Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia na czas to sami przeniosa do rezerwy od razu
Zamieszczone przez rychu_lhotse
DOKŁADNIE!!!! My już mamy z glowy
Zamieszczone przez Tasma
Ja tez z tego wspanialego rocznika.
Panowie, nie tylko Wasz rocznik taki wspaniały;-) Ja jestem z 80 i mogę pochwalić się dokładnie tym samym. Najbardziej utkwiło mi w pamięci, jak pewnien sierżant wpisując mi do książeczki odroczenie dopytywał mnie, czy jednak bym się nie zdecydował wstąpić do armii, bo wojsko bardzo potrzebuje inżynierów:-D Mimo wszystko nie przekonał mnie
a jak to sie ma z uwzglednianiem papierkow od lekarza, w moim przypadku od okulisty? czy jezeli lekarz wypisze mi stala,poglebiajaca sie wade wzroku przy jednoczysnym astygmatyzmie, to mam szanse na D lub przynajmniej B kategorie?
pytam, bo komisje mam juz 8 marca i chce sie do niej dobrze 'przygotowac'
Ja tez z tego wspanialego rocznika.
A jak sie wykrecic z wojska. Na uczelni, na ktorej moja wife wyklada jest taki kierunek fizyka (bez obrazy dla tych, ktorzy skonczyli). Panowie skladaja podania, dostaja sie (oczywiscie konkurs swiadectw). Nie pokazuja sie ani raz. Pierwsze niezdane egzaminy dopiero po pol roku, po roku wyrzucaja, wtedy mozna znalesc nastepny kierunek i tak w kolko. Koszt to okolo 150 zl/rocznie (jakies wpisowe + zdjecia), zyskuje sie legitymacje studencka. Studia oczywiscie dzienne, zeby nie trzeba bylo placic czesnego.
Mały szczegół Uczelnie mają obowiązek powiadamiać WKU o tym że dany delikwent zotał skreślony z listy studentów.
Panowie, nie tylko Wasz rocznik taki wspaniały;-) Ja jestem z 80 i mogę pochwalić się dokładnie tym samym. Najbardziej utkwiło mi w pamięci, jak pewnien sierżant wpisując mi do książeczki odroczenie dopytywał mnie, czy jednak bym się nie zdecydował wstąpić do armii, bo wojsko bardzo potrzebuje inżynierów:-D Mimo wszystko nie przekonał mnie
Ja niby 79, ale załapałem się z 78. Pan w komisji długo nie mógł zrozumieć, jakim cudem :]
Zamieszczone przez Nicram
Mały szczegół Uczelnie mają obowiązek powiadamiać WKU o tym że dany delikwent zotał skreślony z listy studentów.
Dwukrotna nieusprawiedliwiona nieobecność na ćwiczeniach, informacja do dziekana, pismo do WKU, armia czeka-wzywa z daleka
Niedawno minęło 10 latek jak wyszedłem z wojska. Jest pewien plus odbytej służby wojskowej. Stosunek pracodawcy do przyszłego pracownika. Kilka razy słyszałem pytanie: Stosunek do służby wojskowej - odpowiedź "przeniesiony do rezerwy", "zwolniony ze służby" - proszę bardzo, "odroczenie" - dziękujemy Panu.
Niedawno minęło 10 latek jak wyszedłem z wojska. Jest pewien plus odbytej służby wojskowej. Stosunek pracodawcy do przyszłego pracownika. Kilka razy słyszałem pytanie: Stosunek do służby wojskowej - odpowiedź "przeniesiony do rezerwy", "zwolniony ze służby" - proszę bardzo, "odroczenie" - dziękujemy Panu.
pozdro.
romero
A mi mineło 11 lat od skończonej służby zasadniczej, i tak jak mowisz po odbyciu lepiej było znalezc prace. Ale ja i tak nie zaluje tych 15 miesiecy w armii. Zabawa, zabawa i jeszcze raz zabawa - tak można nazwac moją służbe (byc moze tak dobrze trafiłem). Oczywiscie były wzloty i upadki, ale mimo wszystko milo wspominam.
Hmm, ale każdy Imigrant w wieku od 18 do 26 roku życia ma obowiazek zarejestrować sie do Selective Service, i na wypadek wojny idzie do woja. A jak wiadomo amerykańskie wojny bywają przekichane
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:
a jak to sie ma z uwzglednianiem papierkow od lekarza, w moim przypadku od okulisty? czy jezeli lekarz wypisze mi stala,poglebiajaca sie wade wzroku przy jednoczysnym astygmatyzmie, to mam szanse na D lub przynajmniej B kategorie?
i tak Cie przebadaja
Ja dostalem D bez kombinowania, z tym ze bez okularow, to jestem bardziej slepy niz kret :-/
Kolega z mniejsza wada, na innej komisji dostal Azczymstam. (i tak odsluzyl dobrowolnie w ramach kursu dla studentow)
Tylko ze to juz spory czas temu bylo.
Musisz tylko pamietać, że papier przyjmie wszystko. Pogłębiająca sie wada wzroku...to jak w tym przypadku można mieć prawo jazdy na całe życie? Będziesz musiał chodzić na badania co 5 lat. Czyli wyrabiać nowy papier...Zreszrtą jak się potem ubiegać o jakąś robotę (inżynier, technik...)
Lepiej iść do tego woja. W końcu dla magistrów to tylko 3 miesiące, ai jakiś kurs można ukończyć (dzwig, ciężarówka, czołg)
Mnie wezmą na 6 tygodni. I to tylko w lato, aby pupcia mi nie zmarzła. No i oczywiście sam sobie wybieram jednostkę!
Ot, taki przywilej
hehe a ja akurat dzisiaj miałem komisje hehe i rozchylanie pośladków (OMG PO CO TO IM?!?! NIECH MI TO KTOS POWIE ) no i bez strachu polazłem tam bo jestem chory na cukrzyce i mam kategorie D ^^
Komentarz