Tak samo jak (m. in.) lecznictwo tak i nauka rozwijają się gdy są prywatne. Rząd ma nie psuć i nie grabić (z podatków)
Lepper i Giertych - wicepremierzy
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Wkład rządu to właśnie głównie pieniądzeZamieszczone przez bundyPoza tym tu nie chodzi o wkład rządu, tylko o wielkość nakładów jakie on na jakiś cel przeznacza.
Nie wyobrażam sobie Leppera dowodzącego twierdzenia
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Ale nakłady na badania naukowe ma ogromne i to przyciąga kapitał umysłowy z innych krajów, w których na przykład nie mogą się naukowo realizować (np. w Polsce). I to jest jakieś potwierdzenie mojej teoryjki ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinskinp. USA ma edukację generalnie raczej średnią.1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Komentarz
-
Choc media nie sa idealne wydaje mi sie ze nie do konca... Politycy tutaj tez nie sa bez winy i to raczej im zalezy, wkoncu z tymi mediami rozmawiaja... O wielkich konferencjach prasowych i oglaszaniu sukcesu w postaci "no pare glosow jeszcze brakuje, ale..." juz nie wspominajac.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiRaczej merdia robią harmider, a wcześniej cicho siedziały....Komentarz
-
I ten kapitał umysłowy pracuje na prywatnych uniwersytetach.Zamieszczone przez bundyAle nakłady na badania naukowe ma ogromne i to przyciąga kapitał umysłowy z innych krajów, w których na przykład nie mogą się naukowo realizować (np. w Polsce). I to jest jakieś potwierdzenie mojej teoryjki ;-)
Szczerze mówiąc, to nie znam danych o budżetowym finansowaniu nauki w USA. Masz jakieś dane?30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
... że się wtrącęZamieszczone przez Tomasz GolinskiI ten kapitał umysłowy pracuje na prywatnych uniwersytetach.
Szczerze mówiąc, to nie znam danych o budżetowym finansowaniu nauki w USA. Masz jakieś dane?
Stany Zjednoczone Ameryki wydatkują większy odsetek swojego PKB na naukę niż Polska... oczywiście moze się to wiązać z wogóle większym PKB Ameryki i ich zdolnościami rozwojowymi (chodzi tu o zasobność tego Państwa). W Europie są co najmniej dwa kraje, które dowodzą, że nakłąd na naukę przynosi wymierne efekty. Są to Finlandia i Estonia. Oba te kraje są obecnie mocno zaangażowane w rozwój nowych technologii informatycznych i środki, które już na tym zarobiły są przeznaczane na inne dziedziny zycia tamtych krajów. Polska ma ogromne długi i wogóle jest w okresie stagnacji. Nie ma kasy na rozwój, ów nie przynosi zysu i koło się zamyka. Obecny rząd nie da finansowo rady pomóc wszystkim potrzebującym.... tym bardziej, ze Ci potrzebujący umieją tylko wystawiać dłoń po pomoc a nie bardzo wiedzą co to praca.... z drugiej strony państwo nasze nie oferuje juz swoim obywatelom nic.... Wszystkie działania pomocowe skupiają się na rozdawaniu pieniędzy na lewo i prawo. Z ekonomicznego punktu widzenia uwolnione pieniądze bez pokrycia w środkach trwałych spowodują podwyższenie sie cen produktów i usług i na nic się nie zdadzą. Wg mnie ten rząd zbyt dłudo nie pociągnie - nie ma po prostu dalekosiężnych pomysłów co z tym dalej zrobić... Mam nadzieję, ze chociaż nic nie spi**dolą.... Polecam komentarze do wiadomości o utworzeniu rządu, które pojawiły się na onecie, wp i innych.... one właśnie przedstawiają nastroje społeczne w chwili obecnej.... być moze spowodowane są spontanicznością, ale jednak....Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Hej panie inkwizytor! Czy ty musisz wszedzie wcisnac 50 postow
pelnych swoich madrosci wszelakich na kazdy temat?
To moment smutku i zadumy. Ludzie chca sie skupic, zastanowic,
pierwsi juz zaczynaja sie pakowac... Pozwol im na to...Komentarz
-
Zamieszczone przez snowboarderHej panie inkwizytor! Czy ty musisz wszedzie wcisnac 50 postow
pelnych swoich madrosci wszelakich na kazdy temat?
To moment smutku i zadumy. Ludzie chca sie skupic, zastanowic,
pierwsi juz zaczynaja sie pakowac... Pozwol im na to...
Smutek i zaduma
Ktoś umarł? Ponadto myślałem, że pierwsi to wyjechali już dawno.
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
Myślałem, że mi poziom żółci opadnie, jak przestane słuchać polskiego radia i oglądać polskiej telewizji, co akurat trudne nie było, ale widzę, że nie ucieknę od newsów... ehh...
Niby mogę mieć to głęboko w d, i chciałbym bardzo, bo planuję niebawem żonę z synem do uk ściągnąć, ale jakoś nie mogę... boli mnie to co się w pl wyrabia. Boli, śmieszy, i żenuje.Komentarz
-
-
.... a raczej demokracja ludzi niedouczonych, łatwowiernych i wyciągających łapy po łatwą "kiełbasę"....Zamieszczone przez RaffCóż, demokracja...
ot tyle.... nie rafdosno, nie smutno ale zastanawiająco.... oby tylko nic nie spieprzyli....
co by tu jeszcze spieprzyć Panowie, co by tu jeszcze.....
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Nadzieja w tym ze jak Ci lepsi wyjada to ta fanatyczna reszta albo zmadrzeje jak sie skonczy kasa na wszystko albo z glupoty wlasnej sie wytluka jedni z drugimi...Zamieszczone przez zanussi.... a raczej demokracja ludzi niedouczonych, łatwowiernych i wyciągających łapy po łatwą "kiełbasę"....
Oby...Zamieszczone przez zanussioby tylko nic nie spieprzyli.......Komentarz
-
Coś jak Atlas ShruggedZamieszczone przez KuchateKNadzieja w tym ze jak Ci lepsi wyjada to ta fanatyczna reszta albo zmadrzeje jak sie skonczy kasa na wszystko albo z glupoty wlasnej sie wytluka jedni z drugimi...
Komentarz
-
Skończy się to tak, że z kraju wyjadą wszyscy w wieku produkcyjnym, w Polsce braknie przez to kasy dla ZUS'u na wypłacanie emerytur. Tak więc wszyscy emeryci powolutku umrą z głodu a wtedy bracia bliźniacy oficjalnie zlikwidują państwo o nazwie Polska i założą nowe o nazwie Kaczogród. Przy okazji wyślizgają z interesu Samobronę i LPR, co będzie początkiem budowy V RP...Zamieszczone przez KuchateKNadzieja w tym ze jak Ci lepsi wyjada to ta fanatyczna reszta albo zmadrzeje jak sie skonczy kasa na wszystko albo z glupoty wlasnej sie wytluka jedni z drugimi...
Sam już nie wiem czy się śmiać czy płakać...1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Komentarz
-
Komentarz