Jak łatwo zarobić na zdjęciach?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bułk-son
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 33

Zamieszczone przez Viracocha
    Prędzej dostanie nauczkę, jak oszuka nieodpowiednią osobę.
    Dokładnie kosa musi trafić na kamień

Komentarz

• tantal
      Początki nałogu
      • 2008
      • 404

Zamieszczone przez Viracocha
      Prędzej dostanie nauczkę, jak oszuka nieodpowiednią osobę.
      Życiowa konkluzja, garnek pewnie wodę będzie nosił dopóki zakupu nie dokona albo zamiłowany prawnik albo profesjonalny pieniacz albo... poszukiwacz zasądzonych zysków.

Komentarz

• jacekxyz
        Bywalec
        • 2007
        • 105

Ja tu czegos nie rozumiem, zobaczcie komentarze, kupujacy wystawil mu pozytywa
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Juz doczytalem ten to kolega byl
        Ostatnio edytowany przez jacekxyz; 9307. Powód: Automerged Doublepost
        60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• Bułk-son
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 33

Zamieszczone przez jacekxyz
          Ja tu czegos nie rozumiem, zobaczcie komentarze, kupujacy wystawil mu pozytywa
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Juz doczytalem ten to kolega byl
          Teraz to ja nie rozumiemten który kupił te zdjęcie był kolegą sprzedającego

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1572

Tak. Albo jeszcze lepiej. Nie było żadnego kolegi a gość sam stworzył fikcyjne konto kupującego aby uwiarygodnić swój przekręt.

Komentarz

• jacekxyz
              Bywalec
              • 2007
              • 105

Zamieszczone przez Bułk-son
              Teraz to ja nie rozumiemten który kupił te zdjęcie był kolegą sprzedającego
              Jest link do aukcji z cena koncowa 540zl (za szybko gosc wystwil pozytywa wiec domniemaja, ze kolega) ale z tego co na tym forum prawnym wyczytalem byla jeszcze jakas inna aukcja, na ktorej ktos wylicytowal za ponad tysiac zlotych.
              60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• VomitroN
                Uzależniony
                • 2006
                • 516

Zamieszczone przez Shadow
                Tak. Albo jeszcze lepiej. Nie było żadnego kolegi a gość sam stworzył fikcyjne konto kupującego aby uwiarygodnić swój przekręt.
                Taki proceder to akurat jest w zasadzie z automatu wyłapywany przez serwis Allegro.

Zamieszczone przez jacekxyz
                Jest link do aukcji z cena koncowa 540zl (za szybko gosc wystwil pozytywa wiec domniemaja, ze kolega) ale z tego co na tym forum prawnym wyczytalem byla jeszcze jakas inna aukcja, na ktorej ktos wylicytowal za ponad tysiac zlotych.
                Co by to nie był za numer, prowizja od sprzedaży będzie do uiszczenia.
                "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• Shadow
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1572

Zamieszczone przez VomitroN
                  Taki proceder to akurat jest w zasadzie z automatu wyłapywany przez serwis Allegro.
                  Ciekawe jak ? Konto można założyć nawet babci, a logować się można z różnych IP. To jest nie do opanowania przez Allegro.

Komentarz

• thrymek
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 22

Stwierdzenie, że to sprzedawca jest BE, moim zdaniem, jest mocno na wyrost. On nikomu nie każe licytować przedmiotu i zachęca do czytania opisu. To że społeczeństwo trąci analfabetyzmem a zdolność przyswajania informacji dłuższych niż 160 znaków SMSa została już dawno zabita, przyczynia się właśnie do takich sytuacji. Sam sprzedaję dużo na allegro jako zarejestrowana firma. Wiem z doświadczenia, że nikt nie czyta opisu aukcji, regulaminu i innych istotnych informacji a potem robi wielkie oczy, że coś poszło nie po jego myśli.
                    Canon 50D, C50/2.5 Compact Macro, C24-105/4, C80/1.8, Metz 48AF

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Zamieszczone przez thrymek
                      Stwierdzenie, że to sprzedawca jest BE, moim zdaniem, jest mocno na wyrost.
                      W tym przypadku nie jest. Ta aukcja została z premedytacją napisana tak, żeby zmanipulować czytającego.
                      To sa praktyki niedopuszczalne i ścigane przez obowiązujące w Polsce prawo.
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• thrymek
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 22

Zamieszczone przez dinderi
                        W tym przypadku nie jest. Ta aukcja została z premedytacją napisana tak, żeby zmanipulować czytającego.
                        To sa praktyki niedopuszczalne i ścigane przez obowiązujące w Polsce prawo.
                        Dlaczego? Po przeczytaniu:
                        "WITAM SERDECZNIE NA MOJEJ AUKCJI! Mam do zaoferowania zdjęcie telefonu Apple Iphone 4 32GB!"
                        Kupujący nie powinien już czytać dalszej części. Niestety chęć upolowania "okazji" powoduje, że niektórzy zapominają jak czytać ze zrozumieniem. Nie lubię przekrętów ale należy pamiętać, że każdy kij ma dwa końce. Tutaj kupujący nie popisali się i tyle.

Komentarz

• RNz
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 708

thrymek, mam wrażenie, że zarejestrowałeś się na forum by bronić manipulanta...

Komentarz

• dziobolek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2634

Zamieszczone przez thrymek
                            Dlaczego?...
                            Choćby dlatego, że tytuł aukcji i opis sugerują zupełnie inny produkt końcowy.
                            IMHO to jest również manipulacja - w tytule również powinno być zawarte słowo kluczowe - "zdjęcie".

Pozdrówka!
                            "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                            Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                            tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• thrymek
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 22

Nie bronię manipulanta. :P Niby jaki mam mieć w tym cel? Sądzę jednak, że ludzie są sami sobie winni bo nie czytają co kupują. Jak napisałem wcześniej: nie lubię przekrętów. Do zakupów "okazyjnych" trzeba podchodzić po prostu z dystansem

Komentarz

• Shadow
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 1572

thrymek ----> Gość zmanipulował opis i nie ma co go bronić. Co z tego że, w pierwszym zdaniu pada słowo zdjęcie jak dalsza część opisu odnosi się do telefonu jako przedmiotu. Przeczytaj dobrze to forum prawnicze to wszytko będziesz wiedział.

Komentarz

Pracuję...