Ceny używanych 5D MKII

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaś
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 2601

Odp: Ceny używanych 5D MKII

"bo to polska właśnie" tu nic nie jest normalne
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• koraf
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1748

O tym, że 5dII jest bardzo dobrą puszkę nie trzeba nikogo przekonywać i dlatego trzyma cenę, parę tygodni temu sprzedałem swój egzemplarz w bardzo dobrym stanie z przebiegiem 18K za 4,9k i poszedł w trzy dni.

Komentarz

• crazy
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1554

Zamieszczone przez koraf
        O tym, że 5dII jest bardzo dobrą puszkę nie trzeba nikogo przekonywać i dlatego trzyma cenę, parę tygodni temu sprzedałem swój egzemplarz w bardzo dobrym stanie z przebiegiem 18K za 4,9k i poszedł w trzy dni.
        Nie wiem czy zauważyłeś ale pisałem o cenie zbliżonej do Twojej ale o zdecydowanie większym przebiegu
        Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• kurczeblade
          Początki nałogu
          • 2012
          • 337

Zamieszczone przez koraf

Przecież to dobra cena !
          Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)

Komentarz

• crazy
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1554

Zamieszczone przez kurczeblade
            Przecież to dobra cena !
            Ta od korafa owszem ale nie od kogoś to chce taka samą za 150tyś przebiegu

Komentarz

• koraf
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1748

Zamieszczone przez crazy
              Też tak myślę :grin:

Komentarz

• igor58
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1872

ceny na pewno spadną po wejściu 6d
                kto nie ma wielkiego parcia na FF, powinien poczekać
                ktoś już napisał: sprzęt jest wart tyle, ile kupujący chce za niego zapłacić
                aparaty (bez szkieł) to jednak tylko elektronika, która szybko tanieje; tanie, używane FF to już niedługa przyszłość
                sam, póki co, nie jestem zainteresowany ani nówką, ani używką (brak wiary w magię FF)

Komentarz

• horak
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 589

Na pewno to kiedyś umrzemy. Wcale nie muszą ceny spaść po premierze 6d. Dobrym przykładem może być tu oczywiscie w cudzysłowie wielka obniżka cen 50d po premierze jago godnego następcy.
                  Na szczeście 6d to jak dla mnie żaden nastęca 5d2 tylko kolejny model w ofercie Canona

Komentarz

• koraf
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1748

Zamieszczone przez horak
                    Na pewno to kiedyś umrzemy. Wcale nie muszą ceny spaść po premierze 6d. Dobrym przykładem może być tu oczywiscie w cudzysłowie wielka obniżka cen 50d po premierze jago godnego następcy.
                    Na szczeście 6d to jak dla mnie żaden nastęca 5d2 tylko kolejny model w ofercie Canona
                    I oby okazał się dobry, gdyż canon ostatnio nie ma dobrej passy z nowymi modelami, a z nowymi szkłami szczególnie. Co do przyszłości FF wróżę, że tak szybko nie zastąpią jej bezlusterkowce, mam jeden i drugi system i pełna klatka daje lepszy obrazek w ogólnym tego słowa rozumieniu.

Komentarz

• Merde
                      Grzeczny i układny podpis
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez crazy
                      Pijesz do oferty kolegi komarsnk?: http://www.canon-board.info/sprzedam...1-2l-ii-87566/
                      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• crazy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1554

Nie, od dłuższego czasu przeglądam allegro, gdzie takowych pełno a oferte zobaczyłem niedawno na forum, jednakże tez jest ona w temacie wątku :P

Komentarz

• fro
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 160

Mnie cena nie dziwi, bo to świetny aparat a canon poza lepszym AF niewiele zaproponował w mkIII. Mnie bardzo dziwi brak zróżnicowania cen używek.
                          Sam mam 5d mkII i rozważałem jego sprzedaż - nowy model kusi a na swoje zabawki na szczęście zarabiam sam. Amator to słowo które mnie doskonale określa i jak mam sprzedać puszkę z przebiegiem 10tys i w stanie fabrycznym za 5tys , tak jak profi puszkę z przebiegiem 150tys to... puszka zostaje w domu

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez crazy
                            Pisałem o podwyżce cen o których widac nie doczytałeś , kolejna sprawa nic nie jest naciągane wystarczyło zadzwonic do Sławka i sie dopytać o cenea potem pisac o licytacji. Nie raz u niego kupowałem w cenie licytacji. To że nie brakuje mi kasy nie znaczy że lubie za to samo przepłacać tyle kasy Szkoda, że tego nie rozumiesz i masz tak prostolinijne myślenie

Pozdrawiam
                            Prostolinijne myślenie pozwala unikać dywagacji na temat ..... zbyt wydumanych
                            Zgadzam się, że nie warto przepłacać, ale przecież to Ty podałeś cenę 6500zł za nowy. Za tyle nawet TIP nie sprzeda, bo musi przecież coś zarobić.
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• crazy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1554

Bolek - o tą cene sie nie martw bo w tym juz moja głowa aby takowa otrzymać

Myślę, że tyle w temacie

Komentarz

• Goomis
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1893

Ja ostatnio w sumie można powiedzieć, że już sprzedałem Swoje pierwsze 5D2 z przebiegiem około 140tys. + grip zamiennik za 4300zł i uważam to za cenę adekwatną do stanu sprzętu. Chociaż z drugiej strony zastanawiam się jak to jest, że ludzie kupują jeszcze 5D1 (7letnią puszkę!) za 3-3,5k. To jest dopiero chore.
                                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

Pracuję...