Wojsko --- jak go uniknac:)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • solti
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1159

Zamieszczone przez dentharg
    Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia na czas to sami przeniosa do rezerwy od razu
    Zamieszczone przez rychu_lhotse
    DOKŁADNIE!!!! My już mamy z glowy
    Zamieszczone przez Tasma
    Ja tez z tego wspanialego rocznika.
    Panowie, nie tylko Wasz rocznik taki wspaniały;-) Ja jestem z 80 i mogę pochwalić się dokładnie tym samym. Najbardziej utkwiło mi w pamięci, jak pewnien sierżant wpisując mi do książeczki odroczenie dopytywał mnie, czy jednak bym się nie zdecydował wstąpić do armii, bo wojsko bardzo potrzebuje inżynierów:-D Mimo wszystko nie przekonał mnie
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Komentarz

• nastier
      Uzależniony
      • 2005
      • 686

a jak to sie ma z uwzglednianiem papierkow od lekarza, w moim przypadku od okulisty? czy jezeli lekarz wypisze mi stala,poglebiajaca sie wade wzroku przy jednoczysnym astygmatyzmie, to mam szanse na D lub przynajmniej B kategorie?

pytam, bo komisje mam juz 8 marca i chce sie do niej dobrze 'przygotowac'

fotoblog

Komentarz

• Nicram
        Bywalec
        • 2005
        • 232

Zamieszczone przez Tasma
        Ja tez z tego wspanialego rocznika.
        A jak sie wykrecic z wojska. Na uczelni, na ktorej moja wife wyklada jest taki kierunek fizyka (bez obrazy dla tych, ktorzy skonczyli). Panowie skladaja podania, dostaja sie (oczywiscie konkurs swiadectw). Nie pokazuja sie ani raz. Pierwsze niezdane egzaminy dopiero po pol roku, po roku wyrzucaja, wtedy mozna znalesc nastepny kierunek i tak w kolko. Koszt to okolo 150 zl/rocznie (jakies wpisowe + zdjecia), zyskuje sie legitymacje studencka. Studia oczywiscie dzienne, zeby nie trzeba bylo placic czesnego.
        Mały szczegół Uczelnie mają obowiązek powiadamiać WKU o tym że dany delikwent zotał skreślony z listy studentów.
        jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Zamieszczone przez solti
          Panowie, nie tylko Wasz rocznik taki wspaniały;-) Ja jestem z 80 i mogę pochwalić się dokładnie tym samym. Najbardziej utkwiło mi w pamięci, jak pewnien sierżant wpisując mi do książeczki odroczenie dopytywał mnie, czy jednak bym się nie zdecydował wstąpić do armii, bo wojsko bardzo potrzebuje inżynierów:-D Mimo wszystko nie przekonał mnie
          Ja niby 79, ale załapałem się z 78. Pan w komisji długo nie mógł zrozumieć, jakim cudem :]

Zamieszczone przez Nicram
          Mały szczegół Uczelnie mają obowiązek powiadamiać WKU o tym że dany delikwent zotał skreślony z listy studentów.
          Dwukrotna nieusprawiedliwiona nieobecność na ćwiczeniach, informacja do dziekana, pismo do WKU, armia czeka-wzywa z daleka
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• romero
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 44

Niedawno minęło 10 latek jak wyszedłem z wojska. Jest pewien plus odbytej służby wojskowej. Stosunek pracodawcy do przyszłego pracownika. Kilka razy słyszałem pytanie: Stosunek do służby wojskowej - odpowiedź "przeniesiony do rezerwy", "zwolniony ze służby" - proszę bardzo, "odroczenie" - dziękujemy Panu.

pozdro.
            romero
            D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
            300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430ex

Komentarz

• Robert P.
              Bywalec
              • 2005
              • 240

Zamieszczone przez romero
              Niedawno minęło 10 latek jak wyszedłem z wojska. Jest pewien plus odbytej służby wojskowej. Stosunek pracodawcy do przyszłego pracownika. Kilka razy słyszałem pytanie: Stosunek do służby wojskowej - odpowiedź "przeniesiony do rezerwy", "zwolniony ze służby" - proszę bardzo, "odroczenie" - dziękujemy Panu.

pozdro.
              romero
              A mi mineło 11 lat od skończonej służby zasadniczej, i tak jak mowisz po odbyciu lepiej było znalezc prace. Ale ja i tak nie zaluje tych 15 miesiecy w armii. Zabawa, zabawa i jeszcze raz zabawa - tak można nazwac moją służbe (byc moze tak dobrze trafiłem). Oczywiscie były wzloty i upadki, ale mimo wszystko milo wspominam.
              350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• osasa
                Bywalec
                • 2005
                • 131

Zamieszczone przez KuchateK
                Fajny topic

Zapraszam tutaj Armia tylko na ochotnika
                Hmm, ale każdy Imigrant w wieku od 18 do 26 roku życia ma obowiazek zarejestrować sie do Selective Service, i na wypadek wojny idzie do woja. A jak wiadomo amerykańskie wojny bywają przekichane
                Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Komentarz

• birez
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 609

Zamieszczone przez nastier
                  a jak to sie ma z uwzglednianiem papierkow od lekarza, w moim przypadku od okulisty? czy jezeli lekarz wypisze mi stala,poglebiajaca sie wade wzroku przy jednoczysnym astygmatyzmie, to mam szanse na D lub przynajmniej B kategorie?

i tak Cie przebadaja
                  Ja dostalem D bez kombinowania, z tym ze bez okularow, to jestem bardziej slepy niz kret :-/
                  Kolega z mniejsza wada, na innej komisji dostal Azczymstam. (i tak odsluzyl dobrowolnie w ramach kursu dla studentow)
                  Tylko ze to juz spory czas temu bylo.

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez osasa
                    Hmm, ale każdy Imigrant w wieku od 18 do 26 roku życia ma obowiazek zarejestrować sie do Selective Service, i na wypadek wojny idzie do woja.
                    Szeregowy Snowboarder wystąp bo swego czasu chyba na ten temat dyskutowaliśmy w innym wątku. Prawda-li-to?
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Zielony
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2928

Kurde, mi dali A z paragrafem na wzrost 8)
                      Że niby do czołgu, ani do łodzi podwodej nie wejdę czy cuś...
                      sigpic

Komentarz

• romero
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 44

Zamieszczone przez marcingreen
                        Kurde, mi dali A z paragrafem na wzrost 8)
                        Że niby do czołgu, ani do łodzi podwodej nie wejdę czy cuś...
                        Jesteś wysoki? To lipa. Wojska reprezentacyjne. Będziesz pilnował pomnika:wink:
                        D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
                        300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430ex

Komentarz

• Zielony
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2928

Zamieszczone przez romero
                          Jesteś wysoki? To lipa. Wojska reprezentacyjne. Będziesz pilnował pomnika:wink:
                          Kurde, to może zacznę się uczyć na trąbce grać

Na konia go! na konia!!

Swoją drogą dobrze, że konie nie 'leją' jak psy, bo niedajboże by się zdarzyło gdzieś w eskorcie koni delegować Kaczyńskiemu
                          sigpic

Komentarz

• mruczek
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 240

Zamieszczone przez nastier

Musisz tylko pamietać, że papier przyjmie wszystko. Pogłębiająca sie wada wzroku...to jak w tym przypadku można mieć prawo jazdy na całe życie? Będziesz musiał chodzić na badania co 5 lat. Czyli wyrabiać nowy papier...Zreszrtą jak się potem ubiegać o jakąś robotę (inżynier, technik...)

Lepiej iść do tego woja. W końcu dla magistrów to tylko 3 miesiące, ai jakiś kurs można ukończyć (dzwig, ciężarówka, czołg)
                            Mnie wezmą na 6 tygodni. I to tylko w lato, aby pupcia mi nie zmarzła. No i oczywiście sam sobie wybieram jednostkę!
                            Ot, taki przywilej

Komentarz

• Venio
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1084

hehe a ja akurat dzisiaj miałem komisje hehe i rozchylanie pośladków (OMG PO CO TO IM?!?! NIECH MI TO KTOS POWIE ) no i bez strachu polazłem tam bo jestem chory na cukrzyce i mam kategorie D ^^

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez Venio
                                hehe a ja akurat dzisiaj miałem komisje hehe i rozchylanie pośladków (OMG PO CO TO IM?!?! NIECH MI TO KTOS POWIE )
                                Gdybyś czytał Kubusia Puchatka to byś wiedział
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...