skad sie wzial wasz nick?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Jakies 10 lat temu zbiegly sie trzy wydarzenia:
    - grywalem w RPG (system Krysztaly Czasu z Magii i Miecz - dla wtajemniczonych 8) ) i mialem postac Paladyna - czyli skrajnie dobrego rycerza 8)
    - ojciec byl na misji jako obserwator ONZ w Serbii, Chorwacji (po pierwszej eskalacji konfliktu na Balkanach)
    - pierwszy modem w domu

Wobec tego gdy sobie zasiadlem przed komputerem i dowiedzialem sie co to IRC to sie musialem chwilke zastanowic nad nickiem.
    Siegnalem na polke po slownik serbskochorwacko-polski (obecnie nie ma juz takiego jezyka, rozdzielily sie), paladyna nie znalazlem ale znalazl sie rycerz.
    Nick prawie unikalny - jakis slowak, czech czy chorwat czasem chcial mi podebrac... a nawet dowiedzialem sie ze jest takie miasteczko w Chorwacji, a przy okazji bardzo lubie ten kraj i sie jeszcze przynajmniej kilka razy tam wybiore (eh obfocic Dubrownik 8) ).

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Zamieszczone przez Przemoc
      Mój jest podobny, powstał z imienia i pierwszej litery nazwiska. Używam go tylko w necie.
      Na podwórku, w szkole, czy uczelni zawsze przezywano mnie "Cichy" do dzisiaj wielu znajomych tak mnie nazywa. Niestety gdy trafiłem na CB ten nick był już zajęty. ;-)
      Ale nie nazywamy się tak samo ?
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Przemoc
        Początki nałogu
        • 2005
        • 319

Zamieszczone przez Cichy
        Ale nie nazywamy się tak samo ?
        Ja nazywam się Cichowski, a ty ? Jeżeli tak samo to może trzeba iść do lekarza i sprawdzić czy to nie rozdwojenie jaźni ? :-D
        Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• piast9
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3267

Zamieszczone przez Przemoc
          Ja nazywam się Cichowski, a ty ? Jeżeli tak samo to może trzeba iść do lekarza i sprawdzić czy to nie rozdwojenie jaźni ? :-D
          Admin może sprawdzić, czy się łączycie z tego samego IP.
          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Silent Planet
            Uzależniony
            • 2004
            • 832

A mój jest taki dlatego, że "ch** złamany" nie brzmiałoby zbyt dobrze...
            is SILENCE
            "Enjoy the silence."
            ---
            Wróciłem...!
            analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• lemina
              Coś już napisał
              • 2005
              • 69

Jestem przywiązana do swojego imienia i mój nick, to jest szarada literkowa

A poza tym od wczoraj nie jestem współtowarzyszka, ino "Assistante" Muszę zmienić podpis...

Komentarz

• yasin
                Początki nałogu
                • 2004
                • 420

skrot od tego co w sigu :]

Komentarz

• b'Art
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 370

Fotograf, Żabol. Muflon ma rację, przepraszam za dużą bezpośredniość.
                  Pozdr
                  b'Art

Nick od imienia, lekko zmodyfikowany.
                  Ostatnio edytowany przez b'Art; 1617.

Komentarz

• Theoo
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 157

Theoo bo The odor. Za młodych lat wrzuciłem duzego kopcia w szkole i powstał duzy odor - Tak miałem w dzienniczku i zostało. Jakie to były piękne czasy
                    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez b'Art
                      Chłopaki mam takiego jednego w rodzinie, więc wiem o czym mówię, słowo zaczynające się od dys... nie ma nic wspólnego z lenistwem Word'a macie?
                      Przejdzie im zasłanianie się papierami na studiach (cyt."a co to mnie obchodzi że masz pan jakieś papierki - ja nie umiem tego przeczytac bo mnie śmiech zabija" - to wykładowca do kolegi co próbował w ten sposób coś ugrać), albo w pierwszej pracy jak pracodawca zobaczy coś napisane osobiście przez takiego delikwenta..
                      U mnie jak widzę podanie o pracę z błędami to od razu idzie do niszczarki..
                      A jak pracownik napisze coś do klienta z błędem (bo nie raczy użyć słownika w OO) to kosztuje go to kasę - niedużo, ale jak nie szanuje się klientów np. przy robieniu ofert to dlaczego klienci mają szanować nas i coś od nas kupić czy zamówić usługi? Przez brak szacunku mam na myśli nie sam błąd (bo to może zdarzyc się każdemu) tylko błąd popełniony przez lenistwo - w dobie słowników ortograficznych wbudwanych w edytory (OO, word itp.) napisanie tekstu w edytorze, użycie F7 i potem ctrl+a,CTRL+C,CTRL+V w przeglądarce to nie tak wiele wysiłku. Pomijamteż to że można nauczyć się zasad ortografii i wtedy jak się ma wątpliwości to wystarczy pomyśleć, ale po co jak się ma zaświadczenie :-D .
                      Żeby nie było że nie wiem o czym piszę: moja siostra (aktualnie 27 lat) ma takie kwity - przez liceum jakoś przeszła, na studiach (humanistycznych) juz wykładowcy mieli te papierki w d.. A w pracy się wyleczyła, a pracuje w policji - to już nie ta policja gdzie jeden umiał czytać a nie pisać - tylko komenda wojewódzka, po szkole oficerskiej - przełożony w krótkich słowach "poprosił" o poprawne pisanie i jak się chce to się da ;-) )

Pozdrawiam
                      Artur Starz
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

A ja nieśmiało przypomnę, że jedynym tolerowanym na forum sposobem zwracania uwagi na błędy (pomijając przypadki ekstremalne) jest podkreślanie na czerwono w cytatach...
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Auwo
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 928

Mój - to trochę z imienia i trochę z nazwiska
                          ... i nie jestem tym no....eee... dys... coś tam

Komentarz

• AGO
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 351

moj: 1-sza imienia + 2 nazwiska ... nie lubie duzo pisac

Zamieszczone przez lemina
                            Jestem przywiązana do swojego imienia i mój nick, to jest szarada literkowa
                            znaczy Milena ?!? :P

Komentarz

• Atris
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 79

Moj nick to polaczene dwoch imion:
                              Agni Tristan
                              galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Komentarz

• arturs
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4196

Zamieszczone przez muflon
                                A ja nieśmiało przypomnę, że jedynym tolerowanym na forum sposobem zwracania uwagi na błędy (pomijając przypadki ekstremalne) jest podkreślanie na czerwono w cytatach...
                                Owszem.. ale .. uważam, że czasem warto napisać coś więcej zwłaszcza z perspektywy kogoś kto coś o tym wie.. poza tym zasłanianie się że jest się dys.. to nie jest usprawiedliwienie. Samo podkeślenie na czerwono można odebrać jako "czepianie się" dla samego czepialstwa - mój post był odpowiedzią na stwierdzenie że ktoś jest dys... i to go usprawiedliwia, nie napisałem że to źle czy dobrze tylko opisałem jej ja to widzę wg moich skromnych doświadczeń i z tego co widzę nie jestem w tym odosobniony - poza tym nie ma w tym przypadku wycieczek osobistych tak popularnych w innych wątkach więc myślę że wybaczysz ;-) tę małą dygresję.

Pozdrawiam
                                Artur Starz
                                P.S. W moim nazwisku tez jest błąd ortograficzny i wszystkie słowniki je podkreślają ;-)
                                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...