Gudzowaty ?!?!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macx15
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 43

adamek a czy ja napisałem że on nie ma talentu napisałem ze jest mu łątwiej bo nie musi sie o inne rzeczy martwić

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

"adamke jakbyś miał pare milionó na konice i wiedizxał ze jutro wsiadam w samolot lece np do mogolii i miezkam z kimś mam tłumacza nie martwie sie o nic tylko na mojej głowie sa foty i nawalasz ich kilkadziesiat tysiecy to wybrał bys napewno ze 40 tak jak pan guzdowaty"

ja sądze że bym nie wybrał 40 takich.
      wiesz co? robienie zdjęć to nie jest taka prosta sprawa.
      to naprawdę nei jest wciśnięcie tego śmiesznego guziczka.
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
      tu tu

Komentarz

• Fan nr 1
        Początki nałogu
        • 2005
        • 284

Zamieszczone przez kami74
        A ja mam jak juz tam kiedys pisałem kalendarz na 2006 z fotkami zwierząt Gudzowatego z Afryki. Powiem tak. Większośc "miesiecy" super ale naprzykład "maj" to w mojej ocenie bardzo takie sobie ze względu na "odważne" cięcie kadru, ale ja sie nie znam
        Mam ten sam kalendarz. Według mnie foty super, często odważne i niebanalne.
        Co do TG to no cóż lepiej być pięknym, młodym i bogatym niż starym, chorym i brzydkim
        Moja galeryjka na CB

Komentarz

• pyciu
          Bywalec
          • 2005
          • 119

A ja tak nietypowo ;-) się wtrącę - czy T.G. publikuje jakieś fotki w kolorze ? wszystko co tu zacytowaliście to B/W.

"maj" to w mojej ocenie bardzo takie sobie ze względu na "odważne" cięcie kadru, ale ja sie nie znam
          A patrząc na to zdjęcie nie czujesz choćby namiastki adrenaliny jaką miał fotograf w momencie gdy ustawiał ekspozycję? Mi się ta fotka bardzo podoba.

pzdr.
          Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
          album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

Zamieszczone przez pyciu
            A patrząc na to zdjęcie nie czujesz choćby namiastki adrenaliny jaką miał fotograf w momencie gdy ustawiał ekspozycję? Mi się ta fotka bardzo podoba.
            Dokładnie! Pewnie *urwił jak szefc, że nie ma ze sobą 5D** i 17-40

*k
            ** lub analoga
            sigpic

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Zamieszczone przez pyciu
              A ja tak nietypowo ;-) się wtrącę - czy T.G. publikuje jakieś fotki w kolorze ? wszystko co tu zacytowaliście to B/W.

pzdr.
              Pyciu, a mi nie. A wiesz dlaczego ? Bo w wyobraźni widzę jakby ta fotka wyglądała gdyby Pan Gudzowaty nie "zdekapitował" tej żyrafy. Byłaby naprawde świetna.
              Zamieszczone przez pyciu
              czy T.G. publikuje jakieś fotki w kolorze
              Poprostu spytaj się Tomka Golińskiego jak wróci, ale mnie sie tam wydaje, że ja jakieś jego kolorowe widziałem
              A poważnie to fakt, że chyba nie widziałem jego kolorowych fotek. Pozdr.
              Ostatnio edytowany przez kami74; 2315.
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• lemina
                Coś już napisał
                • 2005
                • 69

A poważnie to fakt, że chyba nie widziałem jego kolorowych fotek. Pozdr.
                A czy przypadkien fotografia, za którą dostał nagrodę (Lekcja zabijania) nie była kolorowa?

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

To ta z tymi dwoma gepardami a miedzy nimi jelonek czy inna antylopa ? Chyba było b&w

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

cala tamta seria afrykanska byla kolorowa

to czy koles ma kase czy nie to jest sprawa drugorzedna, najwazniejsza jest jego pasja, jaka jest fotografia... a to ze latwiej mu realizowac pasje poprzez niezaleznosc finansowa? coz bywa... poza tym wydaje mi sie ze obecnie to raczej Gudzowaty na tym zarabia niz by mial do tego doplacac ;-)
                    Instagram

Komentarz

• Zielony
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2928

Zamieszczone przez Jac
                      cala tamta seria afrykanska byla kolorowa...
                      Ciekawe czy strzelał na filmie kolorowym, czy po prostu tradycyjnie BW, a później mu to ktoś 'pokolorował' tak jak SAMYCH SWOICH :-D
                      sigpic

Komentarz

• pyciu
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 119

Zamieszczone przez muflon
                        Wszyscy jezdzimy z grubsza na te same imprezy, mamy z grubsza taki sam sprzet... (bo w tym sporcie wszysko kreci sie tak naprawde wokol 100-400IS). I co? I nic: jedni robia piekne zdjecia, inni przecietne fotki, a jeszcze inni kompletne gnioty. Rozklad Gaussa
                        Bo to jest tak, że nie wystarczy tylko dobry sprzęt by robić dobre zdjęcia, ale też by je robić, często konieczny jest właśnie dobry sprzęt. Co widać choćby po Twoich air-photkach.

Zamieszczone przez Jac
                        cala tamta seria afrykanska byla kolorowa
                        Super są te zdjęcia!
                        Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
                        album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

Zamieszczone przez pyciu
                          Bo to jest tak, że nie wystarczy tylko dobry sprzęt by robić dobre zdjęcia, ale też by je robić, często konieczny jest właśnie dobry sprzęt. Co widać choćby po Twoich air-photkach.
                          Na tym samym forum sa ludzie ktorzy z 300D i jakimis tanimi 75-300 robia zdjecia co najmniej tak samo dobre jak ja. Lub raczej "byli" i "robili", bo w miedzyczasie dorobili sie lepszych zabawek ;-) Ja sam najwiekszy postep zrobilem od momentu kupienia 100-400, a nie w momencie.

Dobry sprzet jest wygodny ale na pewno nie konieczny. Konieczny to moze byc 1D jesli sie jezdzi na jakies blotne safari albo 600/4 dla reportera ktory chce zlapac dobry kadr papieza w oknie na placu Sw. Piotra. Albo kilka dobrych lamp dla fotografa studyjnego.
                          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• JSK
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 318

Pyciu, a mi nie. A wiesz dlaczego ? Bo w wyobraźni widzę jakby ta fotka wyglądała gdyby Pan Gudzowaty nie "zdekapitował" tej żyrafy. Byłaby naprawde świetna.

Świetnych fotek to my ze szwagrem po pijaku nacykaliśmy chyba z milion. Ale takiej jak ta z żyrafami to nie. Bo my ze szwagrem to tylko umiemy robić fotki świetne. Gdzie wszystko jest wykadrowane jak należy. Brak nam tylko odwagi w cięciu kadru. A jak już coś potniemy to jest do d.... A szkoda! :wink:

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

Zamieszczone przez muflon
                              Konieczny to moze byc 1D
                              a ja przeczytalem ID - przeciez tez sie moze przydac
                              Instagram

Komentarz

• kami74
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1492

Zamieszczone przez JSK

Świetnych fotek to my ze szwagrem po pijaku nacykaliśmy chyba z milion. Ale takiej jak ta z żyrafami to nie. Bo my ze szwagrem to tylko umiemy robić fotki świetne. Gdzie wszystko jest wykadrowane jak należy. Brak nam tylko odwagi w cięciu kadru. A jak już coś potniemy to jest do d.... A szkoda! :wink:
                                Ja powtarzam Ja, nie widzę żadnego uzasadnienia na obcięcie żyrafie głowy(no poza tym, ze ktoś na jakims foto forum bedzie o tym dyskutował ). Autor widział uzasadnienie i obciął. Koniec tematu

Komentarz

Pracuję...