Nikon...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Zamieszczone przez wrona
    Jejku, ludzie, spokojnie, Wasze aparaty tez sa swietne i nadaja sie do fotografowania.
    ?????
    the silence is deafening

Komentarz

• chyrus
      Początki nałogu
      • 2005
      • 436

Na tym foto z meczu ci niebiescy za fotografami, to pewnie coś w rodzaju caddy na sprzęt

Ja zauwazylem popularnosc nikonow wsrod fotografow slubnych i studiach do takiej foto. Studio pewnikiem dlatego, ze przez nikonowski system wspolpracy z lampami. W ogole Nikon daje IMO bardziej cieple cukierkowe kolory, skora robi wrazenie opalonej itp. Wiekszosc, o ile nie wszyscy (ci liczacy sie oczywiscie) fotografowie weselni w mojej miescinie maja wlasnie Nikony.
      Co do stwierdzenia, ze cale NG jedzie na Nikonach, to nie prawda. Marek Arcimowicz ma "deske" www.arcimowicz.com chodz na wystawie world wilde photography czy jakos tak trafily sie moze ze 4 (na ok 40 prac) wykonane Canonem, reszta N.
      Niedawno koleszka zmienil caly system z N na C i jest bardziej zadowolony. Ja ostatnio wkurzylem sie na C i chcialem zmieniac na N
      digart

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

Zamieszczone przez Jac
        takich zdjec jest wiecej, pozwolicie ze wrzuce jeszcze dwa ;-)

ale tak serio... podnieca was widok dluuugich, bialych... ?
        www albo tez flickr

Komentarz

• stratus
          Początki nałogu
          • 2006
          • 398

Zamieszczone przez akustyk
          Mnie podnieca nie ich widok a foceie takim monstrum

Edit : dodam że nie ma to nic wspólnego z żadnymi kompleksami
          Ostatnio edytowany przez stratus; 4451.
          Moje zabawki
          Moje zdjęcia

Komentarz

• Sibil
            Bywalec
            • 2006
            • 183

najbardziej podczas transmisji MŚ kręciła mnie właśnie myśl o foceniu takim sprzętem...

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• roofman
              Początki nałogu
              • 2006
              • 386

Na 63 RP tez byli "lufiarze"
              Ten drugi to chyba Nikon.
              Ten z biala lufa to ktos z forum?

Komentarz

• Driver
                Zablokowany
                • 2005
                • 786

Lewy - Pan Radecki
                Prawy - Mr Marcin Rybak

Komentarz

• minek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1386

Zamieszczone przez Sibil
                  najbardziej podczas transmisji MŚ kręciła mnie właśnie myśl o foceniu takim sprzętem...
                  Jeszcze musisz mieć _co_ fotografować. Przecież to jest specyficzny sprzęt do konkretnych zastosowań.

Komentarz

• GrzesiekK
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 70

rzeczywiscie, żaden prawdziwy reporter sportowy nie używa nikona. Bo jak ktos juz wspomnial w nikonie nie ma porzadnych tele i porzadnych cyfrowych body(ff). Za to nikon ma sporo fajnych obiektywów szerokokątnych. Tego jeszcze w canonie nie ma (kiedy photokina bedzie?).
                    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Komentarz

• Jac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4813

Zamieszczone przez akustyk
                      no jak sobie pomysle, ze kazdy z nich trzyma w reku jakies 50K PLN to mnie to nie wzrusza ;-), ale jak sie zastanowie jaka jakosc zdjec oferuja takie zestawy, jakie maja paremetry te szkla, jaka to jest precyzja itd itp... to nawet te dwa czy trzy nikony robia na mnie wrazenie... Milo sie patrzy na takie sprzety... bez podniecania ;-)
                      <porownanie motoryzacyjne - mode ON>
                      to tak jak by na parkingu przed twoim domem zaparkowalo nagle dwadziescia porche 911... niby da sie przejsc obojetnie bo to tylko samochod ;-)
                      <porowanie motoryzacyje - mode OFF>

ale rozumiem ze na tobie to nie robi zadnego wrazenia ;-)...

Zamieszczone przez minek
                      Jeszcze musisz mieć _co_ fotografować. Przecież to jest specyficzny sprzęt do konkretnych zastosowań.
                      no racja, np na airshow chetnie bym pomachal taka lufa ;-)
                      Instagram

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Zamieszczone przez Jac
                        ale rozumiem ze na tobie to nie robi zadnego wrazenia ;-)...
                        sam sprzet - nie. zdjecia nim zrobione jesli sa wykonane z glowa i interesujace - tak.

mam podejscie utylitarne do zabawek. to jest tylko zbitek plastiku, metalu, szkla i jakiejs elektroniki. jego nadrzednym celem istnienia jest robienie zdjec. fajnie miec sprzet idealnie dopasowany do potrzeb, ale jeszcze fajniej jest robic ciekawe zdjecia tym co sie ma. chocby to byl sloik po miodzie czy mydelniczka z wycietym cyrklem otworkiem i zalozonym w srodku slajdem 6x6 bo koniec koncow wazne jest "co" a nie "czym".

ot tyle..
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

no fajnie jest jak tez zdjecia dobre wyjda, ale jak sobie pomysle ile pracy jest wlozone w budowe takiego szkla (body to masowka ;-) ) to rozumiem jego cene
                          Instagram

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

Zamieszczone przez Jac
                            no fajnie jest jak tez zdjecia dobre wyjda, ale jak sobie pomysle ile pracy jest wlozone w budowe takiego szkla (body to masowka ;-) ) to rozumiem jego cene
                            bo Ty, Jac, widac rasowy inzynier jestes

rozumiem o co kaman, ale nadal nie robi mi to kisielu w majtach
                            www albo tez flickr

Komentarz

• Mac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2063

Panowie Nikon istniał i istnieje i prawdopodobnie będzie istnieć, choć MŚ pokazały zdecydowanie przewagę Canona przynajmniej w tym segmencie fotografii. Nikoniarze trzymają się swego i chwalą swoje no i dobrze. Mnie się wydaje, że Canon jest technicznie lepszy i nie zamierzam zamieniać go na nic innego.
                              EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Jac
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4813

tam odrazu kisiel - tak, podobaja mi sie te lufy, nie, nie przejde kolo nich obojetnie
                                Instagram

Komentarz

Pracuję...