Spóźniona reakcja 400d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iczek
    Uzależniony
    • 2004
    • 711

Uwazam, ze mozliwosc podlączania aparatu do komputera powinna byc w ogole zakazana lub 'difoltowo 'usunieta z oprogramowanie Powaznie. Po cholere to!?
    Nie kumam po co sie bawic w takie zgrywanie
    No chyba ze druk. Co tez uwazam za paranoje lekką Jak sam ni eobmacam fotki na PS to nie wyobrazam sobie abym mogł ją drukowac.
    FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
    Ptaki
    Portrety
    Pejzaż

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez tomygun
      a Wy jak ?? zgrywacie przez czytnik a później ręcznie obracacie i zmieniacie nazwy?? choć najbardziej ciekawi mnie obracanie
      Zgrywam z czytnika Total Commanderem (god bless skrot ctr+b , potem + ) a jak otwieram w dowolnym programie te moje rawy to sa juz automatycznie obrocone (ogladam je Breezebrowserem, Adobe Bridge i z bardzo rzadka irfanview albo rawshooter). Zmiany nazwy nie potrzebuje, przy zgryaniu tworze sobie folder data-okazja i w nim laduja zgrane zdjecia. Nazewnictwo w aparacie na continuous.

Komentarz

• mor_feusz
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1370

Podobnie jak Vitez. Czytnik (taki za psie pieniadze, dzialajacy OK), Total Commander, W katalogu z obrazami kataloguje jako YYYY_MM_DD_co-to-bylo i ot koniec. Przegladam LIGHTROOMem. Obracanie - jakie obracanie. Lightroom (jak i wile programow do obrobki RAWow czyta dane z EXIFa i sam obraca). Jak Iczek uwazam ze opcja kopiowania danych z Aparatu powinna byc zabroniona. Czasami sie przydaje Remote shooting (to powinno byc dozwolone).

Komentarz

• lucass

Tomygun na płycie ECS K7S5A masz niestety USB 1.1 wiem bo miałem tę płytę. Dokupiłem do niej kartę USB 2.0 i różnica w prędkości zapisu z karty była ogromna...
          Pozdrawiam

PS.
          Witam wszystkich użytkowników forum !!!!

Komentarz

• kaspeed
            Coś już napisał
            • 2007
            • 93

Ja używam ZoomBrowser + czytnik. Oglądam to potem w Bridge i jest ok - wszystko poprzekręcane tak jak powinno. ZoomBrowsera do przeglądania nie używam bo wolny jakiś. Czekam na CS3 bo Bridge ma jedną poważną wadę - brak lupki.
            Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

sigpic

Komentarz

• tomygun
              Bywalec
              • 2006
              • 204

Zamieszczone przez lucass
              Tomygun na płycie ECS K7S5A masz niestety USB 1.1 wiem bo miałem tę płytę. Dokupiłem do niej kartę USB 2.0 i różnica w prędkości zapisu z karty była ogromna...
              Pozdrawiam
              Wielkie dzięki.
              Też noszę się z zamiarem dokupienia karty, bo mam tylko dwa wejścia
              Jeszcze raz wielkie dzięki i witam nowego forumowicza
              GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• lucass

Tomygun ty się nie noś z zamiarem tylko leć do sklepu albo na allegro taki kontroler USB 2.0 kosztuje około 20 zł, a różnica ogromna...

Komentarz

• mathom
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 428

Zamieszczone przez tomygun
                  przy 2GB karcie prawie w pełni zapisanej trwa u mnie przynajmniej to ok 20 min :/ zanim w ogóle EOS utility zapyta co dalej robić, no i kolejne 20 min albo więcej zgrywania
                  To coś chyba nie tak, chyba że nie formatujesz/czyścisz karty po zgraniu fotek. Eos utility zdaje się próbuje synchronizować zawartość karty z hdd. Karty zapełnione po sformatowaniu odczytują się w przeciągu kilku sekund (2gb i 1gb), a zgrywają max. 5-10 minut.
                  FF + L
                  Moje stocki
                  Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

Pracuję...