IDENTYFIKATORY I SMYCZE - IV tura

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Diodak
    Uzależniony
    • 2005
    • 696

Zamieszczone przez root
    a ja teraz do światła zobaczyłem, że mam "złamanie" na karcie ;o
    Starałem się zabezpieczyć najlepiej jak się dało żeby plakietka nie latała w kopercie i żeby nie połamali ale widać "jakość" Poczty Polskiej ciągle zaskakuje.

Zamieszczone przez pgfoto
    niewiem czy ktos juz o tym pisał ale super by było (i tu własnie pytanie do diodaka) czy dałoby sie np zamiast foty aparatu umiescic zeskanowane zdjecie urzytkownika + adres strony lub np nazwa firmy wtedy mielibysmy identyfikatory na pełnym wypasie no i wyglądałyby bardziej "wiarygodnie" bo moze kiedys sie gdzies wejdzie na niego...
    Tak, było już o legitymacjach prasowych fotoreportera ale brakuje pierwszego członu czyli prasy . Jeśli kiedyś urodzi się na forum jakieś wydawnictwo nawet w formie elektronicznej to dla piszacych czy współpracujących zrobi się legitymacje imienne a narazie na identyfikatorek też kilku osobom udało się przedrzeć bliżej sceny czy wejść na mniejsze imprezy za darmo. Widać siła przekonywania tkwi bardziej w ludziach a gadżet tylko trochę pewności siebie .

Taka prośba do wszystkich, nie piszcie że koperty dotarły bo przyjdzie Vitez i zabierze cukierki . Piszcie jakby do kogoś przesyłka nie dotarła do końca tygodnia.
    Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• mkwiek
      Uzależniony
      • 2006
      • 862

Zamieszczone przez Diodak
      Starałem się zabezpieczyć najlepiej jak się dało żeby plakietka nie latała w kopercie i żeby nie połamali ale widać "jakość" Poczty Polskiej ciągle zaskakuje.
      no niestety, od jakiegoś czasu już nie zaprzeczam i nie walczę z tymi opiniami
      I am FX

Komentarz

• fajniuch
        • 2005
        • 2

Diodak jest wielki! Melduję: smyczki i ID do Białegostoku dotarły. Pozdrower!
        trzyzeroDe + graty

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Peri Noid
          Ciekawe jak bardzo warszawska poczta da ciała i ile będę czekał na swoje :-/ Dowolna paczka w W-wie dochodzi tak 2 dni później. Najgorzej, jak w międzyczasie wpada weekend. Żenada.
          No nic. Czekam dalej :-)
          Ja kiedys na swoj urzad nie narzekalem a obecnie... moge co najmniej potwierdzic a nawet "pocieszyc" - nadal czekam na jedna przesylke nadana z Warszawy (sic) 7 lutego .

Komentarz

• decha
            Bywalec
            • 2006
            • 110

No ja również muszę powiedzieć, że żenua bo się napaliłem na smyczki dzisiaj a tu nadal w skrzynce pusto
            www.piotrdeska.pl
            www.piotrdeska.pl/blog

Komentarz

• Diodak
              Uzależniony
              • 2005
              • 696

Zamieszczone przez Vitez
              ...nadal czekam na jedna przesylke nadana z Warszawy (sic) 7 lutego .
              To da się tak? W obrębie jednego miasta co prawda większego niż moje ale żeby tyle czasu i nic? .

Ja tym razem przy okazji smyczek poszedłem na sposób i wydrukowałem wszystkie adresy w książce nadawczej ... 11 kartek i pudło kopert poszło chociaż chwile była taka jedna niefajna pani z która na dzień dobry drze się ze ona nie będzie tyle listów przyjmowała bo ma inne rzeczy do roboty ??: . Może następnym razem mam przeprosić?
              EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• Krzych
                Coś już napisał
                • 2006
                • 96

Ładna czerwień.Podziękowania i pozdrowienia dla "EKIPY" Diodak`a
                Ernest Hemingway i Irvin Penn:
                Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
                Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Komentarz

• Peri Noid
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 604

Zamieszczone przez Vitez
                  Ja kiedys na swoj urzad nie narzekalem a obecnie... moge co najmniej potwierdzic a nawet "pocieszyc" - nadal czekam na jedna przesylke nadana z Warszawy (sic) 7 lutego .
                  Mi kiedyś poczta nie doręczyła przesyłki (która wróciła do nadawcy), bo listonoszowi nie chciało się zostawić w skrzynce awizo, tylko oznaczył paczkę jako dwukrotnie awizowaną (o czym nic nie wiedziałem). Z inną było dokładnie tak samo, ale ponieważ znałem numer przesyłki, to się poszedłem dowiedzieć - okazało się, że paczka jest, czeka, ale listonosz znów nie zostawił awizo. Teraz jest nowy listonosz. Ale i tak są opóźnienia - po prostu duży bałagan organizacyjny. Za to jak paczki doręczają, to potrafią i o 21-szej przynieść (wczoraj tak miałem).

chociaż chwile była taka jedna niefajna pani z która na dzień dobry drze się ze ona nie będzie tyle listów przyjmowała bo ma inne rzeczy do roboty ??: . Może następnym razem mam przeprosić?
                  Ja bym od razu z marszu zażądał spotkania z kierownikiem. Mam serdecznie dość takich zachowań - a na poczcie to normalne (teksty w stylu "Nie może pan tego nadać jako polecony, to musi być paczka" albo "To musi być nadane jako >ostrożnie<" - oczywiście drożej, po czym idę do innego urzędu i problemu nie ma).
                  Ostatnio edytowany przez Peri Noid; 5553.
                  Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• CoNic
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 185

Ja w zeszłym roku kupiłem na allegro kilka książek, które miały być wysłane priorytetem. Po 3 tygodniach od kiedy otrzymałem info od sprzedającego, że wysłał przesyłkę, zacząłem się niepokoić, że wystawił mnie do wiatru. Poszedłem grzecznie na pocztę, mając nadzieję na spokojną rozmowę, ale jak zobaczyłem przed pocztą gościa odjeżdżającego "kaszlakiem" wyładowanym paczkami po sam dach to mnie trochę poniosło. Zwróciłem dosyć mocno uwagę, że przesyłka priorytetowa powinna iść trochę krócej, po czym pani w okienku wzięła ode mnie moje dane. Paczka jeszcze tego samego dnia do mnie dotarła, tyle że taryfą co kosztowało mnie 10 złotych. Odpuściłem już sobie chodzenie na pocztę, bo zamknęli by mnie za morderstwo w afekcie poprzez wciśnięcie wyżej wymienionej paczki w gardło pani z okienka
                    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• Novaro
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 65

Mam i ja dzięki, zaje fajne te smyczki pomysł był super, może ktoś ma wejscia na zrobienie dalszych id ze zdjęciem czy coś takiego to by było
                      dopiero super, od razu zamawiam:cool:

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

chociaż chwile była taka jedna niefajna pani z która na dzień dobry drze się ze ona nie będzie tyle listów przyjmowała bo ma inne rzeczy do roboty ??:
                        No to ma szczescie ze trafila na Ciebie a nie na mnie, bo by uslyszala pare milych slow w temacie co ona tam ma do roboty wypowiedzianych pod nosem tak ze cala poczta by uslyszala Ostatnio pamietam, ze mi sie wymknelo nieco

Po kilku ostatnich moich ostatnich wycieczkach na poczte mam checi mordercze Mozna sie naprawde zdenerowac "jakoscia" obslugi. Ale prawdziwa tragedia zaczyna sie jak ma sie porownanie do czegos co dziala znacznie lepiej, normalnie.

Ot, konkurencja. Wykoncza i poczte. Chyba, ze owczym pedem bedzie tam taka sama jakosc uslug.
                        ...

Komentarz

• mkwiek
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 862

(teksty w stylu "Nie może pan tego nadać jako polecony, to musi być paczka"
                          czasem się nie da, po prostu takie są przepisy. Pani z okienka sie nie chce tłumaczyć jaka jest różnica bo dla przeciętnego Polaka to i tak nie do zrozumienia, ale różnica JEST i to zasadnicza.

"To musi być nadane jako >ostrożnie<" - oczywiście drożej
                          drożej, ale i bezpieczniej, taka przesyłka idzie innymi workami, które nie latają przy wyładunku odprawy. wiem co mówię. ogólnie to nie masz racji i tyle

Diodak! Dzięki WIELKIE - smyczki i ID dotarło dzisiaj bezpiecznie pozdrów Mame
                          I am FX

Komentarz

• sepq
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 91

Wczoraj dostałem awizo, dziś mam smycz. Dzięki, Diodak. Jeszcze raz pozdro dla Mamy!
                            ,

Komentarz

• Lysy665
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 32

ID i smycz juz dostałem - dzieki Diodak
                              EOS 40D | 350D | Canon 28/1,8 | Canon 70-200/2,8 | Tamron 17-50/2,8 | Canon 50/1,8 | Canon 70-210/3,5-4,5 | 580EX II | poxiGRIP
                              << EOS 100 + EOS 3000V >>

Komentarz

• wiktoch
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 89

ja na razie dostałem awizo ale co mi tam ... "Diodak i jego Mama są SUPER !!!"

ehhehe!!
                                pozdr
                                wik
                                EOS D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II | 24-70/2.8 | 70-200/2.8 | 100 MACRO/2.8 IS | 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Komentarz

Pracuję...