Zdjęcia ślubne zawodowca !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • -=Festyk=-
    Uzależniony
    • 2005
    • 666

Zamieszczone przez Auwo
    -=Festyk=- to na pewno nie Ty - byłem gościem na tym ślubie i poznałbym Twoją mordeczkę
    No ja też sobie nie przypominam,że bym się ostatnio na jakimś ślubie znalazł A może to był Pszczola?Może u niego po avatarze też dojdziesz?

||Galeria

Komentarz

• Pszczola
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1760

Generalnie staram sie na slubach/weselach nie bywac. W zyciu zaliczylem chyba tylko 3. W tym wlasny.
      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Auwo
        Uzależniony
        • 2004
        • 928

Nie no Pszczola to by mi się od razu w oko rzucił - nie zmienia avataru od dluższego czasu

Komentarz

• Pszczola
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1760

No i przede wszystkim to bym sie kolegom z forum na slubie przedstawil zapewne.
          EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

Zamieszczone przez Auwo
            Innych nie mogę pokazać bo jak widzisz awantura o ochronę wizerunku została wywiązana przez osoby trzecie
            zadnych czarnych paskow, teraz okulary sa w modzie :-)... moim zdaniem jest tak:
            1. zdjecia sa nedzne s pkt. widzenia fotografa
            2. zdjecia sa super pamiatka i sa jedna z najwspanialszch pamiatek dla mlodych

nie mozesz im tego odebrac, ale mozesz po cichu wziasc adres tego fotografa i ostrzec nastepne pary przed nim...
            Instagram

Komentarz

• htx
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 48

Zamieszczone przez Jac
              zadnych czarnych paskow, teraz okulary sa w modzie :-)
              a ja okulary mam schowane ;-) - bez urazy

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Zamieszczone przez htx
                a ja okulary mam schowane ;-) - bez urazy
                w okularach czy bez, tak czy tak wydaje mi się, że widzisz ciemność ?
                sigpic

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

Zamieszczone przez marcingreen
                  w okularach czy bez, tak czy tak wydaje mi się, że widzisz ciemność ?
                  nie ciemnosc tylko g..o
                  Instagram

Komentarz

• Venio
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1084

Zamieszczone przez Jac
                    nie ciemnosc tylko g..o
                    moim zdaniem to on juz widzi dwunastnice

Komentarz

• djtermoz
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 995

W ostatni weekend bylem wlasnie na slubie kumpla wiec moge sie na swiezo podzielic wrazeniami na temat pracy zawodowego fotografa. Pani fotograf ze srednioformatowym Pentaksem skasowala za to chyba $8000 ale na moje oko to sie specjalnie nie napracowala. Wygladalo to bardzo standardowo. Druhny i para mloda na schodach kosciola, fotki przed slubem, fotki w czasie przysiegi, fotki na imprezie. Praktycznie wszystkie pozowane. Zero naturalnych ujec, zadnej reporterki (moze ze wzgledu na sredni format?). Przed kosciolem ze wzgledu na popoludniowe slonce panna mloda miala pol twarzy w cieniu i ciemny pas na sukni. Nie wiem jak fotograf to poprawi w ciemni. Podobnie w czasie przyjecia ustawila wszystkich pod sciana, walnela flashem po oczach i po takiej sesji poszla do domu.

Ja nawet nie bylem poproszony o robienie zdjec. Wzialem aparat bo to lubie i kombinowalem zeby cos z tego wyszlo. A musze przyznac ze robienie fotek tanczacych ludzi w polmroku gdzie swiatla brakuje zawsze jest dosc trudne. Moze dlatego fotografowie unikaja takiego tematu slubnego.

No ale uporalem sie z ponad setka fotek i niektore wyszly nawet niezle. W kazdym razie znacznie lepiej niz te w pierwszym poscie w tym watku.
                      djtermoz@pbase

Komentarz

• mario1275
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 420

djtermoz - nie dziw się, młodzi nie oczekują artystycznych fotografii są wyjąki ale oni wtedy szukają albo znają fotografów - w takim wypadku jak opisujesz to tylko sięzastanawiam po co średnim formatem się męczyć - ale może takie zwyczaje zasada jest taka że im więcej młodzi wydająna wesele tym droższego wybierają fotografa - bo przecierz jak drogi to musi być dobry
                        www.modelownia.pl

Komentarz

• Venio
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1084

Zamieszczone przez mario1275
                          djtermoz - nie dziw się, młodzi nie oczekują artystycznych fotografii są wyjąki ale oni wtedy szukają albo znają fotografów - w takim wypadku jak opisujesz to tylko sięzastanawiam po co średnim formatem się męczyć - ale może takie zwyczaje zasada jest taka że im więcej młodzi wydająna wesele tym droższego wybierają fotografa - bo przecierz jak drogi to musi być dobry
                          czyli nie opłaca sie być tanim

Komentarz

• mario1275
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 420

mniej więcej, mi sumienie nigdy nie pozwalało ździerać traktowałem to jako super okazję do robienia zdjęć - robisz zdjecia ludziom, nikt cię za to nie opieprza, płacą ci za to, jak robisz na weselu to jeszcze dostaniesz połówkę do domupolecam niezła zabawa, niestety musiałem to zostawić z braku czasu
                            www.modelownia.pl

Komentarz

• Jarek Jaworski
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 335

zdzierac???!!! Zawsze sie dziwie jak ktos tak ocenia prace fotografa. Przeciez PRZED wykonaniem zlecenia przedstawiasz zakres pracy i kwote jaka za to chcesz otrzymac. Jesli dla kogos jest to za drogo, rezygnuje. Sprawa jest jasna.
                              Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• przemo_21
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 120

Ten kto robi zdjęcia amatorsko to może mu się wydawać jak weźmie za ślub 1000zł to jest dużo, bo to prawie czysty sam zysk. Wtedy może pomyśleć iż zdziera z młodych. Natmiast jako firma to część wynagrodzenia idzie do skarbonki państwa i przez to sam zysk mniejszy.
                                Inny powód; Dla jednych zdjęcia ślubne to tylko zdjęcia na ślubie i potem zrzut z karty i wydruk. Inni długo siedzą nad nimi w kompie i doprowadzają je do przyzwoitego stanu. Wtedy wynagrodzenie nie jest za małe wręcz przecwnie.

Komentarz

Pracuję...