Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]

Te wszystkie nowości Canona nie robią na mnie żadnego wrażenia. Lekko podskoczy mi tętno dopiero wtedy, gdy w tak małej obudowie wypuszczą coś z matrycą FF. Obiektyw może być stałoogniskowy, np. 35mm lub 50mm. Wygląda na to, że jeszcze kilka dobrych lat poczekam.

Komentarz

• jotes25
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3609

Zamieszczone przez aptur
      Te wszystkie nowości Canona nie robią na mnie żadnego wrażenia. Lekko podskoczy mi tętno dopiero wtedy, gdy w tak małej obudowie wypuszczą coś z matrycą FF. Obiektyw może być stałoogniskowy, np. 35mm lub 50mm. Wygląda na to, że jeszcze kilka dobrych lat poczekam.
      Niewykluczone, że ten aparat adresowany będzie tylko na rynek azjatycki.

Komentarz

• Fotopstryczek
        Uzależniony
        • 2013
        • 653

Zamieszczone przez jotes25
        to pokrętło w rogu wygląda na ekspozycję
        Z regulacją +/- 3EV mogli sobie to darować.

Komentarz

• este
          Bywalec
          • 2012
          • 174

Wydaje się być szerszy z obu stron, trzy kółka, wyprofilowany pochwyt - to już nie ta eM-ka co kiedyś
          Czyli moja "mydelniczka" niedługo stanie się aparatem "kultowym"
          6D/M100/MeizuM8

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

jesli ten M3 ma miec takie pokretlo funkcyjne w spuscie i osobne pokretlo do regulacji kompensacji... to niech jeszcze wypuszcza uczciwy zoom 18-55(70) (bo ten co jest to optyczny szmelc)... to bede sie zastanawiac. zwlaszcza ze 22/2 to pikne szkielko
            www albo tez flickr

Komentarz

• jotes25
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3609

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Swoją drogą skoro ma być mały, to przyzwoitość nakazywałaby pokazać go z naleśnikowym zoomem. Canon to pewnie jedyny bezlusterkowiec z dolnej półki bez takiego rozwiązania (mają Samsung, Oly, Panas, Nikon etc.).
                Dokładnie.
                to pokrętło w rogu wygląda na ekspozycję czyli taki ni pies ni wydra, jeśli został ekran dotykowy.
                To jest niemal identyczna guzikologia jak w Sony A6000.

Zamieszczone przez akustyk
                jesli ten M3 ma miec takie pokretlo funkcyjne w spuscie i osobne pokretlo do regulacji kompensacji... to niech jeszcze wypuszcza uczciwy zoom 18-55(70) (bo ten co jest to optyczny szmelc)... to bede sie zastanawiac. zwlaszcza ze 22/2 to pikne szkielko
                Tak ale naleśnikowy, bo ten ogór to zupełny bezsens w takim sprzęcie.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Tak ale naleśnikowy, bo ten ogór to zupełny bezsens w takim sprzęcie.
                  masz na mysli ten 18-55(70)?

nie mam pod tym wzgledem jakis wielkich obiekcji, gdyby byl aktualnej wielkosci. tylko zeby to bylo optycznie uczciwe. nie oczekuje jakosci Fuji XF 18-55 (bo tego Canon w szkle 2x wiekszym i ciemniejszym nie jest w stanie zrobic :LOL: ) ale zeby chociaz wstydu nie bylo po przymknieciu do f/8.

w idealnym przypadku chcialbym miec ostre EF-M 15-70/4 IS wielkosci EF-M 18-55 i to nawet przy cenie za zestaw rzedu 800 EUR bylbym sklonny lyknac. juz bym nawet przelknal te bateryjki do dyktafonu (bo chyba nikt ich nie projektowal do aparatu, ktorym sie regularnie foci)...
                  www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez akustyk
                    masz na mysli ten 18-55(70)?

nie mam pod tym wzgledem jakis wielkich obiekcji, gdyby byl aktualnej wielkosci. tylko zeby to bylo optycznie uczciwe. nie oczekuje jakosci Fuji XF 18-55 (bo tego Canon w szkle 2x wiekszym i ciemniejszym nie jest w stanie zrobic :LOL: ) ale zeby chociaz wstydu nie bylo po przymknieciu do f/8.

w idealnym przypadku chcialbym miec ostre EF-M 15-70/4 IS wielkosci EF-M 18-55 i to nawet przy cenie za zestaw rzedu 800 EUR bylbym sklonny lyknac. juz bym nawet przelknal te bateryjki do dyktafonu (bo chyba nikt ich nie projektowal do aparatu, ktorym sie regularnie foci)...
                    Jak dla mnie robienie takich ogórów do tego typu aparatów jest zaprzeczeniem ich idei. Zresztą nie jestem w tym odosobniony. Jedyne co się wtedy "zyskuje" to karkołomną ergonomię. Jak mam mieć ogóra to wolę zwykłe lustro .
                    W krótkości rzecz jest taka; że Canon jeśli nie zrobi czegoś takiego to moich pieniędzy za ten wynalazek nie zobaczy .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3609

Tak będzie wyglądać z doczepionym EVF-DC1 (na zdjęciu PowerShot G1 X II, ale tylny panel jest praktycznie identyczny):

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7450

Ten M3 to już jest to cudo, co to tu niektórzy na forum zapowiadali ? A czym to się różni od poprzednich gniotów Canona w segmencie bezlusterkowców ?
                        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• jan pawlak
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 4335

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Tak jak się głębiej nad tym zastanowić to po co tam w ogóle AF .
                          Myślę że zniknie za jakiś czas jak i zniknie lustro.

? Będą bezlusterkowce na obiektywy EF, EF-S, z ostrzeniem przez matryce oraz o matrycy :
                          - FF z wbudowanym wizjerem elektronicznym
                          - APS-C bez wizjera elektronicznego ale z "lampką" błyskową

jp
                          Ostatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.
                          puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                          Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                          http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                          public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• Fotopstryczek
                            Uzależniony
                            • 2013
                            • 653

Nie wygląda to dobrze. Wygląda na to, że z 750D ponownie wywalili czujnik zbliżeniowy w okolicach wizjera i dodali przycisk DISP :
                            ????EOS 750D / EOS 760D ?EOS Kiss??????? - ????info

Komentarz

• zoomi
                              Uzależniony
                              • 2012
                              • 551

Euro Pricing for EOS 5DS, 5DS R & EF 11-24 f/4L Revealed ÂŤ Canon Rumors

14-15kzł ?

...cena tego szkiełka f4 to już totalne przegięcie dla mnie

Komentarz

• scooter
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 857

To 11-24/4 musi byc kosmicznie dobre w tej cenie

Wysłane z mojego SM-N910C

Komentarz

Pracuję...