FotoIt a polska dystrybucja

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szambonur
    Uzależniony
    • 2011
    • 712

FotoIt a polska dystrybucja

Zamieszczone przez gavin
    Serwis na podstawie 17-50 2.8 wygląda tak, że kumplowi padł AF po roku i naprawili go w 2 tygodnie. Tylko, że po powrocie zrobił się mega mydlany. Sold.
    Czyli dostał inny egzemplarz..., tak jak wspominałem wcześniej, mój 70-300 padł po pół roku użytkowania..., wierzę iż jestem tylko wyjątkiem...
    Moje zdjęcia na canon-board.info
    Facebook
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Generalnie dobrze byłoby, żeby to użytkownicy zweryfikowali. Ja osobiście pierwszy raz słyszę, żeby padło VC w jakimkolwiek Tamronie, no ale wiecie, ja to ja
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• szambonur
      Uzależniony
      • 2011
      • 712

Zamieszczone przez Cichy
      Generalnie dobrze byłoby, żeby to użytkownicy zweryfikowali. Ja osobiście pierwszy raz słyszę, żeby padło VC w jakimkolwiek Tamronie, no ale wiecie, ja to ja
      Czyli jestem pierwszy, komu padła stabilizacja...? a może wszystko jest Ok, tylko starzeje się i ręce bardziej drżą...
      Facebook

Komentarz

• jacek_73
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2587

Że jest niezły to wiadomo.
        Co do serwisu to ciągle czekamy na info od szmbonura
        Jestę fotografę
        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• szambonur
          Uzależniony
          • 2011
          • 712

Zamieszczone przez jacek_73
          Że jest niezły to wiadomo.
          Co do serwisu to ciągle czekamy na info od szmbonura
          już trzeci tydzień siedzi w serwisie, podobno w Fototechnice nie mają potrzebnej części i czekają na dostawę. Trochę się dziwię że opłaca się im to naprawiać, tej klasy obiektyw, powinni od razu wymieniać, tym bardziej że mechanizm stabilizacji to chyba znaczący element tego szkła... z drugiej strony jakby miał mi się trafić mydlany egzemplarz, to niech naprawiają bo z tego zadowolony jestem...
          Facebook

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

Zamieszczone przez szambonur
            już trzeci tydzień siedzi w serwisie, podobno w Fototechnice nie mają potrzebnej części i czekają na dostawę. Trochę się dziwię że opłaca się im to naprawiać, tej klasy obiektyw, powinni od razu wymieniać, tym bardziej że mechanizm stabilizacji to chyba znaczący element tego szkła... z drugiej strony jakby miał mi się trafić mydlany egzemplarz, to niech naprawiają bo z tego zadowolony jestem...
            Na pewno leży w Fototechnice ? To był obiektyw z gwarancją Fototechniki ?

Komentarz

• szambonur
              Uzależniony
              • 2011
              • 712

Zamieszczone przez Cichy
              Na pewno leży w Fototechnice ? To był obiektyw z gwarancją Fototechniki ?
              A wiesz że nie jestem tego pewien... takiej informacji udzielił mi sprzedawca u którego kupowałem obiektyw i tam też wysłałem go na gwarancji..., nie pomyślałem o tym żeby miał jakiś interes oszukiwać mnie w informacji co aktualnie dzieje się z moim obiektywem...
              Facebook

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7450

A wiesz że nie jestem tego pewien... takiej informacji udzielił mi sprzedawca u którego kupowałem obiektyw i tam też wysłałem go na gwarancji..., nie pomyślałem o tym żeby miał jakiś interes oszukiwać mnie w informacji co aktualnie dzieje się z moim obiektywem...
                Czyli już wszystko (dla mnie) jasne. Wierz mi, że jeśli kupiłbyś normalny obiektyw z polskiej dystrybucji, to już dawno miał byś w domu naprawiony.
                Ostatnio edytowany przez Cichy; 343. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• jacek_73
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2587

Zamieszczone przez Cichy
                  Czyli już wszystko (dla mnie) jasne. Wierz mi, że jeśli kupiłbyś normalny obiektyw z polskiej dystrybucji, to już dawno miał byś w domu naprawiony.
                  Rozumiem, że kupując wątkowy obiektyw od Ciebie mam zapewnienie (tutaj na forum publicznym), że jeśli, nie daj boże, coś się stanie reklamacja będzie załatwiona bezproblemowo Bo z tego pisze szambonur to ten serwis delikatnie trąci dziadostwem :sad:
                  Jestę fotografę
                  miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Cichy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 7450

Zamieszczone przez jacek_73
                    Rozumiem, że kupując wątkowy obiektyw od Ciebie mam zapewnienie (tutaj na forum publicznym), że jeśli, nie daj boże, coś się stanie reklamacja będzie załatwiona bezproblemowo Bo z tego pisze szambonur to ten serwis delikatnie trąci dziadostwem :sad:
                    Napisalem, ze z POLSKIEJ DYSTRYBUCJI, nie tylko u mnie. Obiektyw o ktorym mowa nie mial polskiej gwarancji tylko gwarancje sklepu i oczywiscie wina za opoznienia jest zrzucana na serwis. Przeciez klient moze zadzwonic do serwisu i dowiedziec sie, co sie dzieje ze sprzetem.
                    Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.

Komentarz

• szambonur
                      Uzależniony
                      • 2011
                      • 712

Tylko że to sprzedawca wymienił pierwszy nazwę Fototechnika, osobiście wcześniej nie miałem pojęcia kto się zajmuje Tamronami w Polsce. Może to jest tak, że sprzedawca bierze na siebie ryzyko reklamacji, sprowadza na własną rękę obiektywy, następnie z własnych środków pokrywa ewentualne naprawy właśnie w tejże firmie?
                      Facebook

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7450

Może to jest tak, że sprzedawca bierze na siebie ryzyko reklamacji, sprowadza na własną rękę obiektywy, następnie z własnych środków pokrywa ewentualne naprawy właśnie w tejże firmie?
                        Tak bywa, a czy tak jest w Twoim przypadku - to przecież Ty wiesz najlepiej jako klient (przecież była karta gwarancyjna przez kogoś wystawiona).

Jeśli masz numer seryjny dzwoń i dowiaduj się bezpośrednio, a jeśli chodzi o informację uzyskaną od sprzedawcy - zawsze trzeba to podzielić przez dwa.

Komentarz

• szambonur
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 712

Karta gwarancyjna była wystawiona na sprzedawcę, ale wydawało mi się iż to jest normalna procedura..., nie mam doświadczenia w handlu... W środę zadzwonię do Fototechniki i spróbuje się dowiedzieć po numerze seryjnym czy trafił do nich taki obiektyw i na jakich zasadach.
                          Facebook

Komentarz

• Cichy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 7450

Karta gwarancyjna była wystawiona na sprzedawcę
                            Czyli gwarantem był sprzedawca a nie dystrybutor ?

Komentarz

• WiatruMistrz
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 402

Widać w tych górach podddałeś tego delikatesa zbyt ostrym testom, być może rzeczywiście stabilizacja jeszcze się w nich nie psuje bo to dość nowy produkt i nie mają części zamiennych btw ********ą masz galerię górską
                              Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
                              Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
                              http://rafalfoto.y0.pl

Komentarz

Pracuję...