Ceny używanych 5D MKII

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • canon_user
    Coś już napisał
    • 2013
    • 76

Odp: Ceny używanych 5D MKII

We wrześniu tego roku, swój wyjątkowo zadbany egzemplarz 5D Mark II wraz z oryginalnym gripem, sprzedałem za kwotę 6 000,00 zł. Trochę żałuję swojej decyzji jednak tak być musiało.

Komentarz

• jaś
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 2601

Zamieszczone przez Bolek02
      Jak to ? 3650zł za używany 5D2 to drogo ? Panowie , bez żartów, to podejrzanie tanio
      Cena realistyczna, pytanie tylko ile ślubów zrobił i ile jeszcze pociągnie.
      Jestem szumofobem
      S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
      Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Raideur
        Początki nałogu
        • 2011
        • 265

Zamieszczone przez jaś
        Te korpusy są jak auta od niemca, jeździł dziadek i tylko w niedzielę do kościoła tylko skąd ten przebieg. Dlatego korpusy kupuję nowe .
        Mylisz sie kolego i za bardzo generalizujesz, sam sprzedalem korpus 5dmkII jednemu z forumowiczow i uwierz mi ze z nim tak bylo jak piszesz, wez pod uwage ze taki amator jak ja jak nie ma czasu to nie fotografuje wiec aparat lezy na polce,a odsprzedalem bo wyszedl mk3.

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Bywa rozmaicie i można wygarnąć porządny egzemplarz z minimalnym przebiegiem 5-10k ale wtedy trzeba zapłacić ok.5000zł. Za 3650zł nie należy oczekiwać cudów.
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• michael_key
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2129

(...) można wygarnąć porządny egzemplarz z minimalnym przebiegiem 5-10k ale wtedy trzeba zapłacić ok.5000zł.
            Jak najbardziej. W mojej ocenie na niezakatowany egzemplarz raczej się wyda od 4500 do 5000 zł.

Komentarz

• Roy P
              Bywalec
              • 2010
              • 169

Zamieszczone przez jaś
              Te korpusy są jak auta od niemca, jeździł dziadek i tylko w niedzielę do kościoła tylko skąd ten przebieg. Dlatego korpusy kupuję nowe .
              Kupując używany sprzęt warto trochę pomyśleć, co dla wielu nie jest łatwe.
              Jak ktoś wystawia sprzęt w cenie poniżej średniej rynkowej to zazwyczaj coś z nim jest nie tak. Np. duzy przebieg, uszkodzenia, itp. Sam rok temu sprzedawałem 5Dmk2 w świetnym stanie i na gwarancji i wystawiłem go w cenie powyżej średniej a i tak się bili. Faktem jest jednak to, że są aparaty (np. 5Dmk2), które służą do zarabiania więc jest większe ryzyko zajechanej sztuki

Komentarz

• Raideur
                Początki nałogu
                • 2011
                • 265

Roy P Mylisz sie piszac ze sa to glownie aparaty do celow zarobkowych, choc moze w krajach jak np Polska to moze i prawda gdzie trzeba ze dwa miesiace albo i dluzej pracowac by sobie taki aparat kupic wiec ktos kto juz kupi to raczej by zarabiac?
                Wiedz JEDNAK ze w krajach lePiej roziwnietych, wielu pasjonatow uzywa takie modele lub jeszcze z wyzszej polki by porobic zdjecia w czasie wolnym lub na wycieczce.

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Nie ważne czy kupujesz aparat do celów komercyjnych czy też dla przyjemności. Cena zawsze jest wykładnią jego stanu faktycznego - wyglądu, przebiegu, wyposażenia itp. ...........
                  Czasem warto więcej zapłacić, jeśli stan jest wzorcowy i w pełni udokumentowany
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• becekpl
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 4318

Cena zawsze jest wykładnią jego stanu faktycznego - wyglądu, przebiegu, wyposażenia itp. ...........
                    tak ci się tylko wydaje
                    nie każda okazja to oszustwo
                    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Roy P
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 169

Zamieszczone przez Raideur
                      Roy P Mylisz sie piszac ze sa to glownie aparaty do celow zarobkowych, choc moze w krajach jak np Polska to moze i prawda gdzie trzeba ze dwa miesiace albo i dluzej pracowac by sobie taki aparat kupic wiec ktos kto juz kupi to raczej by zarabiac?
                      Wiedz JEDNAK ze w krajach lePiej roziwnietych, wielu pasjonatow uzywa takie modele lub jeszcze z wyzszej polki by porobic zdjecia w czasie wolnym lub na wycieczce.
                      Uciekło mi jedno słówko i powinno być często służą do zarabiania.
                      Dlatego trzeba uważać przy zakupie niektórych modeli nieco bardziej.
                      Po za tym co za znaczenie ma kto i po co kupuje taki aparat w innym kraju skoro i tak większość transakcji w Polsce odbywa się lokalnie.
                      Ja sam jestem amatorem i używałem 5Dmk2 a teraz mam 5Dmk3 tylko po to by pstrykać dzieciaki i widoczki

Komentarz

• Raideur
                        Początki nałogu
                        • 2011
                        • 265

Okazje sa i zawsze beda, bo ktos kto zakupuje na aparat powinienm sie z tym liczyc ze przy odsprzedazy nie otrzyma tyle ile zaplacil; wiec trzeba sobie uzmyslowic ze juz samo kupno to strata i nie ma co sie przejmowac jesli przy odsprzedazy trzeba duuuzo zmniejszyc cene, pisze oczywiscie o amatorach
                        Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Zamieszczone przez becekpl
                          tak ci się tylko wydaje
                          nie każda okazja to oszustwo
                          Nic mi się nie wydaje - to czysta ekonomia i nic więcej.
                          Nikt się nie pozbywa prawie nowego sprzętu za ułamek jego pierwotnej ceny.
                          Takie cuda to były tylko w ERZE, ale mało kto pamięta.

Komentarz

• becekpl
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 4318

a ok, to pewnie mi się wydaje ze mam fajny sprzęt, a tak naprawdę to pewnie mam małpkę
                            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• namoamo
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 928

Nic mi się nie wydaje - to czysta ekonomia i nic więcej.
                              Nikt się nie pozbywa prawie nowego sprzętu za ułamek jego pierwotnej ceny.
                              Takie cuda to były tylko w ERZE, ale mało kto pamięta.
                              Nie masz racji, na szczęście ;-)
                              Flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Doświadczenie mi pokazuje że raczej kolega Bolek02 marację.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...