Lepper i Giertych - wicepremierzy

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez MarcinekP
    Wszyscy który są poza granicami cyrku...!!!!
    A nie chcielibyście mnie adoptować.
    Nie za stary jesteś? Od wczoraj w nowym rządzie mamy ministra gospodarki morskiej Wiecheckiego z LPR ur. 25.IX.1978r.
    Digart

Komentarz

• aptur
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3837

Zamieszczone przez Zielony
      BTW, można zrzec się obywatelstwa??

nie można

Komentarz

• popmart
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1721

Zamieszczone przez Terrmos
        Nooo... Ziemia co prawda była płaska, papież nieomylny, do edukacji dostęp miał promil najbogatszych, WSZYSTKO tłumaczono wolą boską i ktoś z jakis dziwnych powodów dopiero następną epokę nazwał Odrodzeniem. Hmmmm... skoro bylo tak dobrze, to skąd i po co renesans?
        Proponuję najpierw poczytać trochę na ten temat, zanim będzie się wydawać na świat tak... rewolucyjne opinie. Bo jakoś będąc nauczycielem historii z wykształcenia, tej LEPSZOŚCI nie widzę. Zważywszy na panujący wtedy dogmatyzm, zauważyłbym raczej GIERTYCHOWOŚĆ średniowiecznego podejścia do nauki. No chyba, że uważasz biednego Giordano Bruno za słusznie skazanego. Prawdą jest, że średniowiecze było olbrzymim krokiem wstecz- 2.500 tysiąca lat temu w cywilizacji minojskiej istniała kanalizacja i kibel spuszczany wodą... w średniowieczu... król srał w rogu sali. Ucząc się filozofii, ścisle związanej z ówczesnym pojęciem nauki, jakoś trudno zatrzymać sie na kimś dłużej w średniowieczu, bo ręce opadały od tych ich superkościelnych bzdur.

nie warto prostować uwierz mi na słowo .........

Zamieszczone przez aptur
        nie można

można ale nie jest łatwo, trwa 2 lata zrzekanie się obywatelstwa

Komentarz

• Raff
          Uzależniony
          • 2005
          • 778

Czekam aż wpadnie Tomek i coś wymłodzi

Bzdur dzisiaj funkcjonujących obiegowo i w tzw. świecie naukowym nie jest wcale mniej, niestety. Niewielu umie/chce czytać (różne źródła) ze zrozumieniem (rozsądzać, wyciągać wnioski), niewielu potrafi myśleć, a już bardzo niewielu ma "coś do powiedzenia".

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez popmart
            można ale nie jest łatwo, trwa 2 lata zrzekanie się obywatelstwa
            Co prawda konstytucja przewiduje zrzeczenie sie obywatelstwa to jednak nie precyzuje trybu takiego postępowania. Praktycznie jest to więc niemożliwe. Trochę o tym jest w ustawie o obywatelstwie z bodajże 1962 r.

Szczegóły reguluje jeszcze rozporządzenie prezydenta (bo to on wydaje zgodę na zrzeczenie się obywatelstwa
            Tutaj więcej
            Prawo.pl – nowoczesny, otwarty dla wszystkich i stale aktualizowany serwis prawny. To miejsce dla najważniejszych newsów prawnych, również tych dotyczących podatków, kadr, samorządu, a nawet oświaty czy zdrowia. To również forum dla ciekawych opinii, wywiadów i polemik oraz ważnych orzeczeń polskich i unijnych sądów.

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

nie znam szczegółów ale znam jednego co na serio chciał i dowiedział się że około 2 lata trzeba się starać .......

Komentarz

• Raff
                Uzależniony
                • 2005
                • 778

To ja zacytuję:

Tutaj jestem, gdzie byłem,
                gdzie się urodziłem.
                Tu się wychowałem
                i tutaj zostałem.

Mogłem jechać, wyjechać
                i stąd się oddalić
                ale jednak zostałem
                z tymi co zostali.

Może lepiej by było
                (kto by to ocenił?)
                Gdybym rzucił to wszystko
                miejsce bycia zmienił (...)

Pomyślałem: to samo
                słońce wszędzie świeci,
                więc gdzie byli dziadkowie,
                będą moje dzieci.

Może lepiej...

(...)
                Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.

Komentarz

• snowboarder
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Obywatelstwa pozbawic moze tylko prezydent. Nie dosc, ze tego
                  jeszcze nigdy w historii nie zrobil, to zeby w ogole zlozyc wniosek,
                  nalezy spelnic wiele niemozliwych do spelnienia warunkow.
                  Dodatkowo Polakiem w/g Polski jest kazdy, ktorego chocby
                  jedno z rodzicow bylo Polakiem. Taka osoba jest Polakiem,
                  wiec jej dzieci sa Polakami itd.
                  Dlatego dowcip: "Kiedy wszyscy ludzie na ziemi beda Poalakami?"
                  nie jest pozbawiony sensu.

Komentarz

• Raff
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 778

Drodzy malkontenci! Miast utyskiwać jedźcie w świat! Mówię to bez złośliwości, choć nie bez emocji. Mniej nas będzie, damy radę. Ja kocham Polskę, mimo wszystko. I nie wstydzę się za rzeczy, na które nie mam wpływu. Choć nad nimi ubolewam.

Komentarz

• Qbexus
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 562

A zmieniajac na chwilę temat za co z góry przepraszam może koledzy z Warszawy zrobili by battle pt. "Najśmieszniejszy polityk"?
                      Wracajadz do tematu to siedziałem troche w tej jakże pięknej Ameryce nie miałem żadnych problemów finansowych itp. ale jakoś kurcze coś mi nie pasowało. A co do wolności to na razie (choć jak widze pana G to się obawiam że może już nie długo) narazie w polsce jest jej znacznie więcej niż w USA.

Komentarz

• swaligora
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 90

Zamieszczone przez Raff
                        Drodzy malkontenci! Miast utyskiwać jedźcie w świat! Mówię to bez złośliwości, choć nie bez emocji. Mniej nas będzie, damy radę. Ja kocham Polskę, mimo wszystko. I nie wstydzę się za rzeczy, na które nie mam wpływu. Choć nad nimi ubolewam.
                        dokładnie, wyjechać może każdy i ma do tego pełne prawo, tak samo jak do pozostania.
                        To, że nie jesteśmy zadowoleni z obecnego stanu rzeczy nieusprawiedliwia od razu emigracji. Jako że żyjemy w państwie prawa (przynajmniej z założenia) i do tego demokratycznym (gdzie władze powinni mieć ludzie ) powinniśmy wypowiedzieć zdecydowany sprzeciw szerzącemy się kaczyzmowi!

A to że jednostka nie ma wpływu na zdanie ogółu to już inna historai ...
                        (ale w sumie tych jednostek niezadowolonych jakoś coooooraz więcej :-) )
                        Szy

Komentarz

• Zielony
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2928

A czy Waszym zdaniem:
                          Jest różnica pomiędzy narodowością a obywatelstwem??
                          sigpic

Komentarz

• Raff
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 778

Zamieszczone przez Zielony
                            A czy Waszym zdaniem:
                            Jest różnica pomiędzy narodowością a obywatelstwem??
                            Tak, jest.

Komentarz

• Qbexus
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 562

Możesz być narodowości chińskiej a mieć obywatelstwo tylko pakistańskie

Komentarz

• pejot
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 204

Zamieszczone przez swaligora
                                To, że nie jesteśmy zadowoleni z obecnego stanu rzeczy nieusprawiedliwia od razu emigracji...
                                To co usprawiedliwia w takim razie?

Wiem, że jestem polakiem, nigdy tego nie ukrywam, choć czasami są chwilę, gdy się tego wstydzę. A czuję się obywatelem świata, i nie jestem jakoś wybinie silnie związany z żadnym krajem. Kiedyś mieszkałem trochę w Szwecji, było świetnie. Potem znów Polska, też nie było źle. Teraz Anglia, i mi pasuje...

Po prostu nie mam sił siedzieć, szukać pracy i patrzeć bezsilnie co się wyrabia na górze, jak się miotają. Może wyglądam na lekkoducha, "poleci gdzie wiatr zawieje", ale kurcze, jestem człowiekiem, nie niewolnikiem skazanym na oglądanie rozgrywek swoich panów, z których większość to Giertychy.
                                Przecież ja tych ludzi nie zatrudniłbym u siebie do orania pola...

Po co sobie nerwy psuć? Mi zależy tylko, żeby moje dziecko żyło w normalnym kraju. Przed wszystkim i tak nie uchronię, w UK też są pewnie jakieś sekty, ale wątpię, czy mają swoją rozgłośnię...
                                www.browarelefant.pl

Komentarz

Pracuję...