz do końca marca. On jest na wersję LE, a ta jest sporo gorsza.
      FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• Janczewski
        Bywalec
        • 2007
        • 143

Zarejestrowałem się, ściągnąłem betę, zainstalowałem, działa jak trzeba i.., ja to chyba jakiś dziwny jestem, ale mi bardziej pasuje DPP
        blog

Komentarz

• albercikk
          Początki nałogu
          • 2006
          • 258

Zamieszczone przez MARANTZ
          Ściągnij sobie betę za darmo. Kupon wykorzystasz do końca marca. On jest na wersję LE, a ta jest sporo gorsza.
          Nie chce instalować pełnego C1 ponieważ jak zainstaluje wersje Pro to może mi się za bardzo spodobać a nie uśmiecha mi się wydawać takiej fortuny na ten soft, tym bardziej że kupiłem już Lightrooma więc jak na razie starczy wydatków na soft.

Chce tylko i wyłącznie C1LE, dostałem do niego klucz wraz z kartą, więc chce z tego skorzystać i mieć alternatywny w odniesienia do Lightrooma soft do rawów bo Camera Raw nie we wszystkich sytuacjach dobrze sobie radzi.

P.S. Więc jak z tym Sandiskowym C1LE ? bo nie wiem jak mam w końcu postąpić i jaką wersje mogę instalować ?

Pozdrawiam
          - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• Jerzy
            Bywalec
            • 2004
            • 152

Witam
            Z Sandiska przysługuje jedynie UPDATE a nie UPGRADE.Jest to dokładnie wyjaśnione na Forum Phaseone,czyli tylko do wesji 3.7.8...
            Po zabawie z Betą 4.0 mogę stwierdzić,że to najlepszy soft do Raw'ów.
            Jerzy
            Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
            http://www.maxmodels.pl/juras.html

Komentarz

• oskarkowy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2513

Zgłupiałem chyba albo oślepłem. Jak przekopiować ustawienia z jednego wymuskanego pliku do kolejnych? Nie ma tych samych guzików co w 3.7x.

To co opisuje Pirx w #28 u mnie nie działa. Zresztą to wszystko jakoś tak na około...
              Ktoś jeszcze dostaje na szybko lepsze obrazki z 3.7 niż dłuuugo pieszczone pliki z nowej bety? Coś mi nie gra, szczególnie w aspekcie odszumiania i wyostrzania..
              Jarek

Komentarz

• mark_solo
                Bywalec
                • 2006
                • 154

Zamieszczone przez Jerzy
                Witam
                Z Sandiska przysługuje jedynie UPDATE a nie UPGRADE.Jest to dokładnie wyjaśnione na Forum Phaseone,czyli tylko do wesji 3.7.8...
                Po zabawie z Betą 4.0 mogę stwierdzić,że to najlepszy soft do Raw'ów.
                Jerzy
                Przysługuje 1 Upgrade. Właśnie pobrałem wersję produkcyjna 4.0 i zarejestrowałem na stary numer. Podczas aktywacji należy podać numer + konto e-mail i hasło do konta na phaseone. Jest to wersja 4.01.

Komentarz

• mkwiek
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 862

Zamieszczone przez mark_solo
                  Przysługuje 1 Upgrade. Właśnie pobrałem wersję produkcyjna 4.0 i zarejestrowałem na stary numer. Podczas aktywacji należy podać numer + konto e-mail i hasło do konta na phaseone. Jest to wersja 4.01.
                  Phase One aerial & photography cameras redefine high-resolution imagery. Explore our top-quality aerial, geospatial, & imaging solutions.

tu jest to potwierdzone
                  I am FX

Komentarz

• mark_solo
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 154

Zamieszczone przez mkwiek
                    http://www.phaseone.com/4/
                    tu jest to potwierdzone
                    Co jest potwierdzone? Nie za bardzo rozumiem. Czy mam rację, czy też jej nie mam?

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

Zamieszczone przez mark_solo
                      Co jest potwierdzone? Nie za bardzo rozumiem. Czy mam rację, czy też jej nie mam?
                      wystarczy przeczytać to co tam jest napisane

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      p.s. Upgrade działa
                      Ostatnio edytowany przez mkwiek; 5737. Powód: Automerged Doublepost
                      I am FX

Komentarz

• mkwiek
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 862

aha, podstawa rzecz: kilka osób już pytało

Aby upgrade działał należy mieć aktywowany kod z LE. Nowe kody, nieaktywowane NIE działają!
                        I am FX

Komentarz

• miklo
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 681

Zamieszczone przez oskarkowy
                          Zgłupiałem chyba albo oślepłem. Jak przekopiować ustawienia z jednego wymuskanego pliku do kolejnych? Nie ma tych samych guzików co w 3.7x.
                          Musisz na zdjęciu docelowym w zakładce adjustments zaklikać, jakie ustawienia mają być skopiowane.

Zamieszczone przez oskarkowy
                          Ktoś jeszcze dostaje na szybko lepsze obrazki z 3.7 niż dłuuugo pieszczone pliki z nowej bety? Coś mi nie gra, szczególnie w aspekcie odszumiania i wyostrzania..
                          Już się przyzwyczaiłem i mam lepsze efekty niż z 3.7. Ale na początku faktycznie 3.7 był górą. Aha - nie ostrzę w C1 i staram się nie odszumiać ;-)

Komentarz

• Krzychu
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3611

Zamieszczone przez mkwiek
                            aha, podstawa rzecz: kilka osób już pytało

Aby upgrade działał należy mieć aktywowany kod z LE. Nowe kody, nieaktywowane NIE działają!
                            Potwierdzam - mi zadziałał upgrade z LE. Rewelacja, bo dotychczas byłem skazany na DPP do 40D...
                            Pozdrowienia,
                            KZ
                            KZ Aviation Photography

Komentarz

• oskarkowy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2513

Zamieszczone przez miklo
                              Musisz na zdjęciu docelowym w zakładce adjustments zaklikać, jakie ustawienia mają być skopiowane.

Już się przyzwyczaiłem i mam lepsze efekty niż z 3.7. Ale na początku faktycznie 3.7 był górą. Aha - nie ostrzę w C1 i staram się nie odszumiać ;-)
                              Dzięki bardzo, powoli zaczynam dostrzegać zalety tego programu.
                              Obrazki powoli nabierają właściwych kolorów i detali.

Byłby miło, gdyby program sam potrafił choć trochę samemu dostosować (zaproponować) wstępne ustawienia. A na razie daleko mu choćby do właściwego ustawienia WB.

No i jeszcze mam nadzieję na to, że dodadzą skróty klawiszowe na lewą rękę, lub możliwość samodzielnego ustawienia potrzebnych skrótów.
                              Jarek

Komentarz

• miklo
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 681

No właśnie skrótów mi cholernie brak. To była moc wersji 3.x. Nie latało się po zakładkach, tylko pyk pyk <insert> i następne. To jest już wersja produkcyjna, więc obawiam się, że ze skrótami będzie kłopot.

Komentarz

Pracuję...