Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tornvald
    Bywalec
    • 2012
    • 209

Zamieszczone przez wain
    Zalezy od punktu odniesienia ale ogolnie facet ma racje, jak sie wie do czego narzedzie moze sie przydac to mozna byc calkiem zadowolonym. Slowa krytyki rowniez sie u niego znajduja.

Inna sprawa jest ze ostatnio jest duzy wysyp calkiem zadowalajacych sprzetow, bo trudno sie dziwic radosci z obcowania z nex 5n, nex 7 , oly om 5 czy x-1 pro... do ktorych to zostal zalaczony komplet topowych ichnich lensow...

Wracajac do Canon EVIL to nie musieliby dawac zadnych lensow. Wystarczy ze bylby FF z git EV z peakingiem i mozliwoscia przypiecia przez adapter wszelkiej masci lesow leica i voightlandera ..
    No prosze Cie chyba nie sugerujesz,ze Canon zrobi puszke pod czyjeś szkla?

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Komentarz

• wain
      Uzależniony
      • 2007
      • 630

Zamieszczone przez Tornvald
      No prosze Cie chyba nie sugerujesz,ze Canon zrobi puszke pod czyjeś szkla?

Bo ja wiem .. Sony z NEX tak zrobil i jakos ma sie dobrze ... No ale w sumie to canon ..
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez epicure
      To jakie szkła byś do niego przypinał? EF? Z takim dystansem między matrycą a bagnetem, jakiego wymagają szkła EF, taka puszka wyglądałaby pokracznie jak Pentax K-01. Zaletą bezlusterkowców jest brak lustra, po wyrzuceniu którego można przybliżyć szkła do matrycy i tym samym znacznie zmniejszyć rozmiar całego zestawu. Jeśli lustra nie ma, ale dystans jest te sam, no to mamy puszkę tych samych rozmiarów, co lustrzanka, tylko że pustą w środku i pracującą tylko na LiveView.
      Jesli mialy by byc podpinane summilixy noctony i inne cuda to raczej taki dystans od flanszy nie wchodzi w gre jak w EF ... EF przez adapter.
      Ostatnio edytowany przez wain; 11680. Powód: Automerged Doublepost
      40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
      www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• Tornvald
        Bywalec
        • 2012
        • 209

Tak tylko,ze Sony ma obiektywy do NEXa chyba Emount sie to nazywa. A przejsciowki to swoja droga.

Komentarz

• Bahrd
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 3053

Masz babo placek!

http://www.canonrumors.com/2012/06/c...-f2-8-pancake/

I 650D:
          http://www.canonrumors.com/2012/06/h...rebel-t4i650d/
          Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.
          EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

Miałoby sens z f/1.8; magiczna definicja jasnego szkła dla mas, ten powyżej to co najwyżej zakalec bo choć odpowiedź baaardzo agresywna (fi 52 i skala przełącznika AF/MF działają na wyobraźnię), która pewnie odniesie **** sukces rynkowy - CCC, to wciąż potrzeba do tego czegoś kilowej cegły zwanej Klik-Klak. Szkoda.
            the silence is deafening

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

No cóż fajne to ciacho .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• gavin
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 1339

Ale czemu 2.8? Mój hexanon 40 1.8 jest niewiele większy

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez gavin
                  Ale czemu 2.8? Mój hexanon 40 1.8 jest niewiele większy
                  Pewnie temu że miał być płaski i nie kosztować worka pieniędzy :wink:.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 3053

Do kompletu - zestaw z nowym obiektywem 18-135 IS STM (co to jest ten Silent Motor - jakiś ubogi krewny USM?):
                    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• blackninja
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 378

Te amerykańskie nazwy puszek coraz bardziej mi się podobają Canon EOS Rebel T4i ciekawe jak będzie ta linia oznaczona z a trzy lata?
                      Marki trzy.

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        Pewnie temu że miał być płaski i nie kosztować worka pieniędzy :wink:.
                        no... z 28/28 IS tez tak pewnie mialo byc. a wyszlo... jak zawsze
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Tu cena ma być poniżej 200$ - jeśli to prawda - będzie mój. Niepokoi mnie tylko w tym kontekście ten metalowy bagnet .
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• jotes25
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3609

Zamieszczone przez gietrzy
                            Miałoby sens z f/1.8; magiczna definicja jasnego szkła dla mas, ten powyżej to co najwyżej zakalec bo choć odpowiedź baaardzo agresywna (fi 52 i skala przełącznika AF/MF działają na wyobraźnię), która pewnie odniesie **** sukces rynkowy - CCC, to wciąż potrzeba do tego czegoś kilowej cegły zwanej Klik-Klak. Szkoda.
                            Tutaj się zgodzę, szkiełko słabo pasuje do obecnych puszek Canona. Z tego wniosek, że możemy się spodziewać czegoś nowego. Np. mirrorlesa-wydmuszki w stylu Pentaxa. Znaczy bagnet bez zmian, a lustro do kosza.

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            Tu cena ma być poniżej 200$ - jeśli to prawda - będzie mój. Niepokoi mnie tylko w tym kontekście ten metalowy bagnet .
                            Znając Canona, to cena poniżej $500 byłaby obelgą dla szacownej firmy

Co do 650d, to ciekawa rzecz pomiędzy stopką lampy a wbudowaną lampą. Z jednej strony wygląda, że to mikrofon stereo. Z drugiej jakby była ta część ruchoma/wysuwana -> antenka Wi-Fi?
                            Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

albo GPS. w tym 650D na lampie, mam na mysli
                              www albo tez flickr

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

Zamieszczone przez jotes25
                                Z tego wniosek, że możemy się spodziewać czegoś nowego. Np. mirrorlesa-wydmuszki w stylu Pentaxa.
                                Dokładnie, nie chciałem tego pisać pierwszy m. in. ze względu na twoją - mocno anty-ILS/naleśnikową - osobę.
                                A skoro jest to puszka bez lustra nie ma co liczyć na:

- tanie jasne stałki,
                                - tanie to albo już było -> EF 40/2.8 albo będzie tylko - kolejne 2.8
                                - może być FF w puszce 350D, z odjętym gripem po prawej, z wbudowanym wizjerem, pozycjonowane tak, aby evil łosie w sumie oddali kwotę około 5D3 lub w nawet w kicie i wtedy... możliwa jest b. szybka premiera, która w mniejszym lub większym stopniu i tak zje 5D3. To może być kandydat do walki w entry FF level.
                                Nie wyobrażam sobie jednak strategii, gdzie założono używanie tego z puszką, która waży więcej niż moje GF1; w sumie ciężki (i dobrze) aparat. Styczeń w najlepszym przypadku, jeśli podczas premiery puszki będą pokazane nie mockupy tylko realne - kolejne - szkła, Canon wszedł w ILS i następuje migracja na bezlusterkowce - firma buduje szklane portfolio; oczywiście tylko segmentu amator. Jeśli nie pokażą puszki w Kolonii, sondują rynek jednym, małym EOS-kwiatkiem.
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...