Zamieszczone przez Routlaw
Wojsko --- jak go uniknac:)
Zwiń
X
-
-
-
ee, dokładnie...Zamieszczone przez mxwmłodszy kolega poszedł na 6 m-cy i sobie chwalił 8)
zależy jak kto trafi...
Ja osobiście uważam, że mi wojo do niczego się nie nada. Tylko strata czasu.
Ale...
Jak był mój brachol jeszcze dwa lata temu, to załapał się na służbę zastępczą do straży granicznej*. Cud, miód i... kartofle.
Ostatecznie wylądował na jednostce jakieś 25km od domu. Średnio co 3 dni był na chacie. Za złapanie jakiś uchodźców z Czeczeni czy innej Syberii na zielonej granicy ileś tam dni urlopu. Na takie coś ew. bym się pisał, ale na jakieś zadupie to raczej nie...
BTW, pozniej sie załapał na wózek i woził po "popijawach" komendantów Landkiem.
Co pozatym - żołd chyba konkretniejszy
Nic tylko uszami klaskać...
*teraz już ponoć nie ma
PS. Ale było też ponoć nie raz nie dwa przekichane. Służyli za mięso armatnie na ćwiczeniach grup specjalnych takich granicznych (przechwyty uchodźców, dziwki, przemyty dragów, spyrolu itp) i jak trzabyło samemu nocne patrole na zielonych granicach prowadzić.
Ponoć sraka po kitach leciała...Komentarz
-
Przesadzacie z tym unikaniem wojska. We wojsku k...a fajnie jest
13 lat temu wyszedłem i do dzisiaj nie najgorzej wspominam. Szkoła kombinowania a i pamiątek ile ( saperem byłem :-D )
marcingreen polecam WPDes ( ja tam na ochotnika poszedłem bo do żandarmeri przydział chcieli mi dać :-D ) mój Zenit 12XP dwa skoki ze mną zaliczył. :-D Także fotograficznie rozwijać się i tam można a jak się pokaże, że jest się w tym dobrym to fucha murowana.
Zersztą moja babcia mówiła - chłop bez wojska to **** nie chłop
Komentarz
-
Nie waż się na zlot przychodzić z jakimś plecakiem!!Zamieszczone przez ArdiSzkoła kombinowania a i pamiątek ile (saperem byłem :-D)
Tak, ale do Desantu to chyba też byle kogo nie biorą. Tzn trza spełniać jakieś warunki. PS w stopniu średnio-zaawansowanymZamieszczone przez Ardimarcingreen polecam WPDes ( ja tam na ochotnika poszedłem bo do żandarmeri przydział chcieli mi dać :-D )
BTW, desant to to, o czym był kiedyś ten dokument na TVP??
Coś tam: do Żandarmeri wstąpić chciałem, tra lallalaallalaa
Jak to się zwało :rolleyes:
Ee, chyba nie, bo to Żandarmeria...
kurde, zakręciłem - już teraz nei wiem co jest co :grin:Komentarz
-
:grin: to zależy gdzie, kiedy, z kim :grin:Nie waż się na zlot przychodzić z jakimś plecakiem!!
Nie uważasz się chyba za byle kogo ? Więcej wiary w siebie. A warunki to raczej spełniasz bo jak widzę skakanie przez okna dobrze ci wychodzi. :grin:Tak, ale do Desantu to chyba też byle kogo nie biorą. Tzn trza spełniać jakieś warunki. PS w stopniu średnio-zaawansowanym
Żandarmeria to nie wojsko
to taka policja wojskowa :-D
Komentarz
-
-
Potrafią tylko im się nie chce bądź nie połaca.:grin:a ktoś kiedyś powiedział, że biali nie potrafią skakać
Zresztą nie martw się i tak jesteś zielony.:-D ( Avatar mam na myśli )
We wojsku skakanie to pierwsza rzecz jaką się dobrze opanowuje. Po kilka razy w nocy przez płot do monopolowego trzeba było ganiać :-DKomentarz
-
GaGacek, tak napisali w info z Ambasady: "... Rejestracja ta odbywa sie w celu powołania w przypadku mobilizacji sił zbrojnych USA..."Zamieszczone przez GaGaceknie był bym tego pewien bo chyba żółtodziobowi nie dadzą karabinu to nie wojska sowieckie; tak mi się wydaje, jak by się postrzelił to przecież by ich mógł pozwać do sądu :wink:
wiem tyle ze należy się zarejestrować u nich i zadecydować czy idziesz do wojska czy nie, jezeli się nie zarejestrujesz grozi Ci grzywna lub kara więzienia
naszczescie zawodowi obsługują łodzie podwodne
Czyli pewnie szybkie szkolenie, i do dzieła
"Niezarejestrowanie.... jest poważnym przestępstwem i podlega karze do 5 lat więzienia, lub karze grzywny do 250.000 dolarów..."
Jak widać poważnie to traktują...Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:Komentarz
-
Mozna to nazwac cwiczeniami... Myslalem, ze latwo poznac Irak.Zamieszczone przez marcingreenGdzie były te ćwiczenia??Komentarz
-
Z tych zdjęć? Raczej trudno. Ze ścian budynków nie uśmiecha się podobizna Saddama, nie widać Irakijczyków. Jak dla mnie może to być również Somalia bądz poligon w strefie 51 ;-)Zamieszczone przez snowboarderMozna to nazwac cwiczeniami... Myslalem, ze latwo poznac Irak.D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430exKomentarz
-
lol ja juz od 10go roku zycia chorujeZamieszczone przez marcingreenkurde, Venio - cukrzyca w tak młodym wieku?? :neutral:
Komentarz
-
Komentarz
-
-

Komentarz