Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xxkomarxx
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1456

Odp: Canon 5D Mark IV?

Zamieszczone przez bajker83
    wiem ze tak można czekać i czekać, ale jeśli i tak nie korzysta to co mu szkodzi poczekać

--- Kolejny post ---

tylko musi wziąć pod uwagę że zostanie testerem XD
    wiadomo jak jest z nowymi puszkami
    Tia. Problemy wieku dziecięcego

Komentarz

• zanussi
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1696

Fotografowałem kiedyś Zenitem 11, ale dopiero zmiana na Zenita 12XP otworzyła mi oczy na prawdziwą fotografię. Od tamtego czasu jestem ahtystą
      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Leon007
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 2875

A jak mkIV wyjdzie akurat na zimę, to co wtedy?
        Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
        Ja
        Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
        Konfucjusz

Komentarz

• zanussi
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1696

Nie.. Canon nam tego nie może zrobić!
          Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Leon007
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2875

Canon nie, ale księgowy z Canona jest wyjątkowo złośliwy. Nieraz na forach czytałem...
            Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
            Ja
            Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
            Konfucjusz

Komentarz

• PoulN
              Uzależniony
              • 2006
              • 771

Zamieszczone przez becekpl
              to prawda, ludzie dostają orgazmu jak widza aparat z przebiegiem 100k a spód jak u dziewicy
              wy takie rzeczy wypisujecie tak na serio?????
              W przypadku 5D3 i jego "pancernej" farby może być to bardzo serio..., problem tylko co z tego jak spód będzie nówka jak reszta w sznytach
              Ostatnio edytowany przez PoulN; 7344.
              ...

Komentarz

• zoomi
                Uzależniony
                • 2012
                • 551

nie wiem jak "wy" ale ja tak, zawsze kiedy odsprzedaję sprzęt przy zmianie na nowszy po pierwsze uzyskuję
                wyższą niż średnia rynkowa cenę, po drugie trwa to bardzo krótko a po trzecie sam lubię mieć zadbany i nie podrapany
                sprzęt - widzisz w tym coś dziwnego ?

nie jestem biedny ale nie lubię też tracić wtedy kiedy nie muszę, wolę sprzedać drożej niż taniej

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Zamieszczone przez zoomi
                  nie wiem jak "wy" ale ja tak, zawsze kiedy odsprzedaję sprzęt przy zmianie na nowszy po pierwsze uzyskuję
                  wyższą niż średnia rynkowa cenę, po drugie trwa to bardzo krótko a po trzecie sam lubię mieć zadbany i nie podrapany
                  sprzęt - widzisz w tym coś dziwnego ?

nie jestem biedny ale nie lubię też tracić wtedy kiedy nie muszę, wolę sprzedać drożej niż taniej
                  Każdy by tak wolał, ale nie zawsze się tak da Sprzęt jest po to, aby nim robić zdjęcia, a nie wbijać gwoździe ( niektóre tak wyglądają ). Ogólnie wiadomo, że sprzęt nie skatowany i zadbany znajduje nabywcę praktycznie w locie.
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Ernest_DLRS
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1216

Jak potrzebujesz 4K to masz tam GH4 czy coś.
                    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez jagular
                      Kup sobie Panaśka GH4 i zamiast czekać na jakiegoś tam Canona, rób 4K wideo już teraz.
                      Może i tak ale po początkowych zachwytach wcale nie okazauje się to takie cudo.
                      to prawda, ludzie dostają orgazmu jak widza aparat z przebiegiem 100k a spód jak u dziewicy

Nie jesteś odosobniony w tym pytaniu.
                      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• Costus
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 145

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]

Witam ponownie
                        Dylematy (aktualna wymiana na Canon 5D Mark III czy czekanie na Canon 5D Mark IV) nie trwały długo Po małej rozmowie z samym sobą - dzisiaj w moje rączki wpadł pachnący absolutną nowością Canon 5D Mark III z oryginalnym gripem Nie robię może zbyt dużo zdjęć ale perspektywa czekania kilku miesięcy na potencjalnie nowego Mark IV była dla mnie nie do zaakceptowania Po bardzo pobieżnym przejrzeniu możliwości aparatu starego do aktualnego (5D Mark I vs. 5D Mark III) jestem pod dużym wrażeniem. To jest po prostu przepaść !!!
                        pozdrawiam
                        ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
                        że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Komentarz

• zoomi
                          Uzależniony
                          • 2012
                          • 551

dobra decyzja

Komentarz

• jotes25
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3609

Jak sądzicie, czym zaskoczy nas Canon wypuszczając następcę 100-400:

a. niczym, nie będzie następcy, bo jest już doskonały 70-300,
                            b. doskonałą optyką, stabilizacją i jakością wykonania i, niestety, wysoką ceną...
                            c. napędem STM, niedługo wszystkie korpusy będą mieć doskonały AF w trybie filmowania (dual pixel)
                            d. miniaturowymi rozmiarami dzięki wykorzystaniu optyki dyfrakcyjnej (DO)
                            e. własną, lepszą wersją obiektywu 150-600 ze światłem 6.3 na długim końcu
                            f. obiektywem xxx-500 ze światłem 5.6 na długim końcu,
                            g. obiektywem z wbudowanym TC 1.4x, bo 7d II ostrzy również dla f/8
                            h. zaproponuje jeszcze inne rozwiązanie, podaj jakie

Gdybym to ja decydował , wybrałbym wariant f. Obiektyw byłby nadal bardzo przyzwoitych rozmiarów, jaśniejszy niż konkurencja na długim końcu, a po zastosowaniu TC dawałby 700mm/8.0 napędzając sprzedaż 7d II.

To oczywiście tylko zabawa (albo ćwiczenie myślowe), kto miał rację dowiemy się pewnie za jakiś czas.

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Pewnie b), najbliższe.
                              Jeśli zrobią coś na kształt 150-600 to nie sądzę żeby to było w zastępstwie 100-400 ale może być właśnie z DO.

BTW: Gdyby 70-300 był następcą to by 100-400 już nie robili więc to odpada.
                              Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Merde
                                Grzeczny i układny podpis
                                • 2008
                                • 7756

Zamieszczone przez jotes25
                                Jak sądzicie, czym zaskoczy nas Canon wypuszczając następcę 100-400
                                Ja się trochę obawiam, że już następca tego obiektywu już jest.
                                EF 200-400mm f/4L IS USM.
                                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...