Ostrzeżenie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MarekC
    Uzależniony
    • 2005
    • 647

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Właśnie, ja decyduje. A nie operator czy drugi abonent. Wyobraź sobie, że ustawiam taką maszynę na swoim numerze domowym. Dzwonisz do mnie nie świadomy niczego i co? Masz płacić mi miliony za to, że do mnie zadzwoniłeś? Bo przecież zadzwoniłeś, czyli chciałeś.

To trochę jak z słynnym powiedzeniem Kerna, które sparafrazowane do tej sytuacji brzmiałoby: "Każda kobieta zgadza się na gwałt, jeśli nie nosi pasa cnoty".
    Tomasz, wybacz ale więcej nic nie zdradzę. Może oprócz tego, że kolega zajmujący się zabezpieczeniami pokazał mi jak za pomocą ogólnie dostępnego urządzenia ( nie zwykłego telefonu) dzwonił do mnie z ID dowolnej strony wybierającej !!. jaja sobie robiliśmy z ludzi, którzy byli akurat na wczasach, za numer dzwoniący podstawialiśmy np. numer jednego z dyrektorów i szło ... I były rekordy bilingowe tego połaczenia, tyle że był to ekperyment i zostały usunięte....
    teraz wyobraź sobie, ze na linii na którą dzwonisz jest podpięte coś takiego, usługa CLIP (identyfikacja numeru dzwoniącego). Twój numer jest zapamietywany i w pewien sposób (nie zdradzę jaki) generowane są "z Twego numeru" połaczenia... Acha .. urządzonko kosztuje kilkaset $
    Ostatnio edytowany przez MarekC; 2175.
    Pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• pn_
      Zablokowany
      • 2005
      • 857

Zamieszczone przez MarekC
      Tomasz, wybacz ale więcej nic nie zdradzę. Może oprócz tego, że kolega zajmujący się zabezpieczeniami pokazał mi jak za pomocą ogólnie dostępnego urządzenia ( nie zwykłego telefonu) dzwonił do mnie z ID dowolnej strony wybierającej !!. jaja sobie robiliśmy z ludzi, którzy byli akurat na wczasach, za numer dzwoniący podstawialiśmy np. numer jednego z dyrektorów i szło ... I były rekordy bilingowe tego połaczenia, tyle że był to ekperyment i zostały usunięte....
      teraz wyobraź sobie, ze na linii na którą dzwonisz jest podpięte coś takiego, usługa CLIP (identyfikacja numeru dzwoniącego). Twój numer jest zapamietywany i w pewien sposób (nie zdradzę jaki) generowane są "z Twego numeru" połaczenia... Acha .. urządzonko kosztuje kilkaset $
      Umiesz ladne basnie opowiadac, moze bys wydawnictwo otworzyl, dorobisz sobie :-D

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez MarekC
        Kolejny dowód, że to wina burdelu w TPSA.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MarekC
          Uzależniony
          • 2005
          • 647

Kolejny dowód, że to wina burdelu w TPSA.
          Tomek, nie wina burdelu tam (choć faktycznie jest) ile niedoskonałości protokołów telekomunikacyjnych. Podobnie jak w IP nie wszystko jest do końca i jednoznacznie zdefiniowane i opisane i takie "luki" są wykorzystywane przez różnej maści hackerów (jak w internecie).
          To jest zupełnie tak samo, jak np. niedoskonały AWB w 350d. Jeden tłumaczy to sobie niedoskonałościami algorytmu, niejednorodnym światłem, itd...i nie zwracając na to uwagi cieszy się sprzętem, a drugi zaś (jak Ty wobec TP) reprezentuję postawę życzeniową - chce super balansu i nie obchodzą go jakieś ograniczenia, bo płaci i wymaga...
          Ostatnio edytowany przez MarekC; 2175.
          Pozdrawiam
          Marek

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

TPSA używa złych protokołów więc ponosi odpowiedzialnośc za ich błędy. Gdy TCP/IP zainstaluje sobie sam, to ja za to odpowiadam.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MarekC
              Uzależniony
              • 2005
              • 647

TPSA używa złych protokołów więc ponosi odpowiedzialnośc za ich błędy. Gdy TCP/IP zainstaluje sobie sam, to ja za to odpowiadam.
              Używa bo nie ma wyboru - innych nie ma :-(. Tych samych używa każdy z operatorów, gdyż określają je międzynarodowe zalecenia ITU-T. Jak widzisz najlepiej wogóle nie używać telefonu :-)

Z rachunkami to dopiero mogą się rozpocząć przeboje, gdy ludziska zaczną korzystać z możliwości przenoszenia numerów między operatorami. W RP przyjęto zasadę realizacji tego za pomocą przekierowań . Dokłądniej orginalny numer zostaje u pierwszego operatora, a wywołania nań są kierowane na inny fizyczny numer u nowego. U pierwszego zostaje on odpowiednio zabezpieczony, by nikt nie mógł z niego dzwonić. W przypadku wychodzących - chyba u nowego podmieniany jest numer fizyczny na ten przeniesiony, ale musze się upewnić. Gdyby przysło mi się przeprowadzić, to zmienię numer na nowy..
              Pozdrawiam
              Marek

Komentarz

• maro25
                Początki nałogu
                • 2005
                • 318

a do mnie już 2 razy dzwonili w ostatnim miesiącu, że wygrałem wycieczkę i wystarczy oddzwonić ale na szczęście już o tym wiedziałem

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Do mnie tez dzwonili z wycieczka... odmruknalem panie ze mhm, oczuwiscie oddzwonie zaraz.
                  Oczywiscie nie oddzwonilem, choc nie wiedzialem o takim numerze - tknela mnie wrodzona czujnosc ze jak cos jest za darmo to musi w tym byc jakis haczek .

Komentarz

Pracuję...