Cennik fotografa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez _igi
    W kolorowych się trzymają, ceny zależą od ilości sprzedanych numerów i ilości reklam w nich zawartych. Z tego co się orientuję, z perspektywy młodego i średnio doświadczonego fotografa (2 lata pracy w zawodzie), 100 za zdjęcie do pisma to średnia, jakiekolwiek zlecenia zewnętrzne to 200 za zdjęcie. Zazwyczaj najwięcej i najchętniej płacą za duże sesje portretowe i "reportażówki" (paparazzi). Kwestia kontaktu z ludźmi, wyrobienia sobie nazwiska i znajomości i (co chyba najważniejsze) trzymania się terminów. Potem jakoś to leci.
    A ile płaca za paparazzi? Powiedzmy, że na zdjęciu jest pijana, popularna gwiazda z blantem w zębach, a zdjęcie jest zrobione z 2 metrów?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Im większa gwiazda i mocniejszy spliff tym więcej. Ja np. za zdjęcie lokalnej gwiazdy z popularnym w zębach (z 2 metrów, albo i bliżej) nie doostałem ani grosza ...ale gdyby to był Majkiel Dżekson to podejrzwam że pieniądze byłyby na prawdę przystojne.
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Zamieszczone przez jacek_73
        gdyby to był Majkiel Dżekson to podejrzwam że pieniądze byłyby na prawdę przystojne.
        A jak by było zrobione wczoraj, to na pewno szło by w miliony.

Ja całkiem powaznie. Powiedzmy, ze gwiazda z wyższej, polskiej półki.
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Sergiusz
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2708

Zamieszczone przez dinderi
          A jak by było zrobione wczoraj, to na pewno szło by w miliony.

Ja całkiem powaznie. Powiedzmy, ze gwiazda z wyższej, polskiej półki.
          Wszystko przed Wami http://www.majkel4michael.pl/kontakt.html
          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• _igi
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2035

A ile płaca za paparazzi? Powiedzmy, że na zdjęciu jest pijana, popularna gwiazda z blantem w zębach, a zdjęcie jest zrobione z 2 metrów?
            Mi parę razy chcieli płacić koło trójki za rubrykę imprezowiczów na miesiąc. Dokładniej nie wiem, bo takie rzeczy omijam szerokim łukiem.

Tak czy siak, czy się stoi czy się leży, trzy tysiące się należy. Niestety dosłownie, i jeszcze lepiej jak leży
            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Zamieszczone przez _igi
              Mi parę razy chcieli płacić koło trójki za rubrykę imprezowiczów na miesiąc. Dokładniej nie wiem, bo takie rzeczy omijam szerokim łukiem.
              Za takie zdjęcie, czy za miesiąc latania z aparatem za gwiazdami? Przepraszam, nie zrozumiałem dokładnie.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

Za takie zdjęcie, czy za miesiąc latania z aparatem za gwiazdami? Przepraszam, nie zrozumiałem dokładnie.
                za rubrykę kilkudziesięciu takich zdjęć. A to, czy będziesz to robić*jeden dzień czy miesiąc, to już mało kogo obchodzi :smile:
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• jacek_73
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2587

Zamieszczone przez Sergiusz
                  Jednak wolałbym NIE :grin:

Dzięki Igi :-) jednak myślę że te trzy tysiące to i tak za coś co do tematu niewiele wnosi (czyt. zdjęcia nawalonych gwiazd, których i tak wszyscy wiedzą że chleją i ćpają na potęgę :rolleyes. Za zdjęcie np. palącego opium jednego z kardynałów z 2 metrów pieniądze byłyby bardziej dostojne...tak mi się wydaje.
                  Jestę fotografę
                  miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Zamieszczone przez jacek_73
                    Jednak wolałbym NIE :grin:
                    Znałem tego majkela dżeksona z widzenia. Mówiliśmy sobie dzień dobry. Wydaje mi się, że dałbyś radę.
                    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

Pracuję...