Capture One 4 Beta

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miklo
    Uzależniony
    • 2006
    • 681

No i jak po dłuższych zabawach? Powoli zaczynam się przekonywać do v4. Choć na "dzień dobry" obrazek jest przyjemniejszy z v3.7. Nowa wersja daje większy kontrast i ciemniej jest w cieniach. Ale dobrze gmerając suwakami HDR i levelami można otrzymać to, co się chce :-)

Nie bawiłem się jeszcze odszumianiem. Mam nadzieję, że je poprawili. Sprawdzał ktoś?

Komentarz

• kołaj
      Bywalec
      • 2005
      • 123

Witam!
      Mi jakoś Capture One Pro 4 beta nie chce ugraźć moich RAW z 40D. Obraz jakiś porastrowany! Dlaczego, nie wiem zupełnie!
      K.M.Ż

Komentarz

• Wats0n
        Uzależniony
        • 2006
        • 996

Najnowsza beta jest już na tyle miła, że mi się uruchamia.
        Niestety, funkcjonalność nadal zerowa - nie dość, zę nie wyświetla zdjęć poprawnie, to przy próbie zmiany parametrów się wykłada.
        Długa droga jeszcze przed panami z Phase One.
        Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• miklo
          Uzależniony
          • 2006
          • 681

Kurcze - u mnie wszystko śmiga pięknie. Może tylko nieco zbyt wolno ;-)

Komentarz

• Dilbercik
            Bywalec
            • 2004
            • 135

u mnie jedyne co sie wyklada to generowanie galerii. reszta smiga az milo.
            tyle ze to na core2 duo +2GB ram...
            bo na mini maczku z G4 i 1GB ram generowanie jpga z rawa trwa wiecznosc ok 40s gdy na c2d okolo 3-4s
            Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

A czy nie macie czasem procesorów AMD - coś mi się kojarzy (może błędnie) że poprzednie wersje C1 nie działały z AMD..
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• tomaj_2
                Bywalec
                • 2006
                • 247

No więc i ja się dopisze...generalnie to samo co u WatsOn-a czyli Beta1 wogóle się nie chciała uruchomić, a Beta2 owszem uruchamia się, ale co z tego skoro i tak nic nie można zrobić. RAW wczytuje się z charakterystycznymi ząbkami, po zabawie z wyostrzaniem jest poprawa...ale nagle po chwili wywala się aplikacja.
                Fakt...mam AMD (Athlon XP 2,2GHz) na winXP i zainstalowany C1Le 3.7.6
                Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                Moje wypociny

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

u mnie obie bety mnie śmigają na laptopie fujitsu siemens z vistą na centrino duo, mam też c1le zainstalowane i nie gryzą się..
                  Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• miklo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 681

Jest problem z AMD i betą C1. Wystarczy poczytać forum PhaseOne. Ja mam Intela i dlatego wszystko śmiga.

Brakuje jeszcze szybkości, skrótów klawiszowych (to była jedna z potęg 3.x) i paru funkcji. Ale obrazki z niego wyskakują niczego sobie. Dzisiaj dla testu zainstalowałem sobie DPP 3.2. I szybciutko wróciłem do C1

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

Zamieszczone przez arturs
                      A czy nie macie czasem procesorów AMD - coś mi się kojarzy (może błędnie) że poprzednie wersje C1 nie działały z AMD..
                      działały i...nadal działają. 4 też
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez miklo
                      Jest problem z AMD i betą C1. Wystarczy poczytać forum PhaseOne. Ja mam Intela i dlatego wszystko śmiga
                      nawet nie wiem nic o takich problemach. u mnie działa ok, a mam AMD.
                      Ostatnio edytowany przez mkwiek; 5737. Powód: Automerged Doublepost
                      I am FX

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

Przyppomniałem sobie - chodziło mi o RSE a nie C1.. ale skoro coś faktycznie piszą na forum phase one to może coś w tym jest..
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• miklo
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 681

Zamieszczone przez mkwiek
                          działały i...nadal działają. 4 też
                          nawet nie wiem nic o takich problemach. u mnie działa ok, a mam AMD.
                          Chodzi konkretnie o brak SSE2 (np. AthlonXP). Tak więc nie wystarczy mieć AMD, żeby być wykluczonym z zabawy betą C1 ;-)

Komentarz

• pawelxx
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 96

CaptureOne nie dzialaja na Windowsach 64 bitowych (XP 64bit i Vista 64bit) - dopiero ta Beta 2 na nich dziala (na szczescie).

Programik smiga baardzo szybko o wieeele lepiej niz Lightroom.
                            Generuje bardzo ladne foteczki - nie mniej jednak brakuje mi zakladki z LR - HSL / Color / Grayscale.

Komentarz

• krecio
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 470

Zamieszczone przez pawelxx
                              CaptureOne nie dzialaja na Windowsach 64 bitowych (XP 64bit i Vista 64bit) - dopiero ta Beta 2 na nich dziala (na szczescie).
                              Chyba mijasz sie z prawda. Ja nie mialem i nie mam zadnych problemow.
                              pozdr.
                              krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• pawelxx
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 96

Witam.

Ja zadnej wersji nie moglem odpalic na WinXP 64 bit. Dopiero ostatnia wersja sie bez problemu odpala.

Komentarz

Pracuję...