FotoIt a polska dystrybucja
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Generalnie dobrze byłoby, żeby to użytkownicy zweryfikowali. Ja osobiście pierwszy raz słyszę, żeby padło VC w jakimkolwiek Tamronie, no ale wiecie, ja to ja
O obiektywach wiem prawie wszystko
-
Czyli jestem pierwszy, komu padła stabilizacja...? a może wszystko jest Ok, tylko starzeje się i ręce bardziej drżą...
Komentarz
-
Że jest niezły to wiadomo.
Co do serwisu to ciągle czekamy na info od szmbonura
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
już trzeci tydzień siedzi w serwisie, podobno w Fototechnice nie mają potrzebnej części i czekają na dostawę. Trochę się dziwię że opłaca się im to naprawiać, tej klasy obiektyw, powinni od razu wymieniać, tym bardziej że mechanizm stabilizacji to chyba znaczący element tego szkła... z drugiej strony jakby miał mi się trafić mydlany egzemplarz, to niech naprawiają bo z tego zadowolony jestem...Komentarz
-
Na pewno leży w Fototechnice ? To był obiektyw z gwarancją Fototechniki ?już trzeci tydzień siedzi w serwisie, podobno w Fototechnice nie mają potrzebnej części i czekają na dostawę. Trochę się dziwię że opłaca się im to naprawiać, tej klasy obiektyw, powinni od razu wymieniać, tym bardziej że mechanizm stabilizacji to chyba znaczący element tego szkła... z drugiej strony jakby miał mi się trafić mydlany egzemplarz, to niech naprawiają bo z tego zadowolony jestem...O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
A wiesz że nie jestem tego pewien... takiej informacji udzielił mi sprzedawca u którego kupowałem obiektyw i tam też wysłałem go na gwarancji..., nie pomyślałem o tym żeby miał jakiś interes oszukiwać mnie w informacji co aktualnie dzieje się z moim obiektywem...Komentarz
-
Czyli już wszystko (dla mnie) jasne. Wierz mi, że jeśli kupiłbyś normalny obiektyw z polskiej dystrybucji, to już dawno miał byś w domu naprawiony.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Rozumiem, że kupując wątkowy obiektyw od Ciebie mam zapewnienie (tutaj na forum publicznym), że jeśli, nie daj boże, coś się stanie reklamacja będzie załatwiona bezproblemowo
Bo z tego pisze szambonur to ten serwis delikatnie trąci dziadostwem :sad:
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Napisalem, ze z POLSKIEJ DYSTRYBUCJI, nie tylko u mnie. Obiektyw o ktorym mowa nie mial polskiej gwarancji tylko gwarancje sklepu i oczywiscie wina za opoznienia jest zrzucana na serwis. Przeciez klient moze zadzwonic do serwisu i dowiedziec sie, co sie dzieje ze sprzetem.Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Tylko że to sprzedawca wymienił pierwszy nazwę Fototechnika, osobiście wcześniej nie miałem pojęcia kto się zajmuje Tamronami w Polsce. Może to jest tak, że sprzedawca bierze na siebie ryzyko reklamacji, sprowadza na własną rękę obiektywy, następnie z własnych środków pokrywa ewentualne naprawy właśnie w tejże firmie?Komentarz
-
Tak bywa, a czy tak jest w Twoim przypadku - to przecież Ty wiesz najlepiej jako klient (przecież była karta gwarancyjna przez kogoś wystawiona).
Jeśli masz numer seryjny dzwoń i dowiaduj się bezpośrednio, a jeśli chodzi o informację uzyskaną od sprzedawcy - zawsze trzeba to podzielić przez dwa.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Karta gwarancyjna była wystawiona na sprzedawcę, ale wydawało mi się iż to jest normalna procedura..., nie mam doświadczenia w handlu... W środę zadzwonię do Fototechniki i spróbuje się dowiedzieć po numerze seryjnym czy trafił do nich taki obiektyw i na jakich zasadach.Komentarz
-
Komentarz
-
Widać w tych górach podddałeś tego delikatesa zbyt ostrym testom, być może rzeczywiście stabilizacja jeszcze się w nich nie psuje bo to dość nowy produkt i nie mają części zamiennych btw ********ą masz galerię górską
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.plKomentarz
Komentarz