skad sie wzial wasz nick?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FOTOGRAF
    Uzależniony
    • 2005
    • 762

skad sie wzial wasz nick?

jak juz zauwazylem to moje fotki sa porownywane do mojego nicka..
    i tak jakos naszlo mi pytanie skad sie wziely wasze nicki?
    moj powstal tak...
    kiedys do szkoly wziolem aparat, zeby porobic fotki na przerwach itp... a jak wiadomo w klasie rowniez, na religi sie udalo, na w-f rowniez, a na historii... NIE! siedzialem w ostatniej lawce i wyjolem aparat cyknolem jedno zdjecie, drugie, trzecie.. a za ktorys tam zdjeciem zapomnialem wylaczyc flesha i naciskam spust i flesh dal nauczycielce po oczach, on usiadla do biurka i wpisala uwage i poprosila o aparat, a ja sie zaczolem z nia klucic, ze aparat wypadl mi i flesh sie automatycznie wlaczyl i ze to bylo przez przypadek. nauczycielka nie popuscila, wiec dalem jej ten aparat a po fakcie pomyslalem ze moglem karte wyjac okazalo sie ze to byl duzy blad ze jej nie wyjolem, sprawa trafila do dyrektora i ja rowniez... wszystko sie wyjasnilo a na najblizszej wywiadowce mama odebrala aparat i tak klasa moja nadala mi ksywke fotograf ktora przypadla mi do gustu, choc najczesciej mowia do mnie po nazwisku...
    jestem ciekaw jak to bylo z wami?

pzdr
    Ostatnio edytowany przez FOTOGRAF; 2046.
    Canon? moze niedlugo!
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

Ksywka powstała na potrzeby IRC-a jakieś 10 lat temu. Pochodzi od nazwiska i imienia. Z czasem doszła 9 bo w różnych forach czy innych allegro "piast" już było.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• bundy
      Uzależniony
      • 2006
      • 760

Geneza mojej ksywki (netowej wyłącznie, bo w życiu realnym takiej nie używałem ani nie używam) jest w sumie dość...wstydliwa :-) Było to chyba jakieś 10 lat temu - uchlaliśmy się koncertowo u kolegi, oglądaliśmy meczyk w telewizji, ja sobie siedziałem rozwalony na kanapie i trzymałem jakoś tak odruchowo łapę...no wiecie gdzie :-) (tam gdzie Al Bundy zawsze trzymał :-) jak patrzył w TV). No ktoś to zauważył i stało się :-)
      1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

hmmmm mój kumpel mi ją nadał tylko się pomylił bo miało być mitnick a czemu to już zostawaim do myślenia (z fotografią ma to raczej mało wspólnego)
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

http://so.pwn.pl/ :-|
          Przepraszam że tak bezpośrednio, ale jestem wyczulony.

[edit]
          A co do ksywki... Pojęcia nie mam. Z dnia na dzień zaczęto tak na mnie mówić jakieś 14 lat temu, dlaczego - nawet jako osoba najbardziej zainteresowana - nie wiem.
          Ostatnio edytowany przez Wats0n; 5282.
          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• bundy
            Uzależniony
            • 2006
            • 760

Zamieszczone przez Wats0n
            http://so.pwn.pl/ :-|
            Przepraszam że tak bezpośrednio, ale jestem wyczulony.
            Nauczyciel j. polskiego? ;-) ;-) ;-)
            1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Wats0n
              Uzależniony
              • 2006
              • 996

Zamieszczone przez bundy
              Nauczyciel j. polskiego? ;-) ;-) ;-)
              Nie. Po prostu uważam, że forma jest równie ważna co treść.

Orty gwałcą me odczucia estetyczne.
              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• zabol
                Uzależniony
                • 2005
                • 643

a ja jestem dysortografikiem i dyslektykiem i nie mam zamiaru nikogo gwałcić

co do ksywki to korzenie jej sięgają szkoły podstawowej, poprostu nauczycielka powiedziała kto ostatni wyjdzie z klasy ten żaba i tak zostało po dziś dzień.

Komentarz

• FOTOGRAF
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 762

Zamieszczone przez zabol
                  a ja jestem dysortografikiem i dyslektykiem i nie mam zamiaru nikogo gwałcić
                  tak jak ja ...
                  Ostatnio edytowany przez FOTOGRAF; 2046.
                  Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• Michal-Czuba
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 356

Ja staram się zawsze podpisywać nazwiskiem, często też używam "MC". A w życiu, jak 99,9% Michałów - po prostu Misiek

Komentarz

• Madroz
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 254

Mój nick został wygenerowany przez jeden z programów, który używałem w pracy, był to po prostu mój login od imienia i nazwiska MA-Marcin DROZ - Dróżdż. Ksywę tę stosuje tylko w necie.
                      EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
                      PLFOTO

Komentarz

• Robson01
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1574

Od imienia dość dawno temu (liceum), a tylko "01" dodałem bo sam "Robson" był już zajęty.
                        Canon
                        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• ripek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1486

Moj jeszcze powstał za czasów pracy w BOR'ze
                          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• stdanielo
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1081

Mój nick powstał kilka lat temu pod wpływem chwili, grałem często przez internet w Unreal Turnament, a tam wszędzie jakieś wymyślne nicki, większoś znajomych nie wiem czemu zamias Daniel mówią na mnie Danielo, a że jestem ze Stargardu więc stdanielo. W grze miałem [ST]_danielo potem skróciłem do stdanielo. Swego czasu byłem tak dobry w UT, że wiele osób mnie pytało co to za klan [ST] Pod tym nikiem grywam teraz w CS:S
                            www.kondereszko.pl
                            https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• djtermoz
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 995

Dawno, dawno temu, kiedy pojawila sie taka gra jak Red Alert i moj brat spedzal cale dnie przy komputerze sam tez postanowilem sprobowac. Zaczalem od utworzenia profilu nowego gracza. Trzeba bylo wymyslic nick. Nie mam najmniejszego pojecia dlaczego d.j.termos to pierwsza rzecz, ktora mi przyszla do glowy.

Z czasem pozbylem sie kropek by to uproscic i zmienilem "s" na "z". W kazdym razie djtermoz jest bardzo unikalnym nickiem - jeszcze nigdy nie spotkalem zeby ktos mial taki sam lub choc podobny.

Czasam w jakis grach komputerowych podpisuje sie tez jako djterror.
                              djtermoz@pbase

Komentarz

Pracuję...